Tweet Yüzünden İdam Edilecek
İnternet ve sosyal medya denilince birçoğumuzun aklına, fikirlerin görüşlerin özgürce paylaşılması gelebilir. Ancak dünyanın her ülkesinde durum böyle değil.

İnternet ve sosyal medya denilince birçoğumuzun aklına, fikirlerin görüşlerin özgürce paylaşılması gelebilir. Ancak dünyanın her ülkesinde durum böyle değil.
Suudi Arabistan’da bir yerel gazete çalışanı olan 23 yaşındaki Hamza Kaşgari, Mevlid Kandili kutlanırken gönderdiği bir tweet yüzünden hayatından olmak üzere.
Twitter’a“Senin hakkında sevdiğim şeyler de var nefret ettiğim şeyler de… Ayrıca senin hakkında anlayamadığım çok şey de var. O yüzden senin için bu gece dua etmeyeceğim.” tweet’ini gönderince Suudi Twitter kullanıcılarının tepkisiyle karşılaştı.
Gönderdiği tweet’i silip pişman olduğunu belirtse de ülke çapında nefret toplayan ve Suudi yetkililere hakkıda binlerce şikayet gönderilen Kaşgari hakkında yetkililer kendisinin kafir olduğunu ve ölüm cezasına çarptırılması gerektiğine karar verdi. Hükümet de bu karar üzerine harekete geçti.
Enformasyon Bakanı tarafından çalıştığı gazeteden işten çıkarılması sağlanan Kaşgari’nin diğer gazetelerde çalışması yasaklanırken Suudi Kralı Abdullah tarafından da Kaşgari için yakalama kararı çıkarıldı.
Olayların bu noktaya gelebileceğini tahmin eden Kaşgari Malezya’ya kaçmaya çalıştıysa da Suudi Kralın yakalama emri üzerine Malezyalı yetkililer tarafından havaalanında yakalanan Kaşgari ülkesine teslim edecek. Teslim edildikten sonra da Kaşgari’nin kafir olduğu için başı kılıçla kesilerek idam cezasına çarptırılacağı açıklandı.
:: Haşim Kaşgari’nin tweet’i yüzünden başına gelenler hakkında ne düşünüyorsunuz?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Yorumlar (74)
İsrail'e kaçsaydı... Hem yakın hem de Müslüman ülke değil. Ne güzel ülke işte.
Bunun devlet eliyle gerçekleştirilen bir cinayet olduğunu düşünüyorum.
"Engizisyon Mahkemeleri bitti" yüzyıllar önceydi diyen mi oldu?
Ya bu adam su anda kafir veya yanlış yolda olabilir ama ölmeden önce tövbe etmeyeceğini doğru yolu bulamayacağını nerde biliyorlar sadece cahillik yapmış ama bu haberde sahte olabilir herzaman ki gibi bize araplari Araplar'ı bize düşman etme cabalarından olabilir gazada gelmemek lazım
ahh bee malezyaya niye kaciyorsun olum yaa??? kacsana amerikaya veya ingiltereye... onlar seni vermezlerdi bunlara... simdi bisey diyecektim bu cocugu idam etmek isteyenlere aman yok bosver demiyeyim yoksa banada idam cezasi falan cikartirlar falan gitmeyelim b... yoluna :) cocuga üzüldüm yazik.. umarim malezya vermez onu yoksa hakikaten yazik olacak cocuga.. dünyada düsünce özgürlügü denen bisey var.. mesela kadinin biri cikip bi mitinge peygamber muhammede sübyanci dedi o kadina idam cezasi cikmadi bu cocuk küfür etmemis hakaret etmemis düsüncesini söylemis niye idam edilecek ya..yaziktir günahtir etmeyin eylemeyin yaa.. anasina babasina bagislayin.... umarim idam edemezler cocuguu :/
|SeYYaH| Nickli Üyeden Alıntı arkadaşım, bunu kime dediğine dair anlaşılamıyacak bişey yok. mevlid kandili kralın doğum gecesi değil... bilmem anlatabildim mi?! Arkadaşım Yüce Rabbimizin ve Sevgili Peygamberimiz (S.A.S.)'in Arabistanalı gencin duasına mı ihtiyacı var sanki. Eğer bu gencin sözleri Yüce Rabbimize ve Sevgili Peygamberimize (S.A.S.) ise.
eee oylebir devletten böyle bir karar cıkar yapcek bişeyyok... idam edilmesi icin toplanan kişilerde sorun var. Öbür tarafta hesabını verirler O toplanan kişiler..
bu arapların eline allah düşürmesin kimseyi. çok hain acımasız insanlar
yukarda okuduğum kadarıyla genç kendi düşüncesini söylemiş dine hakarette bulunmamış. dinimizde zorlama yoktur isteyen inanır istemeyen inanmaz. bu arapların yaptığı müslümanlıkla bağdaşamaz. Allah'ın verdiği canı Allah alır bilmiyorlar mı?
Adam daha oncedende boyle seyler soyluyir allah a da hakarat ediyor