Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Toshiba HDD teknolojisinde çığır açacak: 40TB için tarih verildi!

Ana sayfa / Donanım

Toshiba, önümüzdeki beş yıl için sabit disk sürücüsü yol haritasını özetledi. Şirket, sürücü başına plaka sayısını artırmanın yanı sıra yeni nesil kayıt teknolojilerini benimseyerek HDD’lerinin kapasitesini hızla artırmayı umuyor.

Şirketin en yakın planı, 26 TB’lık bir sabit diski 2022 mali yılının sonuna kadar, yani bundan 14 ay sonra sunacağı anlamına geliyor. Bu arada 2027 yılına kadar Toshiba 40TB HDD duyurusunun yapılması planlanıyor.

Western Digital, 20TB kapasiteli HDD’lerini tanıttı!

Western Digital, performans ve güvenilirliği artıran OptiNAND teknolojisine sahip 20TB HDD'lerini satışa sundu.

Reklam
Reklam

Toshiba, 40TB HDD için yol haritasını paylaştı

Sabit sürücünün kapasitesini artırmanın iki yolu vardır: daha yüksek alan kayıt yoğunluğuna sahip plakalar kullanmak ve/veya bir HDD’ye daha fazla plaka takmak. Geleneksel olarak, sabit disk üreticileri her iki yöntemi de kullanır. Şu anda Toshiba’nın en yüksek kapasiteli HDD’leri, FC-MAMR teknolojisini kullanan dokuz alüminyum plakaya sahip 18 TB ürünleridir.

31 Mart 2023’te sona eren 2022 mali yılının sonunda (önümüzdeki 14 ay içinde) Toshiba, MAS-MAMR teknolojisine geçerek 10 plakalı 26 TB HDD’sini tanıtacak. Şirket, agresif ilerleme hızını 31 Mart 2025’te sona eren 2024 mali yılının sonuna kadar devam ettirecek ve bu tarihe kadar 11 plakalı 30 TB’lık bir disk ortaya çıkarmayı planlıyor.

Ancak 30/35 TB’den başlayarak Toshiba, HDD’ler için uzun vadeli evrim sağlaması beklenen HAMR teknolojisine geçmeyi düşünüyor. Toshiba, HAMR’ın 2027 mali yılından veya bundan yaklaşık beş yıl sonra 40 TB’ın üzerinde kapasiteye sahip bir sabit disk sunmasına izin vereceğini söylüyor.

Toshiba’nın yüksek kapasiteli HDD’lerini manyetik kayıt teknolojisine dayalı olarak konumlandırması kayda değer bir ilerleme gibi görünüyor. Bununla birlikte tüketici sınıfı HDD’ler için MAS-MAMR ve/veya HAMR gibi teknolojilerin kullanılıp kullanılmayacağını veya kullanılacaksa ne zaman hayata geçeceğini görmek merak uyandırıyor.

Görüşlerinizi yorumlar kısmında ve SDN Forum‘da bizimle paylaşabilirsiniz.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam