Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net

Twitter’da 140 Karakteri Doğru Kullanmak

Ana sayfa /

231.7 milyon kullanıcıya ulaşan Twitter‘ın marka bilinirliğine yüksek katkısı şüphe götürmez bir gerçek. Dünya üzerindeki belirli bir standardı elinde bulunduran markaların tamamı(resmi rakamlara göre yüzde 89‘u) mutlaka bir ya da daha fazla Twitter hesabına sahip.

Amaçları büyük bir sosyal medya platformunda kullanıcıları ve ilgilileri kısacası “takipçileri” ile daha yoğun şekilde iletişim kurmak olan bu markaların önünde ise 140 karakterlik bir anlatı sınırlaması bulunuyor.

Peki şirketler, hangi yollarla 140 karakter kavramını daha verimli şekillerde kullanır? Bununla da kalmayıp daha fazla kimseye erişir ve Twitter’ın ivmeleyici gücünü arkasına alır?

Öncelikle Twitter‘daki 140 karakterlik her bir anlatı biriminde nelerin yapılıp yapılmaması konusunda bazı araştırma sonuçlarını aktaracağız.

1- Hashtag (#) ve arm’ları (@) kullanmaktan kaçının

Gerek hashtag‘ler gerekse “@” ikonuyla anlatımların dikkat dağıtıcı etkileri, 140 karakter içinde en çok göze çarpan detayların başında gelir. Böyle güçlü bir kelime sınırlamasının içinde yer alan hashtag’ler kullanıcıları başka sayfalara hatta Twitter ana sayfasına yönlendirip sizden de uzaklaştırabilir. Bu nedenle daha yoğun trafik için mnimum hashtag ve @ kullanın.

{pagebreak:::: 2}

2- Daha fazla test

Atılacak Tweet‘lerin etkileri kolaylıkla açığa çıkabilir. Daha fazla retweet veya yanıtla elbette; bu şekilde hangi Tweet’lerin daha çok ilgi gördüğünü tespit edip, zayıf ilgi gören Tweet‘leri, stratejik bir adım olarak, marka hesabınızdan uzaklaştırın.

Keywords‘ler (Anahtar kelimeler), internetin her bir anının merkezi gibidir. Onlar olmazsa olmaz. Konu Twitter olduğunda da anahtar kelimeler, hedefe erişim faktörü durumundadır. Arama sonuçlarında daha fazla çıkmak için hashtag kullanılabilir. Ancak biraz önce belirttiğimiz gibi makul ölçülerde.

Kampanyalarınızı Tweet‘lerle duyurun. Linkler eklerken kullanıcıların şüpheci taraflarını göz ardı etmeyin ve ekstra doğrulayıcı açıklamalar getirin. Kullanıcıyı nereye yönlendirdiğinizi birkaç kelimeyle açıklayın.

3-TT’ler önemli

Trend Topic‘lere odaklanılmalı. Örneğin bir tüketici elektroniği şirketi için örnek verilecek olursa, Apple‘ın 22 Ekim günü gerçekleşen lansmanından sonra TT olan “OS X Mavericks” tam 94 bin kez Tweet içinde kullanıldı. Asla göz ardı edilmemeli. Son 7 gün içinde atılan Tweet’lerle sınırlı olacak şekilde TT‘lerle ilişkilendirilebilecek Tweet’ler atılması, daha fazla kişiye erişim olanağı sağlar.

4-Kampanyalar sıkıcı olmamalı

Twitter, hem masaüstü hem mobil cihazlarda etkin olarak kullanılabilen bir platformdur. Bazı mobil cihazlar için formlar ve anketler içeren Tweet‘ler sıkıcı olabilir. Ancak bilgi toplamanın bir yolu olarak daha genel kullanıcıyı ilgilendiren ve çekecek şekilde sosyal medya üzerinden analizler, yarışmalar, vb düzenlenebilir.

:: Twitter’da sevdiğiniz ve takip ettiğiniz markaların hangi uygulamalarından hoşlanmıyorsunuz?

Yorum Ekleyin