Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Türkiye’nin dijitalleşme notu açıklandı!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Türkiye ekonomisi ve toplumunun dijitalleşme durumunu inceleyen Türkiye’nin Dijitalleşme Endeksi Raporu, bilişim sektörünün temsilcileri ve Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır‘ın da katılımıyla TÜBİSAD’ın düzenlediği online toplantıda paylaşıldı. İşte Türkiye’nin dijitalleşme notu!

Yerli otomobil için yüzleri güldüren haber!

Yerli otomobil için sevindirici haberler gelmeye devam ediyor. 2022'de yollara çıkması beklenen otomobil için büyük bir yatırım haberi geldi.

Türkiye’nin dijitalleşme notu!

Özel sektör ve kamu temsilcilerinin görüşleri, iş dünyası mensuplarının doldurduğu anketler ve 139 ülkeden alınan verilerin analiz edilmesiyle oluşturulan rapor; dönüşüm, ekosistem, yeterlilik, kullanım olmak üzere 4 ana bileşen ve 10 farklı boyutta Dijital Dönüşüm Endeksi’ni ortaya koyuyor.

Reklam
Reklam

Rapora göre Türkiye’nin dijitalleşme notu 2019 yılında 5 üzerinden 2,94 iken, 2020 yılında 3,06’ya yükseldi. Dijital dönüşümün 10 yılda erişeceği noktaya çok kısa bir zaman içerisinde eriştiğini dile getiren Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır bu dönüşümün bireylerin, şirketlerin ve devletlerin günlük yaşamlarına çok yüksek düzeyde tesir ettiğini söyledi.

TRT tarafından paylaşılan habere göre corona virüsü ile mücadele sürecinde Türkiye’nin teknoloji üretiminde ne kadar güçlü bir altyapıya sahip olduğunun görüldüğünü vurgulayan Kacır açıklamalarına şöyle devam etti;

“Mücadelenin ilk haftalarından itibaren ihtiyaç duyulan pek çok teknolojik ürünü Türkiye yerli ve milli olarak üretmeyi başardı. Bu başarının arkasında 20 yıla yakın bir emek ve kapasite gelişim süreci var. Türkiye son 20 yılda çok büyük bir Ar-Ge ve yenilik ekosistemi kurdu. 80’den fazla teknoparkta 5 bin 700’e yakın Ar-Ge odaklı çalışan şirketimiz var. Özel sektör Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin sayısı bin 600’ü geçti.

2006’da sadece 54 bin tam zaman eşdeğer Ar-Ge personeli olan Türkiye’de, 2018’de bu sayı 172 bine yükseldi. 2000’lerin başında bütün ülkede patent başvuru sayısı 300’lerde iken, geçen yıl bu sayı 7 binin üzerine çıktı. Ar-Ge harcamalarının milli gelirimizdeki payı, 2006’larda binde 5 seviyelerinde iken, geçen sene yüzde 1’in üzerine çıktı. Ar-Ge’ye daha fazla harcama yapan ülkeler daha ileri neticeler alıyor. Biz de büyük bir kapasiteyi oluşturduk ve adım adım daha ileri neticeler almaya devam edeceğiz.”

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam