Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Twitter siber zorbalığa karşı yeni bir adım atıyor

Ana sayfa / Sosyal Medya

Siber zorbalık internetteki en büyük sorunlardan biri haline geldi. Twitter, Facebook ve Instagram gibi sosyal medya sitelerinin yaygınlaşmasıyla beraber fikirlerini karşısındakini düşünmeden belirten insanlar, birbirlerini haksız yere suçluyor, hakaret ediyor ve incitiyor.

Bu konunun önüne geçmek isteyen sosyal medya devleri, sık sık yeni projelerle siber zorbalığı önlemeye çalışıyor. Son girişim ise Twitter‘dan geldi. Popüler sosyal medya uygulaması, yeniden düşün özelliğini kullanıma sunuyor.

Facebook’u kendi silahıyla vuran Signal’e yasak şoku

Signal ve Facebook arasındaki gerginlik sürüyor. Güvenliğe önem veren mesajlaşma uygulaması, Facebook'u silahıyla vurmasının ardından platformdan atıldı.

Reklam
Reklam

Twitter yeniden düşün özelliğini kullanıma sunuyor

Şirketin “yeniden düşün” olarak adlandırdığı sistem, yaklaşık bir yıl önce bazı kullanıcılar üzerinde denenmeye başlandı. Siber zorbalık içerebilecek Tweet’leri önceden belirleyen sistem, kullanıcılara göndermeden önce bir bildirim gösteriyor.

Twitter’ın kullanıma sunduğu yeniden düşün özelliğine ait örnek görsel

Bildirimde siber zorbalıktan bahseden Twitter, kullanıcından yazdıklarını gözden geçirmesini talep ediyor. Opsiyonel olan bu özellik kullanıcıları bir şey yapmaya zorlamıyor. Bireyler isterse yazılarında değişiklik yapmadan Tweet atabiliyor.  Ancak şirket projenin oldukça başarılı olduğunu ve kullanıcıların genellikle yeniden düşün uyarısından sonra yazdıklarını değiştirdiğini belirtiyor.

Yeniden düşün sisteminin başarısından etkilenen Twitter, şu an için sınırlı sayıda açık olan özelliği daha geniş kitlelere sunmak için hazırlıklara başladı. Denemelerde yüzde 34 oranında başarılı olan projenin genel kullanıcıya sunulduğunda ne kadar etki edeceği merak konusu. Sosyal medya devinin, yeni özelliğinin Türkiye’ye gelip gelmeyeceği ise şu an için belirsizliğini koruyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam