Tüm dünyada patlak veren küresel çip krizinden birçok sektör etkilenmiş durumda. Şirketler, bu süreçte kullanıcılardan gelen talebe karşılık verebilmek için yoğun mesai harcarken, belirli bir süre sonra bu durumun mümkün olmadığını anlayarak üretimi ciddi ölçüde yavaşlatıyorlar veya bazı kısıtlamalara gidiyorlar. Elektrikli araçlarıyla otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Tesla da buna benzer bir karar aldı.
Tesla, Model 3 ve Model Y’lerden o parçayı çıkarma kararı aldı
Çok yakında ülkemizde de faaliyet göstermeye hazırlanan Tesla, küresel çip krizinden minimum hasarla kurtulabilmek için çeşitli önlemler almaya devam ediyor. Son olarak şirket, Model 3 ve Model Y otomobillerinde kullanılan bir parça ile ilgili kritik bir karar aldı.
CNBC’nin haberine göre Tesla, Şangay’dan üretilen Model 3 ve Model Y otomobillerinin direksiyonunda kullanılan iki elektronik kontrol ünitesinden birini çıkarma kararı aldı. Şirketin söz konusu kararı 2021’in sonlarına doğru verdiği ve bu şekilde üretilen araçları satın alan müşterilerini de bilgilendirmediği ifade edildi.
Şangay tesislerinde üretilen Tesla otomobilleri; Çin, Avustralya, Birleşik Krallık, Almanya gibi çeşitli ülkelere gönderiliyor. Bu nedenle belirtilen ülkelere giden Model 3 ve Model Y’lerin verilen karardan etkilendiğini belirtelim. Ancak ABD’de üretilen otomobiller için aynı durum geçerli olmayabilir. Zira şirket, konu ile ilgili henüz net bir karar vermedi.
Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce otomobil üreticilerinin çip krizi gibi sorunlarla başa çıkabilmek için araçlarında kısıtlamalara gitmesi doğru bir hamle mi? Görüşlerinizi yorumlar kısmından ya da SDN Forum‘da bizlerle paylaşmayı unutmayın.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}