3G hayatımıza girdikten sonra internet kavramı da bir ölçüde değişmiş oldu. Artık dilediğimiz her yere internetimizi götürebilmek mümkün. Ülkemizde faaliyet gösteren tüm operatörler 3G hızından bilgisayarlarda da faydalanabilmeyi sağlayan USB 3G modemleri kullanıcılarına çeşitli kampanyalar ile sunuyorlar. Turkcell’in de VINN adını verdiği modemler kolay kullanımı ve kullanıcı dostu yapısıyla dikkat çekiyor.
VINN Modem Seçimi
Turkcell 3G VINN Modemler üç farklı versiyona sahip. Tasarımları hemen hemen birbirinin aynı olan bu modeller küçük detaylarının yanında özellikle şebeke bağlantı hızlarıyla fark yaratıyor. E176 ve E180 model numaralı cihazlar 7.2 Mbps’e kadar indirme hızını desteklerken E182E tam 21 Mbps’e kadar şebeke veri indirme hızına erişebiliyor. Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde Turkcell canlı şebekede 42.2 Mbps hıza erişmeyi başarmıştı.
{pagebreak::VINN Modem Kurulumu}
VINN Modem Kurulumu
Bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun VINN Modemi seçtikten sonra hemen kurulum adımlarına geçebilirsiniz. Dünyadaki birçok mobil operatörün yaptığı gibi Turkcell de VINN modemlerin üretimi aşamasında Huawei firmasını tercih etmiş. Cihazlar oldukça kaliteli ve yazılımları üzerinde geliyor. Yani sürücü kurulumu yazılım yükleme gibi adımlarla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Türkçe dil desteği de bulunan bu yazılım ses iletimi dışında tüm telefon fonksiyonlarını yerine getirebilmeyi amaçlıyor.
{pagebreak::VINN Modem Kurulumu – 2}
VINN Modem Kurulumu – 2
Kurulum adımları tümüyle Türkçe ve yapmanız gereken çok fazla bir ayar bulunmuyor. Zaten kurulumun tüm aşamalarında detaylı olarak bilgilendiriliyorsunuz.
Kurulum tamamlandıktan sonra masaüstünüze yerleşmiş yeni bir simge göreceksiniz. Turkcell Connect isimli bu simgeye tıklayarak 3G hızında internete bağlanmaya hemen başlayabilirsiniz.
{pagebreak::Kurulumun Ardından}
Kurulumun Ardından
Simgeye tıklayıp VINN 3G Modem arayüz yazılımını ilk çalıştırdığınızda bir süre beklemeniz gerekecek. Bu süre içersinde yazılım Windows üzerindeki gerekli düzenlemeleri gerçekleştiriyor olacak. Bu süre bilgisayarınızın donanımına göre değişiklik gösterebilir. Bu yüzden işlem bitinceye kadar sisteme herhangi bir şekilde müdahale etmemenizde fayda var.
{pagebreak::Turkcell Connect Ekranı}
Turkcell Connect Ekranı
Uygulama gerekli işlemleri bitirdikten sonra karşılaşacağınız ilk ekran ise bu şekilde. Gerekli tüm şebeke erişim ayarları zaten otomatik yapılandırılmış bir biçimde geliyor. Şebeke erişimi için tek yapmanız gereken Bağlan diyerek internet bağlantınızın gerçekleştirilmesini beklemek olacak.
{pagebreak::Turkcell Connect Ekranı – 2}
Turkcell Connect Ekranı – 2
Turkcell Connect ekranında elbette ki bağlantı sağlamak dışında da çeşitli özellikler bulunuyor. Bağlantı sekmesine tıkladığınızda veri bağlantısını da başlatabileceğiniz kısmı görüyorsunuz. Buradaki sol alt kısımda yer alan WCDMA TCELL yazısı bulunduğunuz konumda hangi şebekelerin bulunduğunu görebilmenizi sağlıyor. WCDMA olan bölgelerde 3G hızında internete bağlanabilirsiniz. Burada EDGE yazısını gördüğünüz takdirde ise bağlantı hızınız maksimum 384 Kbps olabilecektir.
Turkcell Connect yazılımı oldukça iyi hazırlanmış. Kullanımı son derece kolay olan bu arayüz üzerinden kısa mesaj gönderebilmeniz de mümkün. Ayrıca Rehber seçeneği ile telefonunuzdaki gibi bir rehber oluşturabilirsiniz. Değinmemiz gereken bir başka husus da İstatistikler bölümü hakkında. Kullanıcıların en fazla şikayet ettiği konulardan biri olan kota aşımı konusunda en kayda değer bilgiye buradan ulaşabiliyorsunuz. Günlük, haftalık gibi çeşitli kriterler altında veri transfer oranlarını görebiliyorsunuz.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}