Son dönemde teknoloji gündeminde yer alan Android’li akıllı cihazlarda ortak bir nokta dikkatinizi çekti mi? Birbirlerine ne kadar çok benziyorlar değil mi? Fiyatları bile neredeyse aynı… Ne dersiniz, belki de farklı fikirler hep fos çıktığı içindir.
İşte bu konumuzda sizlere Android işletim sistemi barındırıp farklı özelliklerle de donatılmış bazı cihazları hatırlatacağız. Bu cihazlarda farklı ve kimine göre de ‘acayip’ özelliklerin satış anlamında herhangi artı puanı beraberinde getirmediği, hatta şirketlere ciddi zararlar açtığı da biliniyor. Bu cihazlara yakından bakıyoruz…
Sony Xperia Play
Sony’nin akıllı telefonlarına popüler mobil oyun cihazı PSP’yi entegre etme fikri Xperia Play, teknoloji dünyasının en başarısız aygıtlarından birinin de adı aynı zamanda.
Aşağı doğru açılan bir gamepad ile oyun oynama mantığı sunan Xperia Play’de bu özelliğin cihazın görüntüsünü klasik bir akıllı cihaza göre bir hayli büyüttüğü yönünde eleştirilerin haklılığını ise sizlerin yorumuna bırakıyoruz.
{pagebreak:::: 2}
Panasonic Eluga
Panasonic’in akıllı telefon üretmiş olduğunu belki de birçoğunuz bilmiyor bile ama bu bir gerçek. Üstelik şirketin ürettiği Eluga adlı Android’li telefon şık tasarımı ile iddialı olduğu gibi diğer birçok rakibinde adı dahi geçmeyen bir özelliğe, ‘su geçirmez’ özelliğine de sahipti, hem de yıllar öncesinde; ancak sonuç tam bir hüsran oldu.
Panasonic Eluga; çok kötü kamerası, teknoloji otoritelerine göre berbat pili ve yetersiz donanımı ile sektördeki en büyük başarısızlıklardan birinin de adıydı.
{pagebreak:::: 3}
HTC ChaCha
Bir Facebook telefonu fikri ile yola çıkan HTC ChaCha’da başarısızlar listesinde. Facebook’un çığ gibi büyüyen popülaritesini ardına alarak ortaya çıkan telefon, pratikte iyi bir fikrin ürünü olmakla beraber satış anlamında Tayvan’lı şirket için büyük hayal kırıklığı yarattı.
{pagebreak:::: 4}
Motorola Flipout
Yanarlı dönerli, ilginç bir akıllı telefona geldi sıra: Motorola Flipout. Fiziksel tuş takımı, dönen bir ekranla beraber ortaya çıkan bu ilginç tasarım, başta şirketin evi Amerika olmak üzere tüm dünyada neredeyse hiç ilgi görmedi.
Motorola’nın büyük zararlarla kapattığı yılların içinden çıkan bir diğer başarısızlık timsali olarak ışıl ışıl parlayan bir model olarak hafızalarda yer aldı.
{pagebreak:::: 5}
HTC Evo 3D
Akıllı telfonlarda 3 boyutlu ekranlarda bir dönem hayatımızda yer aldı. Akıl almaz düzeydeki ağırlığı ile adeta bir dizüstü bilgisayar taşıyorum hissi uyandıran (biraz abartmış olabiliriz, ama cidden çok ağırdı).
HTC Evo 3D, Android dünyasına getirdiği bu yeni özelliğe ragmen hayal kırıklığı yaşattı. 3D görüntü deneyimini düşük seviyelerde yaşatan cihazın 3D özelliğinin yanı sıra büyüklüğü ve ağırlığı da hiç ama hiç sevilmedi.
{pagebreak:::: 6}
LG Optimus 3D
HTC Evo 3D gibi LG Optimus 3D de büyük hayal kırıklığı yaşatan bir diğer 3D ekranlı model oldu.
Ve Samsung Galaxy S Beam’e geldi sıra…
{pagebreak:::: 7}
Samsung Galaxy S Beam
Projektörlü akıllı telefon fikrinin sahibi Samsung’a geldi sıra. Bu ilginç fikir, akıllkı telefondaki görüntü ve videoların bir yüzeye yansıtılması fikriyle ilgi çekmeyi amaçladı, ancak gerek projektörün görüntü kalitesi gerekse zaten multimedyaların çok kaliteliseviyede olmaması ile birlikte bu fikir de fos çıktı.
:: Sizce birçok akıllı telefondaki ilginç ve farklı özellik neden ilgi görmedi?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}