Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

TikTok’a ağır suçlama: İçerik mi çaldı?

Ana sayfa / Haberler

Bugün çıkan bir rapora göre TikTok’un ana şirketi ByteDance, Instagram, Snapchat ve diğer sosyal medya platformlarından alınan içeriklerle sahte hesap oluşturdu. Bu raporları, 2017’de video düzenleme uygulaması olan Flipagram‘da yayınladı.

Rapor, şirketin pek çok sosyal medya platformundan fotoğraflar, videolar, kullanıcı adları ve daha fazlasını aldığını gösteriyor. Aynı zamanda rapor, bunları, kullanıcıların herhangi bir bilgisi olmadan yaptığını söylüyor.

Facebook’tan TikTok için akılalmaz lobicilik faaliyeti!

Facebook TikTok'a karşı lobi faaliyetleri başlatmış olabilir. İddialara göre Meta, TikTok'u kötülemesi için bir firmayla anlaştı.

Şirket, çalmayı ‘büyüme hacki’ olarak görüyor

ByteDance’in Flipagram’ı Ocak 2017’de satın almasından kısa bir süre sonra çalmanın başladığını söyleyen dört eski ByteDance çalışanı BuzzFeed‘e konuştu. Ortaya çıkan belgeler, çalmanın şirket için bir ‘büyüme hacki‘ olarak görüldüğünü gösteriyor. Çalışan, şirketin günde 10 binden fazla videoyu kazımayı hedeflediğini de söyledi.

Çalışanlardan ikisi, şirketin şu anda TikTok ve Çinli meslektaşı Douyin tarafından kullanılan ‘Sizin için‘ algoritmasını bilgilendirmek için kullandığını da belirtti. Ayrıca çalışanlar, ByteDance’in algoritmayı ABD tabanlı içerik konusunda da eğitmek istediğini söylüyor. Bunların yanı sıra rapora göre şirket, Musical.ly‘den içerik sıyırıp yükledi. Sonrasında ByteDance’in şirketi 2017’de satın almasının ardından TikTok’a dönüşeceği iddia edildi.

Popülerlik için içerik kopyalama ihtimali var

Kazınan veriler ve dahili belgeler, şirketin bunu yapmasını nedenini içeriyor. Bir çalışan, çalınan içeriğin platformda en iyi performans gösteren video türünü test etmek için kullanabileceğini açıkladı. Ayrıca, mevcut kullanıcıların popülerlik kazanmak için içeriği kopyalama ihtimali olduğunu söyledi. Eski çalışanlar ise bazı kişilerin içeriklerinin Flipagram’da yayınlandığını fark ettikten sonra şirkete ulaştığını belirtti.

İddialara göre, büyüme hacki olarak kullanılan uygulama, o sırada mevcut olan hizmetler için olağandışı değildi. Ancak bu durum, TikTok’un rakip uygulamalardan video içeriği kullanıp kullanmadığı sorusunu akıllara getiriyor.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlar kısmından veya SDN Forum‘dan bizlerle paylaşabilirsiniz.

Yorum Ekleyin