Reklam
    Reklam
    Teknoloji Haberleri

    Türk Bankaları Tehlikede

    Symantec tarafından keşfedilen bu truva atı, bulaştığı sistemden 400 tane irili ufaklı farklı bankanın bilgilerini indirerek duruma göre hesaplara musallat oluyor. Güvenli şube kullanımında bile, henüz bilgiler şifrelenmeden araya girerek örneğin para aktarımlarında gönderilecek hesap numarasını değiştirebiliyor. Kullanıcı ise durumu fark ettiğinde iş işten geçmiş oluyor. Bu kötü amaçlı yazılım Türkiye’deki bankaları hedefleyerek de saldırılar yapabiliyor.

    Saldırılar Çok Çeşitli

    Reklam
    Reklam

    Bu truva atı aynı zamanda kullanıcıları saldırganların denetimi altında olan adreslere de yönlendirebiliyor. Bu da başlı başına, en basit haliyle, bir Phishing saldırısı. Kötü amaçlı yazılım aşağıdaki adresler aracılığıyla güncellemeleri alıyor ve o noktalara çalınmış verileri gönderiyor:

    :: iloveie.info
    :: webcounterstat.info
    :: microcbs.com
    :: reservaza.com
    :: screensaversfor-fun.com
    :: mystabcounter.info
    :: 85.255.119.218

    Bu adresleri güvenlik yazılımlarınızla engellemeniz birçok sorunu hiç oluşmadan çözmeye faydalı olabilir. Symantec‘in tavsiyesi bu yönde.

    Reklam
    Reklam

    Bilgi için: Symantec Security Response Günlüğü
    SDN – http://shiftdelete.net

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    8 Yorum

    1. SDN Okuru

      Ne olacak bu windoz kullanıcılarının hali belli değil.Ciddi işler linux’la eğlencelik işler windozla yapılır gerçeği hiç değişmeyecek !!

    2. SDN Okuru

      VAlla Ortalık kötü olmuş ya

    3. SDN Okuru

      bankaya tazminat davası açarız daha yüklü bi miktar geçer elimize ne güzel…

    4. SDN Okuru

      symantec, en iyisi.

    5. SDN Okuru

      Symantec ürünleri beş para etmez.Ne adam gibi virüs bulur nede temizler.Paraya kıyıp kaspersky antivirüs alın.Ruslar yapmış abi su bile sızmaz.Ben hepsini tek tek denedim sistemi biraz yoruyor ama olayı bitirmiş adamlar.Kesinlikle birşey bulaşma şansı yok.Sizden habersiz en ufak birşey yapamıyor internetten gelen program, trojan ve virüsler anında el koyuyor kaspersky.

    6. SDN Okuru

      Kaspersky konusunda kesinlikle katılıyorum. Bence de en sağlam antivirüs programı…

    7. SDN Okuru

      Duyumlarıma dayanarak ve haberlerı takip ederek söylüyorum. Türkiye de büyük bir bankanın web sitesinde de açıklar varmış ki en yakın arkadaşımın 1000 ytl sini atm den çekmişler. Acaba bu virüsle alakalı bişey midir??

    8. SDN Okuru

      kasperskidende pahal antivirus proqrami var lisansi tam 700 dolar bu antivurus programi hicbir tek kullanici bilgisayara sorun cikatmadi

    Diğer yorumları gör (7) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap