ESET’in hazırlandığı bilgisayarlara yönelik Nisan ayı Dünya Tehdit Raporu, zararlı yazılımların tek bir hedefe odaklandığını ortaya koyuyor (Sosyal Ağlara Dikkat!).
Dünya tehdit liderliğini 1,5 yıldır neredeyse kimseye bırakmayan ve 2010’da da liderliğini sürdüren bir solucan türü olan Conficker, işletim sisteminde bulduğu açık sayesinde geçerli kullanıcı bilgilerine ihtiyaç duymadan sisteme girebiliyor. Daha sonra virüs, ek bir yazılım indirip kişisel bilgilere kötü amaçlı kişiler tarafından ulaşılmasını sağlıyor.
ESET ThreatSense.Net verilerini göre Nisan 2010 tehditleri
En yüksek tehditler arasında % 7,98 ile Nisan ayının ikincisi olan INF/Autorun, çok revaçta olan USB Flash Disk gibi çıkarılabilir aletlerden geliyor. “INF/Autorun” olarak tanımlanan ve kendilerini bu tür ürünlere kopyalayan zararlı yazılımlar, bilgisayarın otomatik olarak devreye girmesi nedeniyle bir anda sisteme yayılabiliyor (Microsoft’tan Türkçe Güvenlik Raporu).
Dünyanın üçüncü en çok yayılan zararlı yazılımı olan Win32/Agent ise PC veri hırsızı kategorisinde değerlendiriliyor ve kişisel bilgileri çalıyor. Bu grubun üyeleri önemli kullanıcı bilgilerini uzaktaki saldırgana yönlendirebiliyor.
:: En çok hangi anti virüs yazılımına güveniyorsunuz?
{{user}} {{datetime}}
{{text}}