Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Çin hükümetinin kararı, Tencent’in hisselerini düşürdü

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Çin hükümeti, ünlü bilişim şirketi Tencent için dünya çapındaki plak şirketleriyle özel müzik lisans anlaşmalarını sona erdirmesi kararını aldı. Karar, şirketin hisselerinin tepetaklak olmasına neden oldu.

Bununla birlikte Tencent, çevrimiçi müzik pazarındaki haksız hamleleri nedeniyle 500 bin yuan para cezasına çarptırıldı. Pekin’in almış olduğu kararla, şirketin ülkedeki çevrimiçi müzik akışındaki hakimiyetini ele almayı amaçlıyor.

Tencent, oyun yatırımlarına devam ediyor

Oyun sektöründeki hakimiyetini artırmak isteyen Tencent, önemli bir satın alım gerçekleştiriyor. Şirket, İngiliz Sumo stüdyosunu alıyor.

Reklam
Reklam

Tencent, piyasanın yüzde 80’ine sahipti

Tencent, 2016’daki satın almanın ardından Çin’in özel müzik piyasası haklarının yüzde 80’inden fazlasına sahipti. Ancak Devlet Piyasa Düzenleme İdaresi (SAMR), şirektin Çin çevrimiçi müzik piyasasındaki faaliyetlerini ülkenin tekel karşıtı kurallarını çiğnediğini söyledi. SAMR, Tencent’in 2016 yılında China Music Corporation’ı satın alarak piyasadaki tüm müzik parçalarının yüzde 80’nini almasını haksız bir avantaj olarak nitelendirdi.

BBC‘nin haberine göre, şirkete ve bağlı kuruluşlara artık müzik haklarıyla ilgili özel anlaşmalar yapamayacakları ve mevcut anlaşmaları 30 gün içinde feshetmeleri gerektiği söylenirken, Tencent ve Tencent Music Entertainment kararın yanında düzenleyici tarafından belirlenen gereksinimlere bağlılık göstereceğini de söyledi.

Gelişmelerin ardından Tencent’in Hong Kong’daki hisseleri yüzde 5,7 oranında, Music Entertainment Group’un hisseleri ise yüzde 6,9 oranında değer kaybetti.

Tüm bu gelişmeler müzik piyasasında dengeleri alt üst edebilir. Zira, Universal Music, Sony Music ve Warner Music gibi küresel plak şirketleri, akış platformlarına erişim sağlayan şirket ile önemli anlaşmalar yapmıştı.

Ayrıca bu yılın başlarında Alibaba’nın resmi bir soruşturmanın sonunda yıllar boyunca piyasadaki konumunu kötüye kullandığı tespit edildi. Çin hükümeti, davanın ardından Alibaba’yı 2,8 milyar dolarlık rekor bir cezaya mahkum etti.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam