Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Telegram’da reklam dönemi başlıyor: Bu kez farklı!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Telegram, iş modelinde küçük bir değişikliğe gideceğini duyurdu. Bireysel veya kurumsal olarak Telegram uygulamasında sponsorlu mesaj dönemiyle dileyen herkes reklam verebilecek. Şirket, uygulamanın temel düzeyde gelirlerini karşılamasına yardımcı olması amacıyla Reklam Programı başlattı.

Dünya genelinde 500 milyon aktif kullanıcısı bulunan Telegram ücretsiz hizmet veriyor. Uygulamayı veya sunduğu özellikleri kullanmak için hiç para ödemiyorsunuz. Telegram’ın kullanıcı sayısı, WhatsApp’ın tartışmalı gizlilik sözleşmesinin gündemde olduğu zamanlar yükselişe geçti. 4 Ekim’de yaşanan erişim sorunu da şirkete 70 milyon yeni kullanıcı kazandırdı.

WhatsApp kullanıcılara para dağıtmaya başladı!

Hindistan'daki kullanıcıların WhatsApp ile para transferi yapmasını teşvik etmek için 'geri ödeme' özelliği faaliyete sokuldu.

Reklam
Reklam

Telegram, sponsorlu mesajı 160 karakterle sınırlayacak

Ücretsiz hizmet veren platformların en büyük sorunlarından biri gelir modelleri. Geçtiğimiz yıl Telegram CEO’su Pavel Dorov, sunucu ve diğer giderleri karşılamak için kazanç elde etmeleri gerektiğini söyledi.

Şirket, başlangıçta platformun sadece 1000’den fazla abonesi olan herkese açık kanallarda içerik görüntülenmesine izin vereceklerini açıkladı. Genel veya özel gruplara herhangi bir izinsiz giriş olmayacağının altını çizen yetkililer, reklam modelinin kullanıcıları rahatsız etmeyecek şekilde ayarlandığını belirtti.

Telegram, sponsorlu içeriklerini 1000’den fazla abonesi olan ve herkese açık olan gruplarda göstereceğini açıkladı.

Gizlilik konusundaki kurallarından taviz vermeyeceklerini belirten Telegram, “Reklamları sunmak için hiçbir kullanıcı verisi analiz edilmeyecektir” ifadelerini kullandı. Sponsorlu içerik, gösterildiği herkese açık kanalın ana konusuna göre belirlenecek, böylelikle herkes aynı reklamı görecek.

Doğrudan hedeflemeye karşı oldukça katı bir duruş sergileyen Telegram, kullanıcı bilgilerinin toplanmayacağını ve tıklama sonrası yapılan işlemlerin analiz edilmeyeceğini belirtti. Ayrıca dış bağlantılara reklam gönderilmeyeceğini de açıklayan şirket, kullanıcıların veri gizliliği ve bilgi güvenliği konusunda hiçbir endişe duymaması gerektiğinin altını çizdi.

Instagram, Google gibi mecralardaki reklamlar kullanıcılardan toplanan verilere göre kişiselleştiriliyor. Örneğin e-ticaret sitelerinde ‘akıllı telefon’ ile alakalı ürünlere baktıktan sonra sosyal medyada karşınıza telefon reklamları çıktığına şahit olmuşsunuzdur. Bu durum, internet kullanım alışkanlıklarınızın takip edilmesi sayesinde gerçekleşiyor.

Siz mesajlaşma platformlarının reklam politikaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlarda belirtebilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam