Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Vodafone Girişimciliği Destekliyor

Ana sayfa /

Türkiye Vodafone vakfı, ülkemizdeki girişimcilik ekosisteminin gelişimi ve küresel ölçekte rekabet edebilirliğine katkı sunacak önemli bir adım atarak, Uluslararası Girişimcilik Merkezi’ni hayata geçiriyor.

Kalkınma Bakanlığı’nın himayesinde, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ile Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği işbirliğiyle hayata geçirilecek olan Uluslararası Girişimcilik Merkezi, bu alanda faaliyet gösteren lider sivil toplum kuruluşlarının, uluslararası organizasyonların, teknoloji şirketlerinin ve üniversitelerin girişimcilik alanındaki çalışmalarını Türkiye’de ilk kez tek bir çatı altında topluyor.

Reklam
Reklam

Uluslararası Girişimcilik Merkezi’nin lansmanı, 15 Kasım Perşembe günü Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, TOBB Genç Girişimciler Kurulu (GGK) Başkanı Ali Sabancı, Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği Onursal Başkanı Sezai Hazır, UNDP Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Matilda Dimovska ve FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı, Özyeğin Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin’in katılımıyla gerçekleştirildi.

5.000 genç ve kadın yararlanacak

Uluslararası Girişimcilik Merkezi, İstanbul Eminönü’nde bulunan UNDP’nin merkez binası içinde kurulacak. Uluslararası düzeyde kapsayıcı ve sorumlu girişimcilik konusunda yaygın bilinçlendirme çalışmalarının yapılacağı Merkez’de, ilk yıl 5.000 kadın ve gence ulaşılması hedefleniyor.

Uluslararası Girişimcilik Merkezi Projesi’nin ana ortakları; Türkiye Vodafone Vakfı, Kalkınma Bakanlığı, UNDP (IICPSD), Habitat Kalkınma ve Yönetişim Derneği olurken, destekleyen kurumlar ise, Intel, Microsoft, Cisco, TOBB GGK & KGK, TEPAV, TİKA, OECD, İstanbul Bilgi Üniversitesi, Koç Üniversitesi, British Council, OECD, YBI, KSSD, Tüsev’dir.

Türkiye’de girişimciliğin geleceği, bu çatı altında şekillenecek

Uluslararası Girişimcilik Merkezi çatısı altında, Türkiye’de girişimcilik alanında mevcut ihtiyaçlar belirlenerek, bu doğrultuda yol haritaları çizilmesi ve Türkiye’deki girişimci insan kaynağının kapsamlı eğitim müfredatları ile geliştirilmesi hedefleniyor.

Merkez’de ilk aşamada, girişimcilik odağında çalışan kurumların çalışmalarının bir havuzda buluşturularak incelenmesi, girişimcilik analizlerinin hazırlanması hedefleniyor. İkinci aşamada, online ve yüz yüze eğitimlerin hazırlanması ve hayata geçirilmesi hedefleniyor. Üçüncü aşamada ise, eğitim sonrasındaki mentorluk, staj, çıraklık ve ödül gibi destek mekanizmaları hayata geçirilecek.

Proje kapsamında TOBB GGK ve TOBB KGK ve Habitat, var olan iletişim ağları aracılığıyla bir ihtiyaç analizi yapacak. İhtiyaç analizine göre belirlenen konular önceliklendirilecek ve eğitim içerikleri hazırlanacak. Hazırlanan eğitim başlıklarına göre duyurular yapılacak ve öncelikle online eğitimlere katılım teşvik edilecek.

Online eğitim alan bireyler mülakata tabi tutulacak ve seçilenler yüz yüze eğitime alınacak, mentorluk hizmetinden faydalanacak. Uluslararası Girişimcilik Merkezi, aynı zamanda potansiyel girişimcileri iş dünyasının saygın isimleriyle bir araya getirerek, bilgi ve deneyim paylaşımı anlamında güçlü bir sinerji yaratacak; girişimci adaylarının gücüne, yeni vizyonlarla güç katacak.

Merkez’de başarılı iş fikirlerini sermayedar ve melek yatırımcılarla buluşturma hedefi de bulunuyor. Ayrıca küresel ve ulusal alandaki başarılı girişimler, Merkez tarafından Genç ve Sosyal Girişimcilik Ödülleri kapsamında ödüllendirilecek. Bu uygulama bu girişimlerin görünürlüğüne de katkı sağlayacak.

:: Vodafone’un girişimcilik alanındaki hamlelerini nasıl buluyorsunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam