Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Toshiba’dan 10 Dakikada Şarj Olan Batarya!

Ana sayfa /

Toshiba’nın şarj özellikleri ile dikkat çeken uzun ömürlü, yüksek performanslı ve güvenli yeniden şark edilebilir yüksek performanslı pilleri, elektrikli bisikletten kesintisiz enerji kaynaklarına kadar çok geniş uygulama alanlarında kullanılabiliyor.

Sadece 10 dakikada şarj olabilen bu piller, uzun pil ömürleri ile pil değişimlerini azaltıyor ve bu sayede çevreye de olumlu etki sağlıyor.

Uygulama alanları arasında elektrikli araçlar, bisikletler ve motosikletler, kesintisiz güç sistemleri, güneş ve rüzgar enerjisi üretimleri gösterilebilir.

CES 2013‘te Honda‘nın elektrikli araçlarında gösterilen SCiB, hızlı şarj olması ile özellikle taşıtlarda dikkat çekiyor.

SCiB için Toshiba, tamamen yeni bir negatif elektrot malzemesi, separatörler, elektrolit ve tamamen farklı bir imalat teknolojisini hayata geçirdi.

Uzun ömürlü

3000 kez hızlı şarj ve deşarj işleminden sonra bile kapasite kaybı yüzde 10’un altında. SCiB’in dayanım ömrü çok yüksek ve şarj-deşarj ömrü 5000 kerenin dahi üzerinde. Bunun anlamı SCiB, her gün bir kez şarj-deşarj olduğunda 10 yıldan daha uzun bir süre kullanılabiliyor.

Hızlı şarj edilebiliyor

SCiB hücresi ve SCiB Standart Modülü sadece 5 dakika içerisinde yüzde 90 oranında doldurulabiliyor.

Isı

SCiB, –30 derecenin dahi altındaki ısılarda dengeli boşalma özelliğiyle en sıra dışı ısı ortamlarında dahi başarıyla çalışıyor. Oldukça soğuk iklimli ortamları da kapsayan geniş bir kullanım alanı sunuyor. Yani kışları soğuk ortamlarda da, elektrikli cihazlara güç sağlayabilecek.

Sonuçta ortaya dengeli performansa sahip, başarılı emniyet sunan, uzun ömürlü ve hızlı şarj-deşarj olabilen yüksek güvenirlikte tekrar doldurulabilen bir pil çıktı.

SCiB pili, on adet 4.2 Ah SCiB hücresinin seri bağlanmış şekilde standart SCiB modülünde yer alması ile meydana geliyor. Bu sayede gerektiğinde hücreleri korumayı sağlayan ve her bir hücredeki şarj durumunu denetleyen voltaj ve ısı kontrolü sağlayan pil yönetim sistemi fonksiyonu da mümkün kılınıyor.

Bataryadan güç alan bisiklet, motosiklet, otomatik yönlendirilmiş araçlar, elektrikli forklift ve iş makineleri gibi zaten şarj edilebilir piller kullanan aygıtların ötesinde SCiB bataryası, aynı zamanda acil güç kaynakları, rüzgar değirmenlerinin ürettiği enerjinin saklanması ve elektrikli güç kaynakları gibi aygıtlarda da kullanılabilecek.

:: SCiB’in getirdiği yenilikleri yeterli buldunuz mu?

Yorum Ekleyin