İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Bilim

Uzaya Radyodan Bağlandılar

Toronto’da bulunan Humber College‘den dört öğrenci, tamamen kendileri tarafından tasarlanıp kurulan bir radyo sistemi ile Uluslararası Uzay İstasyonu ile iletişim sağladı.

Erhan Kahraman

okunma

Uzaya Radyodan Bağlandılar

Toronto’da bulunan Humber College‘den dört öğrenci, tamamen kendileri tarafından tasarlanıp kurulan bir radyo sistemi ile Uluslararası Uzay İstasyonu ile iletişim sağladı.

Uzay istasyonundaki astronot Sandra Magnus ile 10 dakika boyunca görüşmeyi başaran öğrenciler, ev yapımı iletişim sistemlerinden fezaya sorular sordu. Görüşmenin videosunu buradan izleyebilirsiniz.

Okul yönetimi tarafından, daha önce hiçbir öğrencinin gerçekleştiremediğine dikkat çekilen projenin el radyosu satışlarına etki edip etmeyeceği(!) ise şimdilik bilinmiyor.

:: Konuyla ilgili görüşlerinizi forumda paylaşın.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

SDN Okuru

yahu radyo demişsiniz bizim anladığımız tarzda el radyosu değil bu radyo dalgalarını kullanan epey profesyonel bir telsiz milletin kafasını karıştırmayın :) o kadar cihaz benim önümde olsa marsta biri varsa onla bile konuşurdum

SDN Okuru

o frekansı nereden bulmuşlar acep, herkese açıksa bir internet aramasıyla sinyalin ne olduğunu bulmaya bakar o iş.

SDN Okuru

Bizim okulda kamera yasak.

SDN Okuru

adamlar işine yogunlaşmış ve yapmışşş

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.