Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Toy Story 3 PC İnceleme

Ana sayfa /

Puan: 7.2/10

Dünyanın ilk 3 boyutlu animasyon filmi olarak adını duyuran Toy Story, 7’den 77’ye birçok sinema severin beğenisini kazandı. Ardından gelen devam yapımı da, başta küçükler olmak üzere, izleyenlerin yoğun ilgisine sahne oldu. Aradan geçen 11 yıl boyunca yapımcı Pixar, başka projeler üzerinde çalışarak, bir nevi ağır topunu bekletti. Uzun zamandır serinin müvamimleri tarafından merakla beklenen üçüncü film, nihayet vizyona girdi ve eleştirmenlerden olumlu eleştiriler aldı.

Reklam
Reklam

İlk Toy Story’leri izleyen çocukların şimdilerde 20’li yaşlarda, iş güç sahibi olduğunu düşünürsek, serinin yeni filmi hem onları hem de yeni bir kuşağı sinema salonlarına davet ediyor diyebiliriz. Ancak Toy Story 3 serüveni için tek adres beyaz perde değil. Oyun makinelerimiz de bu maceraya ortak oluyor!

{pagebreak::Her Platformda Oyuncak Hikayesi}

Her Platformda Oyuncak Hikayesi

Disney Interactive‘in Avalanche Software ile ortaklaşa çalışarak hazırladığı Toy Story 3: The Video Game, serinin popüler kahramanlarını evinizde ağırlamanızı sağlıyor. Hem de PC’nin yanında, PS3, X360, Wii, PSP (Yapımcısı Asobo Studio) ve DS (Yapımcısı N-Space) konsolları için geliştirilen yapım, hemen hemen her platformda kendini gösterdi.

PC ortamında incelediğimiz Toy Story 3, fazla uzun sayılmayacak bir yüklemeden sonra start alıyor; hem de epey ani bir start! Zira daha ayarlar ve menü ekranını görmeden oyuna başlıyorsunuz. Tıpkı aynı adlı filmi gibi başlıyor Toy Story 3, ancak kısa bir süre sonra işler değişiyor.

{pagebreak::Basit Ayarlar}

Basit Ayarlar

10 yaş ve üzeri için geliştirilen yapımdaki ayarlar bile tamamen küçük yaştaki oyuncular için basite indirgenmiş. Neredeyse hiç detay yok. Hatta teknik anlamda eksiklikler de var. Maalesef yapım wide çözünürlükte 1650×1080’i desteklemiyor. Hal böyle olunca, daha düşük bir çözünürlük olan maksimum 1440×1024’te oynama şansı elde ediyorsunuz. Bu problemi sineye çekip gözlerimizi yapıma çevirdiğimizde, gayet kolay bir ilerleyişe sahip olduğunu görüyoruz.

Hızlı bir başlangıç ile başlayan Toy Story 3’te, aniden kendinizi platformlar üzerinde atlayıp zıplarken buluyorsunuz. Bir yandan üzerinde durduğunuz zemin yıkılıyor, bir yandan da, ölçüp, biçip karşıdaki sağlam parçaya atlamaya çalışıyorsunuz. Son derece kolay bir oynanışa sahip olan yapımda, az sonra işin rengi değişiyor ve düşmanlarımız ile karşılaşıyoruz. Onlara top fırlatarak elimine ettiğimiz yapımda, ilerledikçe yeni görevler alıyorsunuz.

{pagebreak::Görev Alma Vakti}

Görev Alma Vakti

Yapımdaki görev alma eylemi, klasik oyunlardan farklı olarak, belli bir eşyayı topladığınızda ya da biriyle konuştuğunuzda gerçekleşiyor. Yani öyle ilerledikçe kurgunun devamı gelmiyor. Önce birini bitiriyorsunuz ve serbest kalıyorsunuz. Gidip bir diğer görevi alıp, hikayeye öyle devam ediyorsunuz. İsteğe bağlı olarak interaktif haritada dolaşmanız da söz konusu.

Haritadan bahsetmişken, yapımın menüleri de harita üzerinden kontrol ediliyor. Örneğin geride bıraktığınız sinematikleri yeniden izlemek istediğinizde, Cinema’ya uğramanız gerekiyor… Bu gibi hoş detaylar dikkat çekse de, teknik açılardan yapım pek başarılı görünmüyor.

{pagebreak::Grafikler Ve Sesler}

Grafikler Ve Sesler

Oyunun çözünürlük ayarının bile yetersiz olmasıyla başlayan hüsran, yapım süresince devam ediyor. Renkli atmosferi gayet başarılı gözükse de, ortaya çıkan grafik hataları, bir süre sonra sıkıntı vermeye başlıyor. Atlayabileceğiniz bir yere görünmez duvar yüzünden atlayamama ya da zeminde durmanıza karşın, havada gözükmeniz gibi bug’larla sık sık karşılaşıyorsunuz…

Sesler açısından da kayda değer bir yanı yok Toy Story 3’ün. Efektlerinin varlıklarıyla yoklukları bir. Müzikler aynı adlı filmden alındığı için biraz dikkat çekse de, yapımın oynanışındaki hız ve heyecanın gerisinde kalıyor.

{pagebreak::Toy Box}

Toy Box

Genel olarak bakıldığında, şimdinin 20’li yaşlarındaki ve daha büyük kullanıcıları için Toy Story 3 tam bir eğlencelik. Ancak bu keyfin uzun müddet süreceğini sanmayın zira bir süre sonra yapımın ne kadar da çocuklara yönelik olduğu gerçeği, yüzünüze tokat gibi vurmaya başlıyor.

Özellikle küçük yaştaki kullanıcılar için belki tekrar tekrar oynanabilir Toy Story 3. Bunu yaparken de, Toy Box özelliğini kullanıp, çevredeki birçok değişkenin görünüşünde değişikliğe gidebilirsiniz… Bu sayede daha uzun soluklu oynanış da yakalanabilir. 10 yaş üstü çocuklara tavsiye ediyoruz.

Puan: 7.2/10

:: Toy Story 3’ün oyununu beğendiniz mi?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam