Türkiye’nin en önemli teknoparklarından biri olan Sakarya Teknokent, gelen yoğun talep üzerine üçüncü binasının temelini attı.
Açılışında bizzat bulunduğumuz kuluçka merkezinin binasına ilgi büyüktü. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Ali Çelik, SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ve SATSO Başkanı Mahmut Kösemusul’un konuşmalarıyla ülkemizin geleceği için önemli katkılara sahip olacak bu oluşumlar hakkında bazı önemli bilgiler paylaşıldı.
2009 yılında kurulan Sakarya Teknokent, kuruluşunun üzerinden sadece bir yıl geçmesine rağmen, %90 doluluğa ulaştı. 2013’te ise tam kapasite çalışan ve yeni binalar kurulması için girişimlerden yoğun talep alan kurum, üçüncü binanın temellerini de atmış oldu.
5 teknokent arasında
Teknokent kurulduktan sonra buradaki imkanların kurumlar tarafından bilinmesi ve kullanılması için ADAPTTO adında bir teknoloji transfer ofisi ile daha etkin çalışmaların gerçekleştirildiği teknokent, TÜBİTAK’tan 1513 desteğini alan ve 10 milyon TL’yi kullanan Türkiye’deki 5 teknokentten biri oldu.
ADAPTTO’nun hızlandırıcı etkisiyle, 2014 yılında 63 teknokent arasında en hızlı yükselene teknokent unvanını alan oluşum içerisinde yaklaşık 100 proje geliştirilmeye devam ediyor.
Bu projelerin toplam ütçesi ise 25 milyon TL’yi bulmuş durumda. Projelerin geliştirilmesi için 207 akademik personel ve uygulama geliştiren personel gece gündüz çalışmaya devam ediyor.
Özel röportaj: Vaktiniz varsa çaya gelin!
Sakarya Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Tahsin Engin ile gerçekleştirdiğimiz özel röportajda, bu haberi okuyan herkese müthiş bir davet var.
#video_11857#
Üniversite tarafından yapılan yatırımın 2 katı kadar ciro elde ederek, başarısını kanıtlayan Sakarya Üniversitesi Teknokenti, son 4 yılda Ar-Ge üzerinden elde ettiği satış gelirini de 3 katına çıkarttı.
Sırada prototip merkezi var
Elde ettiği bilgi birikimini başta Marmara Teknokent olmak üzere, diğer oluşumlarla paylaşan kurum, Güney Kore’deki denk şirketlerle işbirliğine giderek başta enerji ve medikal alanlar olmak üzere, işbirliklerini kürsel boyuta taşımaya başladı.
Teknokentin ajandasında, şimdi de prototip merkezi kurmak var.
:: Teknokentlerin geleceği için neler düşünüyorsunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}