Kimimizin masaüstü oyunundan kimimizin de fantastik rol yapma oyunundan bildiği Warhammer, Tolkien’ın mirasından esinlenen en eski fantezi dünyalarından. Büyük silahlar ve omuz zırları, gotik mimari, tarihi, kara mizahı ve tuhaf ama ilginç stiliyle Warhammer, en kolay ayırt edilen ve renkli oyun dünyalarından.
Macera Sizi Bekliyor
Günümüzün Warhammer Online‘ın ardında ise hayli uzun bir macera var. Telif hakkı sahibi yaratıcı firma Games Workshop, Climax Online isimli firmayı Warhammer dünyasını çevrimiçi oyun dünyasına taşımaya layık görüyor ancak 2004 senesinde ileriye dönük masrafların fazla olacağı nedeniyle projeyi iptal ediyorlar. Lisansı elinde bulunduran Climax yılmıyor, kendi cebinden yiyerek oyunu geliştirmeye devam ediyor. Bu sefer de dağıtımcı bulamamaları projenin önünü kesiyor. 2005 senesinde lisansın tekrar serbest kalması ile daha önce Dark Age of Camelot ile büyük başarı yakalamış Mythic Entertainment, geliştirmekte olduğu kendi oyununu iptal edip Warhammer’ın ikinci talibi oluyor.
Games Workshop oyunun Warhammer dünyasına sadık kalmasını sağlarken Mythic’in yarattığı çevrimiçi dünya da Warhammer dünyasını eklentileriyle ilerletiyor. Geliştirme sürecinin ardından 2007’de başlayan kapalı betayı 2008’in 7 Eylül’ünde açık beta takip ediyor ve 18 Eylül’de Warhammer birkaç ertelemenin ve uzun beta sürecinin ardından raflardaki yerini alıyor.
{pagebreak::Oyunun Konusu}
Warhammer, Order ve Destruction isimli iki grubun bitmeyen ihtilafını konu alıyor. Order Dwarfs, Empire ve de High Elves‘den oluşmakta. Destruction ise Greenskins (Orc ve Goblinler), Chaos ve de Dark Elves ordularından meydana gelmekte. Savaş üç ayrı cephede gerçekleşiyor ve oyunun ana bölgeleri buna göre ayrılmış: Dwarves’a karşı Greenskins, Empire’a karşı Chaos ve de High Elves’e karşı Dark Elves.
Karakter sınıfı olarak alıştığımız tabir Warhammer’da kariyer olarak geçmekte. Yine alışık olduğumuz 8-9 sınıf seçeneği de Warhammer’da geçerli değil çünkü tam 20 kariyer seçimi mevcut.
{pagebreak::Kariyer: Order}
ORDER KARİYER SEÇİMLERİ:
Dwarfs:
Ironbreaker: Bir elinde balta veya çekiç, öbür elinde kalkanıyla gelen bu arkadaşlar kalkan taşımasalar da olurmuş. Muhtemelen oyunun en dayanıklı kariyeri.
Engineer: Barutlu silahlar, bombalar ve taretler mühendis arkadaşlardan sorulmakta. Taretler kuruldukları yerde, öteki tarafa bilet gişesi işlevi görmekte.
Runepriest: Rune kullanan cüce rahipleri en iyi iyileştirme kariyerlerinden. Olur da kendileri tarafından iyileştirilmekte olan Ironbreaker’ları geçebilirseniz bu arkadaşlarla karşılaşacaksınız.
Empire:
Witch Hunter: Bir elde kılıç, öbür elde tabanca ve imajı tamamlayan kafadaki şapka ile sırttaki pelerin. Her başarılı “tank”ın arkasında başarılı bir iyileştirici vardır, her başarılı iyileştirici arkasında ise onu birazdan öldürecek olan cadı avcısı.
Bright Wizard: Ateş büyülerinin ustası bu arkadaş hem kendini hem de düşmanı yakmakta. Order tarafında yüksek hasar vermek istiyorsanız doğru kariyer.
Warrior Priest: Çift elli savaş çekici ve zırhıyla en ön saflarda bulunur. Hem hasar vermek hem de silah arkadaşlarına destek vermek isteyenler için biçilmiş kaftan.
High Elves:
Swordmaster: O gördüğünüz kocaman kılıcın sahibi bu arkadaş olmakta. Kılıcını büyüyle güçlendirip kılıç dansına geçiyor.
White Lion: O aslanın sahibi ise bu. Siz aslanla uğraşırken arkanızda beliren şahsiyet.
Archmage: Repertuarında hem saldırmaya hem de savunmaya büyüler bulunan büyü ustası, iyileştirme büyüleri de var.
Shadow Warrior: Hem yay hem de kılıç kullanabilen bu kariyer uzak dövüş ile yakın dövüş arası geçişlerle strateji yaratmakta.
{pagebreak::Kariyer: Destruction}
DESTRUCTION KARİYER SEÇİMLERİ:
Greenskins:
Black Orc: Uzaktan bile rahatça seçilebilen yeşil yarmalar Black Orc olmakta. Rakibini oyundan düşürmenin yanında inanılmaz dayanıklılığıyla ön safların vazgeçilmezlerinden.
Goblin Squig Herder: Elinde yay veya mızrak ve yanında Squig’i ile bu Goblin çobanı oyunun belki de en ilginç kariyeri. Evcilleştiremediği ancak kaba kuvvetle sözünü bir nebze de olsa dinletmeyi başarabildiği Squig’i düşmanla kapışırken kendi uzak mesafeden yayıyla saldırmakta.
Goblin Shaman: Goblin Shaman’ın ilginç mekaniği sayesinde hasar büyüleri iyileştirme büyülerini, iyileştirme büyüleri hasar büyülerini hızlandırıp geliştiriyor.
Chaos:
Chosen: Chaos’un tank sınıfı. Ön saflarda lanetleriyle düşmanı bezdirirken kendi de güç kazanmakta.
Marauder: Bir elinde her türlü tek elli silahı kullanabilen yağmacıların öbür elinde silah yok çünkü mutasyon ile kolu çeşitli silahlara dönüşmekte. Her mutasyon beraberinde özgü artılar getirmekte.
Magus: Emir eri iblisleri olan büyücü. Pink Horror, Blue Horror ve de Flamer olmak üzere değişik özelliklere sahip üç hayvanı var. Uçan bir platform üzerinde yaşaması sayesinde kolayca ayırt edilmekte.
Zealot: Chaos tanrılarının çılgın vaizleri. Mark tabir edilen destek ve köstek büyüleriyle iyi bir dost veya sinir edici bir düşman olmaktalar. Destruction tarafının gözde iyileştiricisi.
Dark Elves:
Witch Elf: Khaine’in fanatik gelinleri dayanıklılıktan nasiplerini alamamış olsalar da kan döktükçe coştuklarından Order büyücü sınıflarının korkulu rüyası durumundalar.
Sorceress/Sorcerer: Sorceress etrafındaki karanlık büyüyü çektikçe kuvvetleniyor ancak güçlendikçe de bu kuvvetin kontrolü zorlaşıyor. Yüksek hasar gibi bir amacı olanların bakması iyi olur.
Disciple of Khaine: Khaine’in karanlık lütufları ve iyileştirme potansiyeli ile ön safların melez sınıfı. Hem silahına hem de büyüsüne hakim.
{pagebreak::Sunucu Seçimi}
Sunucu Seçimi
Kariyer seçiminden önce oyunda yaptığımız ilk seçim sunucu seçimi, işte Warhammer’daki sunucu tipleri: Core sunucularda sadece RvR (Realm vs. Realm) bölgelerinde öbür oyunculara saldırabiliyorsunuz. Mythic’in tavsiye ettiği sunucu türü bu.
Role-play sunucular ise daima oyun içi karakteri gibi davranmak isteyen oyuncular için. Open RvR sunucular her bölgede düşman oyuncularla saldırabilen ama aynı zamanda onların hedefi olmak için. Open RvR – PR sunucular ise hem rol yapmayı destekleyen hem de savaş kuralları Open RvR gibi olan sunucular.
{pagebreak::Karakterinizi Özelleştirin}
Karakterinizi Özelleştirin
Karakterimizi yaratırken cinsiyet (bazı sınıflar tek cinsiyetle sınırlı), saç, sakal, bıyık, surat gibi özellikleri seçebiliyoruz. Pek detay yok ancak kişiselleştirme oyun içinde de devam ediyor çünkü bazı zırhları istediğimiz renge boyayabiliyorsunuz ve “trophy” gibi dış görünüşü değiştiren aksesuarlar var. Karakter yaratılışı sırasında soyadı alamıyorsunuz ancak 20. seviye olunca cüzi bir ücret karşılığı istediğiniz soyadını alabiliyorsunuz. Her ne kadar tip, zırh rengi gibi şeyler değişse de World of Warcraft’daki gibi Warhammer’da da aynı kariyer sınıfının iki mensubu arasındaki dış görünüş pek farklı değil. Oyuncuların karambolde kariyerleri ayırt edebilmeleri bunu başarmış çoğu oyunda olduğu gibi Warhammer’da da ancak böyle mümkün.
Oyun dünyası grafik stili, atmosferi, ses ve müziğiyle Warhammer atmosferini yaşatıyor. Yapı olarak World of Warcraft stili büyük ovalar yerine daha toplu ve engelli bir tasarım hakim. Yerleşim objeleri ufak parçalar halinde ancak çok sayıda. Zoning yani bölge geçişleri arası yükleme kısa ve sadece tierlar arası geçişte veya scenariolara girerken var; yani en az miktarda yükleme ekranı görüyorsunuz. Coğrafi detaylarda yegâne eksiklik suyun genellikle bariyer olarak kullanılması. Suyun sadece yüzeyinde kalabiliyorsunuz, dibe doğru gitmek mümkün değil.
Savaşla birlikte mizah da her yerde. İki Orc’un aralarına üç goblini alıp, onları futbol topu gibi kullanırken bir yandan kahkahalar basmaları aklımıza gelen ilk örnek. Görevlerden hikayelere ve tıkladığınız NPC‘lerle (oyuncu harici karakterler) olan etkileşimlerde Warhammer’a özgü komedi her yerde.
{pagebreak::Grafik Kalitesi}
Grafik Kalitesi
Grafikler genel olarak vasatın biraz üstü. Age of Conan misali üstün grafik kalitesi MMO’larda nadir bulunan bir öğe çünkü devamlı 30 kişinin birbirine girdiği, oyuncuya vaadi RvR olan bir oyunda kararlılık olabilmesi için yüksek grafik kalitesini istemezsiniz. Grafik tasarım Warhammer kitaplarından çıkma, dünya tasarımı ve detaylar şahane. Animasyonların yeterince akıcı olmaması çoğu oyuncunun şikayetleri arasında. Su efektleri zayıf, hele hele oyundaki su dokusunun ve sudaki ışık yansımasının şahane olup da suya giren karakterin kuma girmiş gibi gözükmesi ironik olmuş. Grafik ayarları detaylı değil ancak yeterli. Anti-aliasing kullanmak isteyenler bunu ekran kartı ayarlarından yapmak zorundalar. İsteyenler için birinci şahıs bakış açısından oynamak da mümkün ancak bu bakış açısıyla etkin oynamak mümkün değil, muhtemelen ekran görüntüsü almak isteyenler için düşünülmüş.
{pagebreak::Eklentiler}
Arayüz ve Eklentiler
Arayüz sistemi LUA ile yazılmış. Yani World of Warcraft’daki gibi eklentilerle arayüze katkıda bulunmak mümkün. Oyunla birlikte gelen arayüz şık ve kullanışlı hatta ayarlardan istediğiniz şekilde yer değişimi gibi ayarları yapabiliyorsunuz. Şu an bile temel ihtiyaçları karşılayan birçok eklenti yapılmış durumda.
Müzikler yarattıkları ortamla Warhammer atmosferini yaşatıyorlar. Menü müziği oyuna girerken gazı veriyor ancak oyun içi müzikler her ne kadar başarılı olsalar da akılda kalıcılık bir faktör olarak düşünülmemiş, ortama ağırlık veren atmosfer müziklerini tercih etmişler. Sesler bu kalitede bir oyuna yakışır nitelikte. Özellikle karakter seslendirmeleri çok başarılı. Greenskin’lere tıklayınca yüzünüzde tebessüm oluşabilir veya Elflerin kibirlerini ses tonlarında yakalayabilirsiniz.
Giriş müziğinden gazı alıp, karakterinizi yarattıktan sonra seçtiğiniz ırka göre savaş bölgesinde başlıyorsunuz. Örneğin Black Orc açmış bir oyuncu Greenskins vs. Dwarfs cephesinde oyuna başlıyor. Öbür cephelere gitmek oldukça kolay. Bölgenizdeki Flightmaster’dan satın aldığınız uçuş biletiyle her yer bir yükleme ekranı mesafesinde.
Her cephe kendi içinde seviyeye göre farklılaşan alanlara (Tier) ayrılıyor. 0-11, 12-21, 22-31, “32-40 gibi karakter seviyelerine göre tasarlanmış bu katların her biri bir-iki ayrı bölgeye ve kendi senaryolarına sahip. Senaryo, World of Warcraft oynamış olanların Battleground olarak bildiği, iki tarafın Deathmatch, Capture the Flag veya başka oyun stillerinde kapıştığı yerler. Özetle karakterinizin gelişimini devam ettirmek için daima üç farklı mekan seçeneğiniz var.
{pagebreak::RvR Nedir?}
RvR Nedir?
Realm vs. Realm (RvR, diyara karşı diyar)) Mythic’in Dark Age of Camelot ile telif haklarını aldığı işgal / savunma döngüsü, Warhammer’ın temel mekaniği ve oyun bunun üzerine kurulu. Order ile Destruction’ın savaşı haritalarda da kendini belli etmekte. Her bölgede sınırları belli bir RvR alanı var. Burada ele geçirilebilen kaleler, üsler gibi PvP hedefleri var. Core sunucularda oynuyorsanız ve bu bölgeye girerseniz RvR etiketi alıyorsunuz; yani karşı taraf size saldırabiliyor. RvR etiketli bir oyuncuyu heallamak gibi hareketler de bu etiketi almanızla sonuçlanıyor. Senaryo (Scenario) maçları veya bölge işgalleri, meydan muharebeleri, kale ele geçirmek derken düşmanın ana şehrine bile saldırmak mümkün. Kale savaşlarında kapıyı koç başıyla zorlayan düşmanın kafasına kızgın yağ dökmek, uzun menzilli kuşatma silahlarıyla savaşmak gibi işler yapabiliyorsunuz.
{pagebreak::Oyunda Loncalar}
Loncalar, Şan ve Şöhret
RvR denince insanın aklına loncalar geliyor. Warhammer’da loncalar da oyuncu karakterleri gibi gelişen birer canlı. Onlar da oyuncular gibi seviye kazanıyor, kazandıkları seviyelerle ödüllere ulaşıyorlar. Oyuncuların ortak çabası loncayı geliştiriyor ve her seviyede değişik bonuslar var. Loncaların sancakları oyunculara bonus verebiliyor. Lonca seviye atladıkça bu sancaklara çeşitli bonuslar seçebiliyorsunuz. Organizasyonlara yardımcı olmak adına oyun içi lonca takvimi var. Loncalar mensuplarından vergi de alabiliyor. Mesela bir loncada oyuncuların yağma yöntemiyle kazandığı paranın 7%’si loncanın kasasına gidiyor. Loncalar kalelere sahip çıkıp, kalelerine sancaklarını dikip dünyaya oranın kendilerine ait olduğunu duyurabiliyorlar.
Karakter sistemi kariyer seçimlerini hiçe saysak bile Warhammer’ın en özgün yanı. Son rank (seviye) 40 ancak karakterinizi geliştireceğiniz tek şekil bu değil. X-Box oyunlarındaki Achievement (Muvaffakiyet) sistemi oyun içi kitabınız (Tome) ile birleştirilmiş. Yaptığınız her şeyin kaydı tutuluyor, buna göre ödül alabiliyorsunuz. Çok sayıda düşerek ölmüş bir oyuncu “AHHHHHHH” lakabını, çok eşya yağmalayan bir oyuncu ise “The Pirate” lakabını alabiliyor. Erişebilinecek çok fazla şey ve alınabilecek lakap var.
Bir başka gelişim olan Renown isimli şöhret kulvarınız PvP yaparak doluyor ve seviye atladıkça aldığınız puanlarla karakteriniz için pasif bonuslar seçebiliyorsunuz. Bu bonuslar herhangi bir istatistiğe +5 puan verebildiği, bir ırka karşı daha fazla hasar vermenizi sağlayabildiği gibi PvP’den 5% daha fazla deneyim puanı kazanmanızı sağlayan bir taktik de olabiliyor.
Taktik ise bir başka karaktere özgü seçenek. Pasif bonus veren taktikleri level alarak, PvP yaparak veya tome taktiğiyse PvE yaparak ediniyoruz. Son seviyede 4 kariyer, 2 renown, 1 tome olmak üzere 7 tane taktik alabiliyorsunuz.
{pagebreak::Seviye}
Seviye ve Kariyer Sistemi
Seviye kazanarak yeni yetenek, büyü ve de taktiklere erişiyoruz. Yetenek sayısı oldukça fazla ve düşük seviyelerde bile bunların büyük bir kısmına erişiminiz oluyor. Daha da iyisi bunlardan birkaç tanesine abanmak yerine efektif oynayış bunları duruma göre kullanmanızı gerektirdiğinden kendinizi birçok farklı yeteneği kullanırken buluyorsunuz.
Yine seviye alınarak geliştirebilen Mastery adı verilen kariyer ağaçları var. Bunlar o alandaki mevcut yeteneklerinizi/büyülerinizi geliştirdikleri gibi yenilerini de dağarcığınıza ekleyebiliyor hatta o ağaca özel taktik veriyorlar. Üç ağaç farklı oyun stillerine göre oluyor. Misal bir Zealot, Alchemy (healing/shielding), Witchcraft (healing/utility), Dark Rites(AoE) olmak üzere üç farklı ağaçta ilerleyebiliyor. Mastery ağaçları World of Warcraft’daki talent ağaçları kadar çeşit sunmasa da her biri farklı bir oynanış sunuyor ve kendilerine bağlı yeteneklere bonus vermeleri şahane bir sistem. Mastery ve Renown puanlarınızı altın karşılığı geri alıp yeniden dağıtabiliyorsunuz.
Hit point’in altında gözüken sarı çubuk ise Action Point (AP) çubuğu. Yeteneklerinizi/büyülerinizi bu puanları yiyerek kullanıyorsunuz. World of Warcraft’daki Rogue enerji çubuğuna benzetebiliriz. Sabit bir doluş hızı var, tabii bu doluş hızını arttıran, yeteneklerin AP fiyatını düşüren veya sabit değerde AP veren yetenekler var.
{pagebreak::Oynanış Biçimi}
Oynanış
Warhammer’ın hedefleme sisteminde bir ofansif bir de defansif hedefiniz var yani aynı anda iki hedefiniz oluyor. Ofansif büyüleriniz ofansif hedefinize, defansif büyüleriniz ise defansif hedefinize gidiyor.
Experience hem PvP hem de PvE ile alınabiliyor. Tekrar edilebilen PvP Scenario görevlerinin yanı sıra düşman oyuncular da yaratıklar gibi öldürünce deneyim puanı veriyor. Warhammer gibi PvP bazlı bir oyundan beklenileceği gibi tamamen PvP yaparak level almak mümkün. Oyuna girdiğiniz andan itibaren PvP ortamına girebiliyorsunuz çünkü RvR ya da senaryolarda seviyeye göre ölçeklenme özelliği var. Bölgeye girdiğiniz anda Level 1 karakteriniz otomatik olarak Level 8’e getiriliyor. Bu da aranızda 1 Tier, yani yaklaşık 10 seviye farkı olmadığı sürece arkadaşlarınızdan kopmamanıza yarıyor.
Görevler ve Deneyim
Görevler alıştığımız klasik MMO kalıpları içinde, bir yenilik yok ancak oldukça basitler ve benzerlerine kıyasla nispeten keyifli. Açıklamaları da anlaşılır ve kısa. Uzun laflardan hoşlananları da düşünmüşler, o da mevcut. Görev eşyaları ilk seferde düşüyor ve çantanıza otomatik geliyorlar. Zaten en zorlu görevde bile 12 yaratık öldürmenizi veya yerden 10 eşya toplamanızı bekliyorlar. Seviyeniz ilerledikçe görevden gelen deneyim puanı, yeni seviye almak için gerekene nazaran çok düşük kalıyor, bu da oyunun şu anki en büyük eksilerinden. Ancak üç farklı bölgede seviye almak için uğraşabileceğiniz düşünülürse görevler bitmiyor denilebilir. Görevleri haritada görebiliyorsunuz ancak Age of Conan’daki gibi tam noktayı değil de bölge olarak görüyorsunuz.
Her bölgede birkaç tane Public Quest (PQ) var. Bu halka açık görevler herkesin katılabileceği ve ortak ilerlemeye sahip olduğu görevler, bir nevi ortak çaba. Burada öldüreceğiniz yaratıklar veya görevin aşama atlaması size Influence olarak geri dönüyor. Influence’ın üç aşaması var ve her aşama için sizi bekleyen ödüller var. Genelde ilk aşama iksir, ikinci büyülü eşya, üçüncü ise daha zor bulunan bir büyülü eşya oluyor. Oyundaki her üs bir chapter (bölüm) sayılıyor. Chapterlar düşmanlarıyla ve ilerleyişleriyle bir hikaye oluşturuyor ve her chapterın kendi Influence’ı var.
Warhammer’ın en ilginç yanlarından biri “open party” denen oluşum. Open party, yani açık grup, hemen girebileceğiniz gruplar. Grup kurarken açık olup olmayacağınızı seçebiliyorsunuz. Yeni bir bölgeye geldiğinizde oyun size oradaki açık grupları türleriyle (PQ, RvR, PvE yani questing) gösteriyor.
Eşyaları kullandığınız zaman size ait oluyorlar, öbür oyunculara satma imkanınız giydiğiniz anda gidiyor. Eşyalar sınıfa özel veya ırka özel, yani bir silahı veya zırhı sadece tek kariyer veya tek bir ırkın mensupları kullanabiliyor.
{pagebreak::Para Var Saadet Var}
Para Para Para
Para konusunda Warhammer oldukça cömert. Oyunda yetenek/büyü malzemesi yok. 20. seviyede aldığınız binek ucuz. Görevler bayağı bir para veriyor. Oyuncular arası açık arttırma imkanı sunan Auction House var. Tamir masrafı deseniz o da yok çünkü eşyalarınız hasar almıyor. Bazen kırık eşyalar düşüyor. Onları tamir ettirirseniz büyülü eşya oluyorlar ama tabii bunun düzenli tamir masrafıyla bir bağlantısı yok.
Para ve karakter gelişimi denince akla meslekler geliyor. Warhammer’da Tradeskill tabir edilen meslekler de var. Sistem genel olarak zayıf. Her ne kadar ilginç kılınmış olsalar da üretim mesleklerinin sadece iki tane (Apothecary, Talisman Making) olması çok yetersiz.
Mal Canın Yongası
Apothecary iksir yapma sanatı. Malzemeleri kendiniz seçiyorsunuz ve iksiriniz koyduğunuz malzemelere göre başarı şansına sahip oluyor. Türü, etkisi ve de ne kadar süre etki edeceği yine seçtiğiniz malzemelerle belli oluyor. Talisman Making ise zırhlardaki yuvalara takabileceğiniz, yetenek puanlarınıza eklemeler yapan tılsımları yapmanızı sağlıyor.
Kalan meslekler ise toplama (gathering) meslekleri. Bunlar üretim mesleklerine malzeme sağlıyor. Butchering hayvanlardan malzeme toplamaya, Scavenging ise insansı düşmanlardan malzeme toplamaya yarıyor. Cultivating ise tohum yetiştirerek bitki üretmek. Bunda da Apothecary gibi değişik bitkiler değişik etkiler yaratıyor. Magical Salvaging ise büyülü eşyaları parçalara ayırarak büyülü malzeme elde etmeye yarıyor. Bu son bahsettiğimiz şey, World of Warcraft’daki Disenchanting’e benziyor.
{pagebreak::Hatasız Kul Olmaz}
Bazı Sorunlar Var
Warhammer Online’ın sorunları neler? Ağır kanlı göstergeler, senaryolarda oluşan kasılmalar, optimizasyon kaynaklı bazı sorunlar ve ufak oynanış hataları… Yani Warhammer her oyunda olduğu gibi hatalarıyla geliyor. Peki, bu hatalar ne ölçüde? World of Warcraft ile Age of Conan arasında bir yerlerde diyebiliriz. Ne AoC gibi facia ne de WoW kadar temiz. Oynanışı çok engelleyecek durumda değiller. Oyun çıkalı kısa bir süre geçmiş olduğunu da unutmayalım. Şimdiye kadar birkaç ufak paket ve bir tane temel sorunları gideren yama çıktı. En büyük sorunlardan biri olan popüler sunuculardaki giriş sırasını o sunucuları klonlayarak çözmeleri Mythic adına güven verici bir hareket oldu. Bugfix dışında içerik yamaları da Mythic’in söylediğine göre yolda.
{pagebreak::Sonuç Olarak…}
Sonuç Olarak
Warhammer Online MMO dünyasına ilk adımını sağlam attı. Mythic’den beklenen RvR‘a PQ ve Scenario gibi sağlam konseptler eklenince ortaya güzel bir oyun çıkmış. Yine de sistemin başarılı olup olmayacağını zaman gösterecektir çünkü Order/Destruction dağılımını ve oyun sonunun buna göre nasıl şekilleneceğini şimdiden tahmin etmek imkansız. Warhammer kesinlikle ilginç bir deneyim sunmakta ve düzeltilebilir sorunlarının üstesinden gelinirse temiz çıkışını iyi bir devamla sürdürüp PvP temelli oyun isteyenleri memnun etmeye devam edecektir.
:: Herhangi bir devasa online oyun oynuyor musunuz?
Bilgi için: Mythic
Yazan: Tuna Özüak
{{user}} {{datetime}}
{{text}}