Teknoloji devi Microsoft, sürekli olarak Windows 10 işletim sistemiyle gündeme geliyor. Şirketin yayımladığı her güncellemede mutlaka sorunlar çıkıyor. Özellikle son birkaç aydır kullanıcılar bu durumdan ciddi anlamda şikayetçi. Tüm bunlar henüz çözüme kavuşamazken şimdi ise yeni bir sorun daha çıktı. Ancak bu kez sorundan etkilenenler yalnızca Windows 10 kullanıcıları değil. Zira eski sürüme sahip kişilerde yeni çıkan Windows Defender hatasından muzdarip.
Microsoft Windows Defender hatasıyla gündemde
Windows kullanıcılarının bir kısmı, son zamanlarda forum sayfalarında tuhaf bir sorun yaşadıklarını dile getirdiler. Kullanıcı raporlarına göre Microsoft’un Windows 10 ve daha alt sürümlerinde, Windows Defender’dan kaynaklı bir sorun ortaya çıktı. Sorundan etkilenen aygıtlarda genelde Windows Defender binlerce dosyayı; C: \ ProgramData \ Microsoft \ Windows Defender \ Scans\ History \ Store klasörüne yerleştiriyor.
Hatta Windows 10 20H2 çalıştıran bir bilgisayarda da bu sorun görüldü. Rapora göre Windows Defender bu klasöre 10.800’den fazla öge yerleştirdi. Bunun 950.000’den fazlası olduğunu iddia eden kullanıcılarda yine var. Yaklaşık 30 GB depolama alanını işgal eden bu dosyalar, şu anda tüm Windows kullanıcılarına korku salmış durumda.
Bu hata genel olarak bilgisayarın performansını etkiliyor. Aynı zamanda kullanıcının senkronizasyon ve yedekleme işlemleri de yine yanı şekilde uzuyor. Zira depolama alanını fazlasıyla kaplayan bu klasörler, yedekleme işlemlerini eskiye göre çok daha geç yapıyor.
Microsoft formundaki kullanıcıların pek çoğu, Defender’dan kaynaklı bu sorunu yaşadıklarını ifade ediyorlar. Hatta bu sorunun yalnızca Windows 10’dan ibaret olmadığı, aynı zamanda; Windows Server 2021 R2, Windows Server 2016 ve 2019 gibi sürümlerde de ortaya çıktığı söyleniyor.
Şu anda Microsoft’un bu konu hakkında resmi bir açıklaması bulunmuyor. Ancak düzeltme güncellemesinin çok da uzakta olmadığını belirtmekte fayda var.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}