Risk sermayesi şirketi Hummingbird Ventures ve Evren Üçok ile Demet Mutlu gibi melek yatırımcılardan daha önce 2,5 milyon dolar tutarında yatırım almış olan Peak Games, son olarak Avrupalı yatırım şirketlerinden Earlybird Venture Capital’dan aldığı 5 milyon dolarlık yatırımla toplamda 7,5 milyon dolar yatırıma ulaşmış oldu.
Okey, Komşu Çiftlik ve İkon Kız gibi popüler sosyal oyunlarla başarıyı yakalayan Peak Games, 2 milyon aktif kullanıcı sayısı ile, etkin kullanıcı bazında (AppData verilerine göre) küresel sosyal oyun pazarında dünyanın en büyük 10. şirketi konumuna yükselmiş durumda.
{pagebreak::Kurucular ne dedi}
Peak Games Kurucu ve CEO’su Sidar Şahin şirketin vizyonunu şöyle anlatıyor:”Amacımız hem Türkiye’den global bir teknoloji markası çıkabileceğini göstermek hem de Türk oyunlarının tüm dünyada tanınmasını ve oynanmasını sağlamak. Türkiye’de inanılmaz yetenekler ve hevesli bir işgücü potansiyeli bulunuyor. Biz de bu yetenek ve potansiyeli kullanıp geliştirdiğimiz teknoloji ve oyunlarla Türkiye’ye gelir sağlamak istiyoruz. Peak Games’in sergilediği başarının birçok şirkete ilham kaynağı olacağına inanıyoruz. İstanbul ofisimiz ile birlikte Ankara Bilkent CyberPark Teknoloji Parkı’ndaki yerleşkemizde onlarca takım arkadaşımızla birlikte teknoloji üretiyor ve bu teknolojileri başta Ortadoğu ve Brezilya gibi gelişmekte olan ülke ve bölgelerde kullanıyoruz. Earlybird Venture Capital’den gelen bu yatırım, ekibimizi yeni arkadaşlarla genişletme ve teknoloji altyapımızı büyütme sürecinde bize itici güç olacak.”
Peak Games Kurucu Ortağı Hakan Baş, şirketin kuruluş öyküsünü şöyle anlatıyor: “6 ay önce Sidar’la birlikte bu şirketi ilk kurduğumuzda ofisimiz Moda’daki bir apartman dairesi idi ve bizimle birlikte yalnızca 3 kişi çalışıyordu. Şimdi ise dünyanın çeşitli ülkelerinde ve Türkiye’nin farklı şehirlerindeki ofislerimizde 50 takım arkadaşımızla birlikte çalışıyoruz. Oyunlarımız milyonlarca kişiye dokunuyor. Bu işe başlarken bir misyonumuz vardı, o da Türkiye’den de dünya standartlarında girişimlerin ve yeteneklerin çıkabileceğini kanıtlamak. Sanırım bu hedef doğrultusunda önemli bir yol kat ettik ve aldığımız bu son yatırım da bizim için önemli bir kilometre taşı oldu”
Wedbush Morgan Securities bünyesinde analist olarak çalışan Michael Pachter da Peak Games’in başarısını değerlendiriyor: “Peak Games sosyal oyun pazarının gerçek anlamda küreselleştiğinin bir göstergesi. Zynga ve Nexon gibi şirketler kendi pazarlarını domine ediyorlar. Bunun da sebebi son derece basit. Bu şirketler müşterilerini temelden anlama becerisine sahipler ve kültürlere özel içerikler yaratabiliyorlar. Peak Games’in de Türkiye ve MENA (Ortadoğu, Kuzey Afrika) için aynı konumda olduğunu düşünüyorum ve muhtemelen bu pazarları sahiplenmiş durumdalar.”
Peak Games’in güçlü yönetim kadrosu içinde dünyanın ilk 50 Facebook oyunundan biri olma başarısını gösteren Okey uygulamasının geliştiricisi, “Genç Dahi” unvanlı Safa Sofuoğlu, Harvard Üniversitesi Mezunu Rina Onur ve University of California Mezunu Remi Onur da bulunuyor.
{pagebreak::Biraz da istatistik}
Hızla büyüyen Peak Games’e dair çarpıcı veriler ise şöyle:
- Her ay 10 milyonun üzerinde kullanıcı Peak Games’in oyunlarını oynuyor.
- Her gün 2 milyondan fazla kişi Peak Games oyunlarını oynarken buluşuyor, tanışıyor, birbirleriyle sohbet ediyor.
- Peak’in oyunları 5 zaman diliminde, 4 kıtada ve 5 dilde oynanıyor.
- Peak Games’in başlıca oyunları arasında şunlar yer alıyor: Okey, İkon Kız, Komşu Çiftlik, Okey Plus, Komşu Şehir, Komşu Kabile, Bizim Dünya, Poker Star ve Petiler.
- Peak Games’in en popüler oyunu ise Okey. Oyun ayda 4,5 milyon aktif kullanıcı ile Türkiye’nin en popüler online sosyal oyunu konumunda.
- Peak Games satışları Aralık 2011’den beri %3,216 oranında artış gösterdi.
:: Peak Games’in bu başarısı hakkında ne düşünüyorsunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}