Turkcell’de Son Durum!
2012’ye hızlı bir başlangıç yapan Turkcell, gelirlerini %12 artırmayı başardı. Turkcell Grup gelirleri, %43 oranında büyüyen iştirakler ve Türkiye’de yıllık %52 büyüyen mobil internet gelirlerinin katkısıyla 2012’nin birinci çeyreğinde 2,38 milyar TL olarak gerçekleşti.

2012’ye hızlı bir başlangıç yapan Turkcell, gelirlerini %12 artırmayı başardı. Turkcell Grup gelirleri, %43 oranında büyüyen iştirakler ve Türkiye’de yıllık %52 büyüyen mobil internet gelirlerinin katkısıyla 2012’nin birinci çeyreğinde 2,38 milyar TL olarak gerçekleşti.

Grup AVFÖK’ü, bir önceki yıla kıyasla %12 büyüyerek 703 milyon TL’ye yükselirken, 2012 birinci çeyrek net karı yüksek performans, finansal gelirler ve kur farkının pozitif etkisiyle %56 artışla 515 milyon TL oldu.
Süreyya Ciliv’den özel açıklamalar
#video_6239#
Turkcell CEO’su Süreyya Ciliv ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajda 2012’nin ilk çeyreğine ait değerlendirmenin yanı sıra, yaz aylarında piyasaya çıkacak olan Turkcell T30, Turkcell markalı tablet bilgisayar, ses ve data gelirlerindeki değişim, girişimcilere olan destek gibi önemli konuları masaya yatırdık.
Faturalı aboneler ve aylık kullanım arttı
Turkcell’in faturalı abone sayısı 12 milyon seviyesini aşarak toplam abonelerinin %35’ine ulaşırken, toplam abone sayısı bir önceki yıla göre 1,4 milyon artışla 34.5 milyon oldu.

Abone başı aylık ortalama kullanım yıllık %15 artışla 222 dakikaya yükselirken, Abone Başı Aylık Geliri (ARPU) ise mobil internet ve servis gelirlerindeki artışın da etkisiyle bir önceki yıla göre %4 oranında artarak 19,2 TL oldu.
Mobil internet kullanıcısı 12 milyonu geçti
Turkcell’in 2012’nin ilk çeyreğinde mobil internet gelirleri yıllık %52 oranında artarak 229 milyon TL oldu. Böylece 2012 1. Çeyrek mobil internet gelirleri geçen yılın aynı döneminde daha büyük olan SMS/MMS gelirlerini geçti.

Mobil servisler ve mobil internet gelirlerindeki artışla Turkcell’in ses dışı gelirleri %25 artışla 529 milyon TL‘ye yükselirken mobil internet kullanıcı sayısı da yıllık %15 artışla 12.1 milyon seviyesine ulaştı.
Turkcell son bir yılda şebekesindeki akıllı telefon penetrasyonunu da %82 oranında artırmayı başardı. Bu artışla birlikte Turkcell şebekesindeki akıllı telefon sayısı 4,3 milyona yükseldi.
Grup şirketlerinin katkısı artmaya devam ediyor
Turkcell Superonline 2012’nin ilk çeyreğinde gelirlerini yıllık bazda %59 artırarak 145 milyon TL‘ye yükseltti. Firmanın fiber internet abone sayısı da 307 bine ulaştı.

7,1 milyon aktif abonesiyle Ukrayna’nın en yenilikçi operatörü olan life:) gelirlerini %17 artırarak son 4 çeyrektir üst üste %25’in üzerinde AVFÖK marjı gerçekleştirmeyi başardı.
:: Turkcell bu başarısını neye borçlu? Tıklayın, SDN Forum’da tartışalım.
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (25)
faturalı arkadas ve ben avea gectik boyle yuksek fiyat ve uygun tarife uygulamazsa cok musteri kaybeder yukselişden dususe gecer
muratteas Nickli Üyeden Alıntı Nasıl geçecek ? valla canım öyle istiyor çünkü turkcell çok pahalı
Ucuz sınırsız internet istiyoruz.
avea türk telekom turkcell
turkcell gerçekten açık ara farkla türkiyede iletişim operatörü vazifesini yeriine getiriyor. bazen fiyatlardan etkilenip avea veya vodafone geçesim gelsede turkcell kapsama kalitesiyle hep beni cezbediyor. kim ne derse desin. avea ve vodafone'da turkcell gibi benim köyümde çekmeye başlarsa o zaman geçmeyi düşünürüm. sebebi köyde yaşamam falan değil.
Vay be gercekten T20 kullaniyorsa bravo yani ama bir CEO bence BlackBerry gibi guvenli telefonlar kullanmali. Google'in gizlilik politikasi malum.
kofdelisi Nickli Üyeden Alıntı türkiyenin ilk operatörü olması ama avea geçecek turkcelli Nasıl geçecek ?
Turkcell altyapısı çok gelişmiştir.Gerek hız,gerekse sinyal anlamında Turkcell sadece Türkiye'de değil tüm dünyada ün görmüştür.Fiyatları pahalı ama altyapı sağlamdır. "Turkcell 27 Ocak 2006 tarihi itibarıyla 185 ülkede 491 operatör ile uluslararası dolaşım ve 90 ülkede 240 operatör ile GPRS uluslararası dolaşım hizmeti vermektedir."
Rakip operatörün başına gelenlere borçlu ve adına da borçlu. İtibar çok önemlidir. Son olarak, verdiği hizmet ortalama bir kalitede. Bunu en iyisini biz yapıyoruz diye(yok öyle bir şey) fiyatlarını uçurması hiç hoş değil. O yüzden zaten bu operatörde değilim.