Reklam

Tesla sahipleri içten yanmalı motorlara geçiyor!

121
tesla-sahipleri-icten-yanmali-motorlara-geciyor
Reklam

Elektrikli otomobilleri ile büyük bir atılım yapan Tesla, görünüşe göre sahiplerini mutlu edemiyor. Bugün ortaya çıkan veriler, Tesla sahiplerinin araçlarını satıp içten yanmalı motorlara sahip araçlara geçtiğini gösteriyor. Peki neden?

Elektrikli otomobiller hayatımıza girdiğin günden bu yana büyük ilgi gördü. Tüm firmalar birkaç yıla kadar tamamen elektrikli araçlara geçeceğini belirtse de, 2024 yılı bu gerçeği değiştirdi. Düşen elektrikli otomobil satışları, hem kullanıcıları hem de markaları içten yanmalı motorlara çevirdi. Keza birkaç yıl içerisinde tamamen elektrikli araçlara geçiş yapacağını belirten birçok firma bu kararından döndü. Çünkü kullanıcılardan beklenilen tepki alınamadı. Kullanıcılar da istediğini alamadı.

tesla-sahipleri-icten-yanmali-motorlara-geciyor-2

Elektrikli otomobiller her ne kadar yenilikçi, tasarruflu ve güçlü görünse de, birçok kullanıcı için uygun değil. Bunun nedenlerini ayrıca belirteceğiz ancak ilk olarak Tesla’nın verileri ile bu durumu doğrulayalım.

Tesla FSD v12.5 kapsamlı olarak yayınlanmaya başladı!

Reklam

Ortaya çıkan veriler 2024 yılında birçok Tesla kullanıcısının benzinli otomobillere yöneldiğini gösteriyor. Bu yıl Tesla sahiplerinin yüzde 51’i araçlarını satıp içten yanmalı motorlara geçiş yaptı. Yüzde 10’u hibrit araçlar tercih ederken, yüzde 6 gibi azımsanamayacak bir kesim de plug-in hibrit modellere geçti. Kullanıcıların yüzde 32’si ise Tesla’sını kullanmaya devam ediyor. Peki neden böyle bir geçiş var?

Elektrikli otomobillerin satış eğrisi bir anda tam tersine döndü. Bir hayal ile elektrikli otomobil satın alan birçok kişi, şarj süresi, menzil sorunu, şarj sırası, şarj sorunları, batarya maliyetleri gibi birçok nedenle araçlarından soğuyor. Özellikle Avrupa’da satışlar çakılıyor desek eksik kalmaz. Bu durum tüm firmaları olduğu gibi Tesla’yı da vurdu. Aslında önceki yıllara göre bu oranı yüzde 71’den yüzde 51’e çekerek başarı kaydeden şirket, yine de taraftar kaybetmeye devam ediyor.

Tabi ki bu durum şirketlerle alakalı değil. Sadece insanların elektrikli otomobillere bakış açısı ilk günkü gibi değil. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Gelin yorumlarda tartışalım.

121 Yorum

  1. Ne yazık ki bu tartışma bizim ülkemiz ve bizim ülkemizin dışındaki ülkeler olmak üzere iki ayrı tartışma konusu.

  2. Teslayı bilmem ama ben Togg aldım ve çok memnunum, ara sıra ufak tefek yazılımsal hatalar versede kısa sürede çözümü yapılıyor. Diğer arabam da Nissan ve o da duruyor inanın artık ona bindiğim zaman çok ilkel geliyor ve binmek istemiyorum.

  3. Elektrikli araç almak aşırı mantıksız, zaten yetersiz olan menzili kışın yarı yarıya düşüyor şarj süresi de uzuyor, ya pilde ciddi devrim yapılacak ya da eninde sonunda bu balon patlayacak.

    • Bir arkadasimda subaru soltera vardı. Sıfir km olarak almisti. 6 ay kullandı. Şarj ve menzil konusunda umduğunu bulamadığı için satip dizel kia sportage aldı. Kışın menzilin çok fazla düştüğünü söylemişti. Evden şarj etmenin ucuz oldugunu fakat uzun sürdüğünü söyledi. Şimdilik Plugin hibritlerin daha mantıklı olduğunu söylüyor.

  4. Hepsi de saçmalık. İçten yanmalı dünya değişmeain, işimizi kaybetmetmeyelim diyen her köşeyi tutmuş konvaksiyonel üreticilerin servis ettiği haberler. Özellikle Türkiye için elektrikli otolar bir kurtuluştur.

  5. Elektrikli araç ancak tüm yollara kablo döşenirse o zaman alırım, dünyada en kıymetli şey zaman, düşünsene acil hastaneye gitmen lazım ,sürpriz sarıj yok

  6. Evet eletirikli araç sesiz ve konforlu ama şarj problemi var bundan dolayı altyapisida eksik ve eletirik de pahalı bu şartlarda tercih size kalıyor

  7. Şarj süresi 5-6 dakikaya düşmeden şarj menzilli 1000km üzeri olmadan sade elektrikli arabalar sıkıntılı şu an hibrit en uygunu.

  8. Ben Togg araç aldım bir senedir çok memnunum. 2. Elektrikli araç alırsam Tesla alırım. Pil ömürlerinin kısa olduğuna dair hiçbir veri yok. Tesla alanların yüzde 51 inin sattığına dair haberin kaynağı nedir?

    • Ucuz elektrikli arac cikarmak mantikli geliyor, 15bin dolar civari yapip sehir icinde kullanima uygun yapicaksin.Amac sehir ici hava kirliginden kurtulmak olmali

  9. Bende bir seneden beri kullandığım MG4 Lux aracımdan çok memnunum. Özellikle menzil konusunda tahminlerimden çok daha verimli ve gerçek veriler sunan bir araç. Beni hiç yanıltmadı. Ayrıca direk evden şarj etme imkanımda varki bu sayede içten yanmalıların yaklaşık 1/4 ü kadar harcıyor. Çok büyük bir problem yaşamadığım sürece tercihim değişmez…

  10. Togg kullanıcısıyım ve çok memnunum, hem tasarruflu hem de çok konforlu, ABD ve Avrupa elektrikli araçta başı çeken Çin’in yükselişini kırmak için konuyu manipüle ediyor

  11. Hibrit tabiki. Hem yakıtı çok uygun hem şarj sorunu yok ben Toyota CHR kullanıyorum Şehir içinde(ANKARA) 2.40 Kuruş yakıyor

  12. Bu haber çok ilginç, shiftdelete’den beklemezdim. Dünyada kaç adet tesla kullanıcısı var biliyor musunuz, yüzde 51i içten yapmalıyız geçmiş, inandırıcı gelmiyor. He eğer Türkiyedeki şu büyükşehirin (örnek Mersin olsun mesela) şu ilçesindeki (Anamur mesela) tesla kullanıcıları deseler, mantıklı gelebilir

  13. Elektrikli araçların, batarya dayanım süresi hıza, yol eğimlerine, araziye vb göre ciddi inişli çıkışlı olabiliyor. Bir yola çıkmadan önce şarj edebilme imkanınızı değerlendirmek gerekiyor. 2 yıla yaklaşan otolarda anlık şarj düşüşleri olabiliyor. Aracın klimasını müzik setini, parlak ışıklarının kapayarak hızınızı düşürerek şarj istasyonu arama zorunda kalmak gibi
    isyan ettiren durumlar ile karşılaşmak son derece normal geliyor artık.
    Otomotiv sektörü henüz hazır değil görüşündeyim. MG kullanımı deneyimim sonrası..Togg birçok rakibine göre işçilik ve malzeme yönünden göz doldursa da benzinli seçeneği ile de satışa sunulsa ciddi bir rating yapardı diye düşünüyorum.

  14. Kesinlikle elekrikli araç kullanan biri içten yanmalı bir motora geçmez en azından mutlu bi şekilde geçmez. Ben herkesin elektrikli araca döneceğine eminim sadece korktukları önyargılarından kurtulmaları gerekiyor. Bi Tesla kullanıcısı olarak içten yanmalı bir araca geçecek hiç bir kötü durum yaşamadım tam tersine artık bana çok eski geliyor şanzımanlı bir araç. Ayda 4.000 km den aşağıda kullanmadığımı sürekli uzun yol yaptığımıda belirtmek isterim. Tabiki bu benim şahsi yorumum. Herkese sağlıklı günler diliyorum…

    • Kesinlikle, katılıyorum. Sadece menzil mi? Elektriklide bakım yok. Sadece lastik eskimesi var o kadar. su yok, yağ yok, antifiriz yok, hiç bir şey yok. Dolayısıyla bakım yok. Şarj et, bin. Gerisi boş laf.

  15. Çok güldüm ya, sağolun bu yalan haber için. Bu arada bizimde ihtiyacımız oluyor kaç para böyle haberler sizde, yani tarife nedir?

  16. Değişim bir kere başladı mı geri dönüş olmaz. İçten yanmalı araç kullananlara soruyorum,
    1.)Petrol bittiğinde neye bileceksiniz?
    2.) Petrol azalınca yakıt fiyatları zirve yapacak, o zamanda mı aynı şeyleri söyleyeceksiniz.
    3.) Dünyanın ilk aracı elektrikliydi, içten yanmalı birçok marka arıza ve bilerek yaptıkları yanlışlar nedeniyle milyonlarca aracı geriye çağırıyor ve genellikle bunlar güvenlik ile ilgili sorunlar. Yani sonunda kaza ve ölüm tehlikesi var. Ve bu fiziki tamir süresi nedeniyle bekleyeceğiniz süreyi düşünün.
    4.) Elektrikli araçlarda yenileme, Sorun çözme, güncelleme servise gitmeden çözülüyor.
    5.) Bugün hava kirliliği, iklim değişikliği sarı çizgiyi gelip geçip kırmızıya yakın hale geldi. Nereden bakarsanız, bakın karbon türevli yakıtların her şekilde sonuna gelindi.
    6.) Böyle değerlendirmeler anlık kararlarla, bir anda, ilk yaşanan sorunda hemen verilirse, bir kaç sene, yada 5-6 sene sonra elektrkli araç için sıra beklenir olacak. Bugün dünyanın birçok ülkesinde markalar yüzlerce milyar dolarlık elektrikli araç aküsü yatırımını niye yaptı diye de bir düşünmek lazım…

  17. Bizim insanımız planlama yapmasını bilmediğinden elektrikli araçlara ön yargılı bakıyor.
    Tesla almadan önce 15 gün Türk, Amerikan, Alman YouTube videoları izledim. Olumlu ve olumsuz tüm yanlarını inceledim, sonunda elektrikli araç almaya karar verdim, iyi ki de vermişim.
    Uzun yol seyahati yaptım, şehir içinde testler yaptım evet sıcak ve soğukta enerji tüketimi artabilir ama bu sizin konforunuzla alakalı.
    İç ortam sıcaklığını stabili tut dersen %3,4 enerji harcıyor, tente veya kapalı garajın varsa ya da gölge altında durursa enerji tükenmiyor isterseniz tamamen devre dışı bırakabilirsiniz.
    Çok hızlı şarj süresi, büyük pil kapasiteleri vs düşünsenize gerek yok. Arabanız günde kaç saat kapı önünde yatıyor ve bu sürede şarj etme şansınız varsa hiç düşünmeyin alın.
    Ofiste 7 kw şarj takılı günlük kullanımda gayet yeterli miktarda pili dolduruyor.

  18. Batarya üretimindeki çevre kirlenmesi+İleride ölü bataryaların imhası veya depolanmasındaki büyük çevre sorunları+ şarj işlemlerindeki elektrikin üretilmesi için fosil veya nükleer elementlerin kullanılmasının ali hoca-hoca ali absürtlüğü , direkt fosili neden kullanmayalım saçmalığı+ büyük ülkelerde menzil sorunu+ hergün şarj için vakit ayırma sevimsizliği+bataryaların ömrünün belirsizliği+ bataryaların yenilenmesinin yeni araç fiyatına yakınlığı+ağır kış şartlarında bu araçların iş görememe riski + büyük sermayenin durup dururken”eskiyi at yeniyi al” klasik beyin yıkaması= Bütün bunlar tam elektrikli araçların bugünün teknolojik olanaklarıyla hayal bile edilmemesini gerektirir.

    • Tuş lu telefondan ekranlı telefonlara gecisteki muhabbet: hergun sarj etmek gereken telefonu kimse almaz, bilete düşünce ekranı kırılan telefon alınmaz,2-3 yıl batarya ömrü olan telefon alınmaz ama aynı şeyler olcak herkes dokunmatik ekranlı telefonlara geçtim ozamanda Nokia ericson Motorola gibi firmalar aman geçiş olmasin diye dokunmatik telefon aleyhine reklam için bütçe ayırmıştı,şimdide içten yanmalı modellerde isim yapmış markalar petrol şirketleri , elektrikli araç olumsuz haberleri için milyarlarca dolar para ayırıyor ama nafile , artık dönüş olmaz ancak süreci yavaslatabilirler ama içten yanmalı motorlar miadını doldurdu

  19. Haber çok mantıksız,
    “Buyıl, Tesla sahiplerinin %51’i içten yanmalıya geçti” demek teslanın tüm zamanlardaki satış adedinin %51 geçti anlamına gelir böyle bir şey mümkün değil, keza satan %51 de bu araçları çöpe atmadı yada fabrikaya geri vermedi, başkaları aldı ve onlar Tesla kullanıcısı oldu 🤦

  20. Komik mi olmaya çalışıyorsunuz? Zaytunga mi meydan okuyorsunuz? Yalan dolan isleri birakin. Otomobil haberlerini de birakin kendi isinizi yapin!

  21. O kadar sallama bi haber yapmışsınız ki, içten yanmalı bir araba markasının Türkiye satış bayisi oldunuz sanırım

  22. Şarj da durduk yere bitiyor zaten Bi gecede 🙂 benzin olmuş 45 lira ne salladınız be alın kullanın bakalım aynı yorumu yaoıyormusunuz, ayrıca bu araştırmayı kim yapmış Avrupa mı Amerika mı Türkiye mi

  23. Şarj da durduk yere bitiyor zaten Bi gecede 🙂 benzin olmuş 45 lira ne salladınız be alın kullanın bakalım aynı yorumu yaoıyormusunuz, ayrıca bu araştırmayı kim yapmış Avrupa mı Amerika mı Türkiye mi

  24. Şarj da durduk yere bitiyor zaten Bi gecede 🙂 benzin olmuş 45 lira ne salladınız be alın kullanın bakalım aynı yorumu yaoıyormusunuz, ayrıca bu araştırmayı kim yapmış Avrupa mı Amerika mı Türkiye mi

  25. Ne hibrit alırım nede elektrikli. Bir kere pillerin verdiği ekstra yükten ötürü lastiğin ömrü kısalıyor. Birkaç sene sonra piller değişmesi lazım dendiğinde aracın en az yarı parası isteneceği de aşikar. Bir kaza anında yada montajda yapılan bir hata yüzünden pillerin ark yapıp ısınarak yangın çıkarması da cabası.

    Bazıları işi küresel ısınmaya getirmiş ama araçların yakıtının küresel ısınmayla alakası yok. Olsa termik santrallerin olurdu. Onlara da ses çıkaran yok.

    • Elektirikli araca normal teker takmaya çalışırsan ömrü azalır tabi özel lastikleri var batarya da da mercedes 8 yıl garanti veriyor.

  26. Ev’nin tadına varan bir daha akaryakıtlı araç kullanmaz. Uyduruk, kaynağı belli olmayan trol haber. Böyle devam edin aferin

  27. ‘İçten yanmalı araç kullananların 100% u elektrikli arabaya döndü’ başlıklı bir yazı çok kişiyi heyacanlandirir. Fakat bu başlik hem doğru hem de yanlış aslında. Yazıları çok takmayin. İster içten yanmalı ister elektrikli , aracınızı kurallara uyarak ve zevk alarak kullanın.

  28. Tesla kullanicisiyim. Bir suru tesla grubundayim
    takip ediyorum. Boyle birsey duymadim. Ve çok saçma. Bir kere elektrikli araç kullanan geri üçten yanmasına dönmez. Hele tesla bu konuda çok başarılı ve bu konforu yaşayan hiç dönmez.

    Yalan haber yapmayın lütfen. Kaynak yok. Saçma sapan haber.

    • Sehir ici icin olmazsa olmaz elektrikli araç. Uzun menzil icin sanki 3. Nesil elektrikleri beklemek lazım. Ama cok da önemli değil çünkü 500km menzil yeterli zaten 5 saat yolculuk sonrasında zaten dinlenme ihtiyacın olacak

  29. Eskiden %71 miş şimdi %51 e düşmüş vazgeçenlerin oranı ve insanlar hayal kırıklığına uğradığı için vazgeçenler çoğalıyor diye yorumluyorsunuz öyle mi? Haberi yapan kişinin matematik hocasını öpeyim

  30. Hibrit iyi bir fikir. Şehiriçi 2. Arac olarak bir elektrikli seceneği düşünülebilir . Yangın riski de ürkütüyor insanları

  31. Atto3 sahibiyim genel olarak memnunum ancsk tek motorlu araçların ağırlık merkezi kaynaklı yol tutuşu ve denge sorunu araç sürüş dinamikleri olumsuz etkiliyor. Bugün satılan araçlar yeni nesil araçların sadece başlangıç noktası demek daha doğru sanırım

  32. Sonuç itibariyle aklm üstünde gitmek daima hazlr bomba gibi her an patlar gibi düşünün yanl slra aklmln vücudun a verdiği zararlar saymakla bitmiyor benim düşüncem tamamen

  33. bataryanın ömrü 10yıl diyorlar ve arabanın yarı fiyatı deniyor, enerji maliyetini bu açıdan hesaplarsak işin şekli değişiyor.

  34. Admin haberi rüyasında gördü herhalde böyle bir şeyin olması çok mümkün görünmüyor Tesla sahiplerindeki özgüven cumhurbaşkanında yok.

  35. Hiç bir grafik eğrisi dümdüz yukarı çıkmaz. Elbette duraklama hatta gerileme gösterir. Sonra tekrar yükselir, sonra belki yine durağanlaşır veya geriler. Taa ki piyasa dengeye gelene kadar. Henüz elektrikli araçlarla ilgili bir sürü enformasyon ve dezenformasyon olmasının sebebi akaryakıtlı araç üreten firmaların bir anda elektrikli araç üretmek için istekli olmamaları. Zira akaryakıtlı araçlar için yapılmış milyarlarca dolar/avro arge ve yatırımları var. Onlardan kâr etmeden yeni be teknolojiye geçmeleri zararlarına olur. Belki de tüketici alışkanlıklarını onlar manuple ediyorlardır. Menzil sorunu, pil yangınları ile ilgili abartılı haberleri onlar yaptırıyorlardır. Sonuçta elektrikli araç satışını ne kadar yavaşlatırlarsa o kadar akaryakıtlı araç satabilirler. Daha başka sebepler de öne sürüyor bu firmalar. Üretilen elektriğin ne kadar karbon saldığı ile ilgili falan…. Hikaye tamamen ticari. Bu filmin sonu hiç gelmeyecek.

  36. Şimdi tüm tesla sahiplerinden yüzde 50 si mi sattı satan yüzde 50 mi benzine geçti. Arada fark var. Seni petrolhead yazar.

  37. elektrikli araç aynı cripto para gibi bir çeşit vurgundu ve amacına ulaştı. Çöp aldılar ve farkına varmaya başladılar

  38. Bu petrol ağalarının oyunu eninde sonunda elektrikli araçlara geçilecek. Dünyada petrol üzerine o kadar yatırım yapışdıki vaz geçmiyorlar. Petrol sayesinde bire yüz kazananlar vaz geçmiyor…

  39. Elektrik araçlar konusunda Çinliler çok başarılı her tarafa elektrik istasyonları kuruyorlar ve geliştirdiği elektrikli araçlar 10-20 dakika hesabı şarjın %80’ini çok rahat dolduran güçlü bataryalar üretiyorlar menzili de uzun olanlar var aynı zamanda elektrikli araçlar konusunda Tesla çinle kıyaslandığında başarılı olamadı ama bence Çin otomobiller daha başarılı ve ayrıca küremizin karbon ayak izi açısından elektrikli araca dönmesi ve çevremizin korunması açısından ideal bir düşünce olduğunu kalmakla kalmıyorum düşünceyi de geçiyorum eyleme dönüştürüyorum bence elektrikli araç

  40. benzin satan yedek parc satan zihniyet istemz tabii elektirikliyi sars istasyonuda sagolsun bazi tekellerde asil mesele bu tekel olmasa jer benzinloge 2 sar istasyonu zorunlu olsa bu dert biter

  41. Editör kardeş bu haberi hangi verilere göre yazdınız. Verin şu kaynağınızı da biz de inceleyelim. Shifdelete kaliteyi iyice düşürdü.

  42. Kaynak nedir? Sizler insanları yok yere yönlendiriyorsunuz. Böyle bir veri araştırma haber nerede yayımlanmış? Ama ben sizin haberinizi kaydettim gerekli yerlere de sunacağım?

  43. Bende geçtim elektrikli arabaya gayet memnunum arkadaşlar öncelikle yakıttan çok tasarruf ediyorsunuz teknolojik güçlü zaten hayatımız koşturmakka geçiyor birazda yollarda şarj için bekleyiverin çay kahve için keyif yapın 😃 ben kendi açımdan söylüyorum elektrikli araca bindikten sonra fosil yakıtlı araçlar hantal kalıyor.

  44. Mercedes EQB kullanıyorum çok memnunum 8 yıl batarya garantisi var zaten bisi olursa giderim değiştirir mercedes o yüzden hiç stres yaşamıyorum batarya maliyeti vs.

  45. Bahsedilen sorunlar bazılarımız için sorun değil.
    Ağırlıkla şehir içi arac kullanıyorum mesafe sorun değil o zaman. Sıra beklemekte sorun değil. İstanbul trafiğine Alişan bizler neleri beklemedik ki. Batarya maliyeti diyor varsın olsun . Yıllık bakım maliyetini koy kenara amortisman olarak bak o zaman o dorun kalıyor mu. Son olarak ulkemizin elektrik üretimi var ama petrol yok neredeyse. O zaman bizim gibi ülkelerde tercih edilmeli ki ekonomiye katkı olsun. Yok yok bence elk oto..🍀❤️🙋

  46. Iyice boş ve hatalı haber yapmaya başladınız. Önce okuduğunuz ingilizce kaynağı iyi anlayın. Yada önce ingilizce kursuna yazılın.

  47. Bu elektrikli araç konusu gereğinden fazla uzuyor her ortamda. Eninde sonunda bu iş olacak ve kaçınılmaz. Gelecekte içten yanmalı araçları pek görmeyeceğiz. Ancak bu araçları bugün alırken şuna dikkat etmekten yanayım. Ben bir apartman dairesinde oturuyorum. Sokakta uygun şarj yeri oluşturacak bir alanda yok. 3. Kattan aşağıya kablo sarkıtamam. Şarj etmek için de gidip bir şarj noktasında 1 saat beklemek istemem. Kısacası bana uygun değil. Sizin evinizde, işinizde buna uygun bir altyapı varsa ne mutlu size ama elektrikli aracı yerden yere vuranlar sanki şarj veya batarya sorunu olmasa alıp rahatça kullabilecek gibi konuşuyor. Bunu anlamıyorum.

    Sanki hepsinin müstakil evi bahçesi var. Bunun ardını kimse düşünmüyor. Daracık istanbul sokaklarında 20. Katta oturan şahıs kaldırımlarda park etmiş hanzolari aşıp evinin önünde park yeri bulabildi onu şarja taktı da tek eksik batarya kaldı.

  48. Bence elektrikli araçlar sadece şehir içinde sürmek güzel, uzun yoğun yol trafiğinde şarj sırası beklemek gereken durumlarda işkence.

  49. Şarjlı olan hiç bir cihaz güven vermiyor bana.
    Cep telefonlarına, laptoplara bakın, her yıl biraz daha uzun şarj ömrü diye yenileniyor ve diğeri çöp oluyor. Keza aynı durum şarjlı süpürge, robot süpürge, şarjlı lambalar velhasıl şarjlı tüm cihazlarda aynı, pillerinin randımanlı ömrü hiç çalışmasalar bile en fazla 2 yıl
    Söz konusu otomobil olunca tercihim her zaman benzinli.

  50. Elektirikli araçları kullanmak için ortalama bir iq nun bir tık üstünde olmanız lazım. Dünyada para genel olarak iq su düşük insanların elinde olduğu için elektirikli arabayada ilk onlar zıpladı. Tabi menzil vs hesap edemedikleri için satmaya başladılar. Biz zeki insanlar için bu iyi bir gelişme daha ucuza alacağız elektirikli arabaları.

  51. Evinde şarj etme imkanı olanlar için ideal. Bir çok kez uzun yola gittim hiç sıkıntı olmadı. Günübirlik yaşayanlar için sıkıntı olabilir. Planlı yaşayanlar için problem değil. Biraz da hayat tarzı ile ilgili

  52. Abi uzaktan şarj gibi bir olay olur ise ozaman tam anlamıyla kullanışlı olur menzil sorunu ortadan kalkar yani fikren belki uçuk bir şey dedim .

  53. Bende Elektrikci araba mağdurlarında birisi olarak Merseles eqc 400 Aldım 407 km menzil yapıyor denildi 6 ay kullandım hiç 407 km yapmayı bırak 300 km bile yapmadı nerede ne zaman şarjının biteceği belli değil rahatsızlık veriyor insana güven vermiyor ayrıca siğortası bandrol pahalı dışarıda şarj yapınca oda pahalı oluyor

  54. Selamun aleyiküm.Teslanın özellikle “Y “modeli ,iç konfor sıfır.ortada büyük ekran haricinde hiç bir şey yok.özellikle uzun yolda, bir arabanın değil,kutunun içinde seyahat ediliyor hissi verir.

  55. Yorumları okudum ve bu kadar bilgisiz insan olduğunu görmek beni cidden şaşırttı. Kardeşlerim içten yanmalı dağdan tepeden usul usul iner, elektrikli ise inerken çıkarken harcadığı enerjinin bir kısmını geri alarak iner.
    Elektrikli motor %70 üstü verimlidir. İçten yanmalı %20lerde.
    Uzun dönemde tamamen elektrikli araçlar piyasayı ele geçirir. Uzun yol kaygısı varsa şuan için nissan epower gibi üstünde jeneratör taşıyor hibrit modeller düşünülebilir.
    Ama pil teknolojisi çok hızlı gelişiyor. 3-5 yıl içinde aynı batarya ağırlığı ile, bir sarjda 1000 km mümkün olduğunda içten yanmalı tamamen piyasadan silinir.

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version