Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Uzay yürüyüş simülatörü test ediliyor

Ana sayfa / Popüler Bilim

Uzay yürüyüş simülatörü, NASA tarafından devreye aldı. Kanada Uzay Ajansı astronotu Jeremy Hansen uzay yürüyüş simülatörü ile eğitim alıyor. Böylelikle astronotların farklı yer çekim koşullarına karşı uyum sağlayabilmesi amaçlanıyor.

Uzay yürüyüş simülatörü ile eğitim

ARGOS, 12.5 x 7.3 x 7.6 metre boyutlarında bir tepe köprü vincidir. Bu vinç yük kaldırmak yerine uzay yürüyüşü eğitimi için insanları kaldırmakla görevi. Çeşitli gerinme ve kuvvet sensörleri bulunan iskelet, eğitime katılan kişiyi takip ediyor ve uzayda yürümenin zorluklarını yaşatıyor.

Dünya dışı yaşam var mı?

Dünya dışı yaşam var mı? Dünya dışı yaşam araştırmalarında ne gibi zorluklar yaşanıyor? Dünya dışı yaşam tıpkı bizler gibi bir evrime uğradı mı?

Reklam
Reklam

Sistem, üç eksende hareket sağlayan bilgisayar kontrollü elektrik motorlarına sahiptir. Dikey olarak, bir kabloya bir yük hücresi takılır ve motor hareket ettikçe sabit bir kuvveti korumak için yükleri yükseltip alçaltmasını ister. Sistem yaklaşık 135 kilogramlık yükü saniyede 3 metre hareket ettirebilir. Mühendisler ayrıca, astronotların yörüngesinde dolaşarak 90 dakikalık gündüz / gece döngülerini simüle etmek için hem ışık hem de karanlıkta testler yaptı.

ISS’de bulunan sıfır yer çekimi ve yeryüzündeki yer çekiminin altıda biri olan ay yer çekimi ve buradaki güçlerimizin yüzde 38’ine sahip olan Mars dahil olmak üzere çeşitli sistemlerin benzetimi simülatör ile yapılabiliyor.

NASA, ARGOS’un gelecekteki Mars, Ay, asteroid “veya herhangi bir göksel hedefe” yönelik test ve eğitim yapabilmesini hedefleniyor. NASA’nın ve Boeing ve SpaceX gibi özel şirketlerin büyük planları göz önünde bulundurulduğunda, önümüzdeki on yıl boyunca simülatör fazlasıyla kullanılacak gibi görünüyor. Örneğin, SpaceX, 2022 yılına kadar Mars’a kargo göndermeyi ve 2024 yılına kadar ilk görevli misyonları göndermeyi planlıyor. ARGOS gibi bir sistem her iki tip misyon için de faydalı olacak, çünkü robotlar ve insanlar için simülasyonlar işleyebiliyor. Ayrıca, mikrogravite simülasyonları için de bu durum geçerli. Bu nedenle uzay yürüyüş simülatörü Mars’a 200 günlük yerleşim sırasında astronotlar için de büyük bir yardımcı olacak.

:: Uzay yürüşü için kullanılacak simülatör hakkında ne düşünüyorsunuz?

Aşağıdaki video ile uzay yürüyüş simülatörü hakkında detaylara ulaşabilirsiniz.

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam