Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Türkiye uygulama harcamalarında ilk 3 ülkeden biri!

Ana sayfa / Haberler

App Store ve Play Store gibi dijital mağazalar, milyonlarca aplikasyona ev sahipliği yapıyorlar. Başlı başına ayrı bir pazar olan bu mecralarda öne çıkan şirketlerin sayısı ise parmakla gösterilecek kadar az. Uygulamalarında belli hizmetlerini para karşılığı kullanıcılara sunanlar da var, tamamen ücretsiz erişime açanlar da. Bunlar arasındaki rekabeti gözlemleyen App Annie 2021’in ikinci çeyreğine ait raporunu yayınladı.

2021’de en çok harcama yapılan uygulamaları tespit eden App Annie gelişmeleri kamuoyuna aktardı. Yükselişi bir türlü engellenemeyen TikTok’un rakiplerine hatırı sayılır miktarda fark attığı görüldü.

TikTok rakibi: YouTube Shorts kullanım alanını genişletti!

15 saniyelik kısa video paylaşımına izin veren YouTube Shorts bugünden itibaren aralarında Türkiye'nin de bulunduğu ülkelere açıldı.

2021’de uygulama harcamaları 34 milyar dolara ulaştı

App Annie’nin en son yayınladığı uygulama pazarı raporuna göre, küresel uygulama harcamaları 2021’in ikinci çeyreğinde önceki yıla göre 7 milyar dolar ve bu yılın ilk çeyreğine göre 2 milyar dolar artarak 34 milyar dolara ulaştı.

Küresel olarak, TikTok indirmelere göre en iyi uygulamalar listesinin başında yer aldı. Bunu Instagram, Facebook, WhatsApp ve Zoom izledi. Hangi uygulamaların en fazla gelir getirdiğine gelince, yine ilk sırada TikTok, ardından YouTube, Tinder, Disney+ ve Tencent Video geldi.

App Annie, pandemi dönemi kısıtlamaları hafiflese ve aşılama oranları dünyanın birçok yerinde artsa bile, tüketicilerin uygulama alışkanlıklarının oldukça sabit kaldığını belirtiyor. Başka bir deyişle, insanlar küresel sağlık krizi ile mücadele ettiği kadar uygulamalarda da zaman harcıyorlar.

Brezilya, Rusya ve Türkiye de dahil olmak üzere belirli bölgeler ikinci çeyrekte daha fazla büyüme kaydetti. Uygulamalarda geçirilen süre, 2019’un ikinci çeyreğinden 2021’in ikinci çeyreğine kadar yüzde 30 arttı. Aynı dönemde uygulamalarda geçirilen sürede Rusya yüzde 45, Türkiye ise yüzde 40 büyüme kaydetti. ABD’de ise, uygulamalarda harcanan zamanda çok küçül bir artış oldu. İkinci çeyrekte, ABD’li tüketiciler günlük uygulama saatlerini 2019’un ikinci çeyreğine göre yüzde 20 artışla dört saate yakın kullanım istatistiğine ulaştı.

“Atılım uygulamaları” veya çarpıcı bir büyüme yaşayan uygulamalar söz konusu olduğunda, listeler ülkeye göre farklılık gösteriyor. ABD’de büyüme yaşayan uygulamalar PictureThis, ardından Voila AI Artist, CapCut ve HBO Max oldu. Birleşik Krallık’ta ise Ulusal Sağlık Servisi‘nin uygulaması listenin başında yer aldı.

Oyun kategorisinde, Hair Challenge listelerde üst sıralarda yer aldı, ancak ABD’de Bridge Race ve İngiltere’de Count Masters gibi uygulamalar tarafından yakından takip edildi.

Yorum Ekleyin