İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

Ubuntu 9.04 RC Yayınlandı

Uzun zamandır yolu gözlenen Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope için geri sayım başladı. Nihai sürüm, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kullanıcılara sunulacak. Yeni Ubuntu için çıkış adayı(RC) sürüm de yayınlandı.

Erhan Kahraman

okunma

Ubuntu 9.04 RC Yayınlandı

Uzun zamandır yolu gözlenen Ubuntu 9.04 Jaunty Jackalope için geri sayım başladı. Nihai sürüm, 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda kullanıcılara sunulacak. Yeni Ubuntu için çıkış adayı(RC) sürüm de yayınlandı. Eğer büyük bir aksilik olmazsa, bir hafta sonra bu sürümün adı değiştirilerek kararlı sürüm olarak yayınlanacak.

Linux kernel, X.Org sunucusu, GNOME ve KDE arayüzlerine güncellemeler yaparak, Ext4 dosya sistemi desteğini getiren Ubuntu 9.04, başlangıç yüklemesini de hızlandırıyor. Siz de yeni işletim sistemini herkesten önce kurup kullanıma başlamak için, Ubuntu 9.04 Release Candidate sürümünü resmi sayfasından indirebilirsiniz.

:: Ubuntu kullanıyor musunuz?

Bilgi İçin : Ubuntu

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

SDN Okuru

Beta sürümünden beri kullanıyorum. Son derece memnunum.

SDN Okuru

VirualBox Sanal makinada ubuntu ekran çözünürlüğü ve video oynatımı için ayarlar gerekli. Ekran 800x600 olarak çalışıyor. dns ayarları her yeniden başlatımda değişiyor. Videoların fps hızları yakalanamıyor kareler yavaş yavaş oynatıyor. ayarları nasıl yapacaksak biri çözüm bulsun.

SDN Okuru

Hayırlı olsun

SDN Okuru

yav linuxcu olmanın en kötü yönü işte bu. hele de ubuntu kullanıcısıysanız gerçekten yeni sürümün çıkmasına 1 hafta kala sabırsızlıktan çatlıyorsunuz. ben de indirdim RC sürümünü. live olarak kullanırım muhtemelen. şu an kullandığım 8,10'u yedeklemeye başladım bile. 23 Nisan gelse de 9,4'e tam olarak kavuşabilsek. :D

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.

Reklam