Türkiye’nin öncü iletişim teknolojileri şirketi Türk Telekom, Grup CEO’su Rami Aslan, Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir ve Grup Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca’nın katılımıyla Barselona’da düzenlenen Dünya Mobil Kongresi (GSMA) kapsamında basın mensuplarıyla bir araya geldi.
2014 yılında operasyonel ve finansal anlamda başarılı bir yıl geçirdiklerine dikkat çeken Türk Telekom Grubu CEO’su Rami Aslan şunları söyledi:
“Grup olarak konsolide gelirimiz yüzde 3,7 artarak 13,6 milyar TL’ye ulaştı. Mobilde 1,8 milyon yeni abone kazanırken, akıllı telefon penetrasyonu ve faturalı abone oranındaTürkiye’de lider konumdayız. Operasyonel olarak abone tabanımızı hem mobil hem de genişbantta artırma başarısını sürdürmekle kalmadık, sabit sesteki düşüş oranını da azaltma başarısını gösterdik. Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’nin dijital dönüşümü hedefiyle sadece 2014 yılında 2,1 milyar TL yatırım yaptık.”
Türk Telekom Grubu’nun yeni yapısıyla sektöründe dünyanın en büyükentegre operatörlerinden biri olduğunun altını çizen Rami Aslan “2014 yılında stratejik yatırımlarımızın kapsamını zenginleştirdik ve katma değerli servislerde önemli başarılar elde ettik. Yeni dijital servisler ve uygulamalarla ekosistemi büyütmeye odaklandık. Bu doğrultuda mevcut dijital platformların içeriğini daha da zenginleştirirken, e-ticaretten dijital ödeme sistemlerine kadar birçok yeni iş alanına yöneldik. Yaptığımız yatırımlarla ve yeni yapımızla dünyanın en büyük entegre operatörlerinden biriyiz. 2015 yılında yatırımlarımızla Türkiye’nin dijital dönüşümüne öncülük etmeyi, ülkemize değer katmayı ve dünya liginin üst sıralarına yaptığımız hızlı ve kararlı tırmanışı sürmeyi hedefliyoruz. En yenilikçi teknolojileri sunarak ülkemize hizmet ederken, hem bize hem de ülkemize değer katan satın alma fırsatlarını da değerlendireceğiz” dedi.
Türkiye’nin 81 ilinde 34 bin kişilik istihdam sağlayarak Türkiye’ye büyük bir dinamizm kattıklarını belirten Aslan, “Grup içinde gerçekleştirdiğimiz entegrasyon süreciyle birlikte Türkiye telekomünikasyon sektörü ilk kez bir şirket, müşterilerinin mobil, sabit, genişbant, eğitim ve eğlence gibi tüm iletişim ihtiyaçlarını ‘tek noktadan’ karşılamaya başladı. Bu vizyonla sektöre öncülük ve liderlik etmeye kararlıyız” diye konuştu.
Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yeni stratejimiz dört başlık üzerinde şekilleniyor: Müşteri segmentleri merkezinde organize olmak, verimli ve etkin operasyonlar sürdürmek, proaktif olarak yeni gelir akışları bulmak ve grubu net, şeffaf, işbirlikçi ve sorumlu bir kurum haline dönüşmek. Entegrasyon, yeni stratejimizin bu dört başlığını biraraya getirme imkanı veriyor. Yeni yapımızı tasarlarken, müşterilerimize daha iyi hizmet vermeyi bir numaralı kriter olarak belirledik.Bundan böyle ‘bireysel, kurumsal ve toptan’ satış olmak üzere üç ana bacağı olan, tam anlamıyla entegre teknoloji ve destek fonksiyonlarına sahip, müşteri odaklı bir hibrit organizasyonuz. Daha hızlı, güçlü ve çevik bir yapıyla, sektörde standartları belirleyen lider oyuncu olarak geleceğe hazırız. Türk Telekom’un entegrasyonu, içerik ve 4G’de de liderliğin yolunu açacaktır” dedi.
Türk Telekom Grubu’nun entegrasyon süreciyle birlikte Erkan Akdemir Grup Bireysel İş Birimi CEO’su, Mehmet Ali Akarca ise Kurumsal İş Birimi CEO’su oldular.
Türk Telekom Grubu olarak 10 yıl içerisinde 17 milyar TL’den fazla yatırım gerçekleştirdiklerine dikkat çeken Rami Aslan, şunları söyledi: “Bu süre içinde yaptığımız yatırım, sektörde yapılan toplam yatırımın yüzde 51’ini oluşturmaktadır. Buradan Türk telekom sektöründe yapılan toplam yatırımın yarısından fazlasını yaptığımız sonucunu çıkarabiliriz. Bu yüksek yatırımları gerçekleştirirken aynı zamanda her yıl gelirlerimizi de artırmayı başardık. Dünyada bunu başarabilen başka hiçbir yerleşik sabit operatör yok.”
Aslan sözlerini şöyle sürdürdü: “Fibere yapılan yatırımlarla Türk Telekom ülkedeki en geniş fiber ağa sahip oldu. Türkiye’de 4G bizim yıllardır yaptığımız yatırımlarla büyüyen fiber altyapı üzerine inşa edilecek. Türkiye’nin 2023 hedefleri doğrultusunda bilgi toplumuna dönüşme sürecinde 4G çok kritik bir rol oynuyor. Biz de bu alandaki en önemli aktörlerden biriyiz.”
Türk Telekom Grubu’nun Türkiye’deki fiber altyapı yatırımlarına devam edeceğini ifade eden Aslan şöyle devam etti:
“Türk Telekom Grubu olarak, Türkiye’nin 81 ilini birbirine bağlayan 193 bin kilometrelik fiber altyapı kurduk. Bu, dünyayı 5 kez saracak uzunlukta. 2012 – 2014 yılları arasında hanelere ulaşan fiber altyapı uzunluğu % 60 artış kaydetti. Grup olarak bu alandaki yatırımlarımıza devam ederken, Türkiye ekonomisinin teknoloji ile kalkınmasına destek olma sorumluluğuyla yatırımlarımızı çeşitlendiriyoruz.
Türkiye’nin en büyük televizyon yayın kuruluşu olma yolunda da kararlı ve iddialı bir adım attık. Türk Telekom Grubu olarak faaliyet gösterdiğimiz her alanda olduğu gibi liderlik vizyonumuzla, ülkemizdeki televizyon yayıncılığı sektörünü de yeniden şekillendireceğiz. Hedefimiz Tivibu ile Türkiye’deki her eve ulaşmak, 20 milyon hanenin Türk Telekom’un sağladığı yayıncılık ayrıcalığından faydalanmasını sağlamak.”
Televizyon yayıncılığı alanında da her haneye ulaşma gayretleri olduğunun altını çizen Rami Aslan, “Geçtiğimiz aylarda gerçekleştirdiğimiz Tivibu lansmanı ile bu alandaki iddiamızı ortaya koyduk. TV yayıncılığında içeriğimizi zenginleştirmeye devam ederek büyümemizi sürdüreceğiz. TV yayıncılığı konusunda da her türlü içerik bizim için çok değerli. Bu nedenle bu alandaki fırsatları değerlendirme konusunda kararlıyız. Grup olarak, özellikle Süper Lig’in içerik anlamında Türk Halkı için öneminin farkındayız. Zamanı geldiğinde bu alanda iddialı adımlar atmaya devam edeceğiz” dedi.
Türk Telekom Grubu’nun tüm teknolojik imkanları tek bir yapıdan sunan ilk marka olduğunu belirten Grup Bireysel İş Birimi CEO’su Erkan Akdemir de şunları söyledi, “Bir ailenin ihtiyaçlarını tek elden sunabilecek bir hizmet anlayışını benimsemek ve bunu başarabilmek son derece önemli. Bunun için ekosistemimizdeki herhangi bir hizmete sahip olan müşterilerimiz, sunduğumuz diğer hizmetlerimizden fiyat avantajı ile yararlanabilecek. Burada da sunacağımız çeşitlilik kavramı ön plana çıkıyor. Avea’da başlattığımız ve sektöre örnek olan kampanyaları, internet alanına da taşıyarak buradaki farkımızı da ortaya koyacağız. Müşterilerinin gelmesini bekleyen değil, onlara gitmeyi kendine hedef ve amaç edinen bir yapıya doğru emin adımlarla ilerliyoruz.”
Toplantıda Türk Telekom Grubu’nun 100’ün üzerinde kurumsal hizmet sunduğunu belirten Türk Telekom Grubu Kurumsal İş Birimi CEO’su Mehmet Ali Akarca da “Türk Telekom Grubu Türkiye’nin her noktasında, çeşitli ürün ve servisler ile çok fazla sayıda firmaya hizmet veren bir teknoloji şirketi haline geldi. Esnaftan uluslararası şirketlere kadar, geniş bir müşteri yelpazesine sayısız teknolojik çözümler sunuyoruz. Bu hizmetlerimizle ekonominin ana itici gücü olmaya devam edeceğiz. Kamunun en önemli e-devlet projeleri UYAP, Mernis, Sağlık Bakanlığı randevu sistemi MHRS, halkımızın güvenliğini sağlayan Mobese kamera sistemleri Türk Telekom’un altyapısıyla çalışıyor. Bugün Capital 500 şirketlerinin yüzde 99,6’sına hizmet veriyoruz. Türk Telekom’un Kurumsal Ağ servisinden Türkiye’de birden çok şubesi olan 29 bankanın yüzde 79’u yararlanıyor. Banka şubelerinin yüzde 82’si Türk Telekom’dan hizmet alıyor. Otomotiv sektörünün tüm dünya ile iletişimini sağlayan teknolojisi ENX’in altyapısını Türkiye’de Türk Telekom sağlıyor. Bu sebeple otomotiv sektörünün tamamı da Türk Telekom ile çalışıyor. KOBİ’lere sadece onlara özel kurulan direktörlük ve bağlı müşteri temsilcileri ordusu ile bire bir özel hizmet veriliyor. Türk Telekom Grubu, mobilde ve sabitte Türkiye’nin en büyük, en gelişmiş ve en yaygın iletişim ağına sahip olmanın gücüyle, her ölçekteki iş yeri için, mobilden kurumsal hizmetlere her ihtiyaca uygun iletişim ve teknoloji hizmetlerini Türkiye’nin 81 ilinde tek noktadan sunma gücüne sahip tek şirket” diye konuştu.
:: Türk Telekom’dan gelecek hakkında beklentileriniz nelerdir?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}