Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Web Sitenize Flash Menü Yapın

Ana sayfa /

İnternet sitelerinin neredeyse hemen hemen hepsinde Flash nesneler görebilirsiniz. Bazıları gerçekten de çok başarılı hazırlanıyor. Siz de kendi sitenizde bu tür animasyomlar ve etkili Flash içerikler oluşturmak istiyorsanız bu program, alet çantanızda mutlaka bulunmalı.

Kimin neyidir bu flash menu?

Reklam
Reklam

Program ile farklı kategoriler altında toplanmış şablonlar sayesinde ziyaretçilerinizin ilgisini çekebilecek menüler oluşturabileceksiniz. Dreaming Soft firmasının piyasaya sürdüğü 123 Flash Menu yazılımının, yine üretici sayfasından görüntüleyebileceğiniz kullanım dersleri de bulunuyor.

Ancak kullanıcıları o kadar da zorlayacağını düşünmediğimiz uygulama, 30 kullanım hakkı ve 1,7 MB gibi ufak bir kurulum dosyası ile geliyor. Kısa bir kurulumun ardından program tüm cevherlerini cimrilik yapmadan önünüze sunuyor.

Programı açar açmaz sizi bir sihirbaz bekliyor. Bu sihirbazda toplam 6 başlık altında (Art, Business, Classic, HighTec, Image, Modern) 50’ye yakın şablon bulunuyor. Bunlardan içeriğinize en uygununu seçip, üzerinde yapacağınız değişikliklerle siteniz için en iyi performansı alabileceksiniz. Ayrıca hem programın deneme süresinde, hem de lisansını satın alıp kullandığınız süre içerisinde üretici sayfasından indirip kullanabileceğiniz daha birçok şablonu bulunuyor.

Programın işleyişi

Herhangi bir kategoriden bir şablon seçtiğiniz anda, üzerinde değişiklik yapmak istediğiniz menü, programın ana panelindeki sayfaya geliyor. Sol tarafta yer alan “Menu Item Properties”ten menü yazılarını, butonlara tıklanınca gidileceği linkleri ayarlayabiliyorsunuz.

Sağ tarafta yer alan “Menu Properties”ten ise buton boyutları, yazı ve buton renkleri, yazı tipi ve boyutu, görünme durumu, arka plan renkleri gibi daha çok görselliğe dayalı işlemlerinizi tamamlayabiliyorsunuz. Ayrıca yine sağ tarafta bulunan Flash ve Web Page Properties kısımlarından menünüzün yayımlanması için gerekli son rötüşleri tamamlayabilirsiniz.

İsterseniz düzenlediğiniz bir menüyü de program içinde ayrı bir şablon olarak kaydedebilir ve programa diğer erişimlerinizde direkt olarak şablonunuzu programın içerisindeki kategorilerden seçerek zaman kazanabilirsiniz.

Tüm bu işlemlerden sonra sıra menünüzün kodlarını almaya veya direkt olarak Frontpage tarzı bir uygulama ile sitenize yerleştirmeye geliyor. Bunun için üst panelde yer alan “Publish” butonuna tıkladıktan sonra size program tarafından oluşturduğunuz dosyayı kaydetmeniz söyleniyor.

Tabii bu uyarı daha önce kayıt işlemini yapmadıysanız çıkıyor. Burada gerekli kayıt işlemlerinizi tamamladıktan sonra karşınıza bir pencere geliyor. Pencerede bulunan “Settings” sekmesi web için oluşacak olan html dosyasının adını, scriptleri, internet tarayıcınızla olan iletişim ayarları ile kodlarla uğraşmak istemeyenler için tasarlanmış.

İkinci sekme “Codes” de ise ilk metin alanında Flash kodları yer alıyor. Bunu herhangi bir site düzenleme programı ile açıp istediğiniz yere kopyalayarak menünüzü oluşturabilirsiniz. Tabii ki bu kodlar kısmı daha çok bu işlerde profesyonel olanları ilgilendiriyor.

Bu pencerede de işlerinizi tamamladıktan sonra “Publish”e basarak tam üç farklı dosya masaüstünüze kayıt ediliyor. Bunlardan ilki 123 Flash Menu programının açabilmesi için .fmp uzantılı dosyadır. İkincisi Flash Player’ın da görüntüleyebildiği .swf uzantılı dosyadır ki program için gerçekten en önemli avantajlardan biri olarak görünüyor.

Böylece Macromedia Flash ile bu dosya üzerinde değişiklikler yaparak farklı sonuçlar elde edebilirsiniz. Gerçi bu kadar Flash bilginiz bulunuyorsa 123 Flash Menu size pek bir fayda sağlamayacaktır. Sadece ufak da olsa zaman kazandırır.

Üçüncü ve son kaydedilen dosya ise HTML dosyasıdır. Geçerli internet tarayıcınız ne ise bu dosyanın üzerine tıkladığınız anda sadece bu menü görünmek şartıyla tarayıcınızda nasıl durduğuna kendiniz de bakabilirsiniz.

Tam sürüm kullanım hakkı

Programın lisansı işlemleri ikiye ayrılıyor. İlki tek domaine yani sadece bir adet web sitesi sahipleri için bulunuyor. Lisans ücreti ise 39.95 $. İkincisi ise bu alanda profesyonel işlerle ilgilenen, birden fazla siteye sahip, daha çok proje geliştiricileri için tavsiye ediliyor. Sizin de tahmin edebileceğiniz gibi biraz daha maliyeti yüklü tabiki. Bunun lisans ücreti 69.95 $.

Peki bu paralara değer mi? Bizce, şu an tanıtımını okuduğunuz program kesinlikle alanında ilk sıralara oynuyor. En azından indirin ve kullanıp kendiniz görün. Lisanslı kullanım hakkını almasanız bile…

Programı indirin

Bilgi için: Dreaming Soft

Yazar: Mehmet Erdem Yener
SDN – http://shiftdelete.net

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam