Reklam
    Reklam
    Haberler

    Windows 11, yeni iyileştirmeler aldı!

    Microsoft, Windows 11 için görev çubuğu ve başlat menüsünde çeşitli iyileştirmeler yaptı. İşte işletim sistemindeki değişiklikler...
    windows-11-gorev-cubugunda-iyilestirmeler-aldi

    Windows 11 bünyesinde yer alan görev çubuğu, Windows 10 işletim sistemine kıyasla kullanılabilirlik açısından bir adım geride gibi görünüyor. Yine de Microsoft çeşitli iyileştirmeler yapmaya başladı. Şu anda Windows Insiders tarafından test edilen yeni bir güncelleme yolda. Bu noktada saati ve tarihi, ikincil ya da çoklu monitörlerde görev çubuğuna geri getiriyor.

    Windows 11 içerisindeki görev çubuğu çoğu kullanıcı tarafından beğenilmiyor. Bu yüzden Microsoft’un bu tarz değişiklikler yapması kullanıcıları mutlu ediyor. Henüz işletim sisteminin geliştirilmesi gereken pek çok öğesi var.

    Reklam
    Reklam

    Windows 11, başlat menüsünde de iyileştirmelere gitti!

    Microsoft, Windows 11′deki başlat menüsünde de çeşitli değişiklikler yapıyor. En son gelen Insider 22509 derlemesi, Başlat menüsünü daha fazla öneri gösterecek şekilde yapılandırma özelliğini içeriyor. Bu da menüyü biraz daha özelleştirilebilir bir hale getirdi. Ancak birçok Windows 11 kullanıcısı burada üçüncü taraf uygulamalar tercih ediyor.

    Windows 11, başlat menüsü değişiklikleri

    En son gelen Windows 11 güncellemesi, Microsoft‘un ayarlar uygulamasına daha fazla Denetim Masası ayarı ekliyor. Microsoft Windows Insider programının başkanı Amanda Langowski, “Gelişmiş paylaşım ayarlarını Ayarlar uygulamasında Gelişmiş Ağ Ayarları adı altında yeni bir sayfaya taşıdık.” dedi.

    Yazıcılar ve Tarayıcılar bölümündeki sayfalar da iyileştirme aldı. Denetim Masası’nın bazı bölümleri de artık Windows 11 kullanıcılarını bunun yerine Ayarlar uygulamasına yönlendiriyor. Microsoft, modern Ayarlar uygulaması için Kontrol Paneli’ni nihayet kaldırmaya yavaşça yaklaşıyor gibi duruyor.

    Reklam
    Reklam

    İşletim sistemine gelen özellikler birkaç ay kullanılamayacak

    Windows 11‘e gelen bu özelliklerin tümü henüz birkaç ay boyunca kullanımda değil. Bunlar Windows 11 nezdinde Dev Channel güncellemelerinin bir parçası olarak geçiyor. Yine de bazılarının Microsoft’un işletim sisteminde yaptığı aylık değişimlerin bir parçası olma ihtimali var. Diğerlerinin ise şirketin Windows 11 için planladığı daha büyük güncellemeye dahil olabilme ihtimali mevcut.

    Sizler Windows 11 işletim sistemi hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın!

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    11 Yorum

    1. Anonim

      Windows 11’i çok beğendim, gün geçtikçe daha da güzel bir hale geliyor

    2. akıncı

      stabil çalışmıyor birde güvenlik güncelleştirmesi yazıcıdan çıktı almak istediğiniz zaman hata veriyor.

    3. Anonim

      2 aydır kullanıyorum, memnunum Windows 11’den. Ufak tefek hatalar var ama onlarda zamanla düzelecektir.

      1. İmam Ali

        Ayn bencede bana göre masaüstü nde bug var uygulama larda fln yok

    4. Halil İbrahim Bal

      Windows 11 kullanmaya başlıyalı 2 ay oldu çok memnunum

    5. Namık saygın

      Bence hala daha yetersiz. Kendi bilgisayarımda kullanıcı giriş parolası değişmiyor. Karşıma değişik değişik sorular çıkıyor.

    6. Taha

      Bende Windows 11 istiyorum ama bilgisayarım yok offf

    7. Yusuf

      MacOs işletim sisteminde, psd, Ai gibi formatları Jpg formatlar gibi space tuşuna basarak ön izleme yapabiliyordum, bu özellik Win11’e de gelirse çok güzel olur, ayrıyeten win amblemi, yerinde sabit duruyor, mesela görev çubuğunun tam ortasına alamaıyorum, bu kısıtlılıkta kaldırılırsa güzel olur.

    8. Kasap Serdar

      windows 11’i çok beğendim… daha da güzelleşecektir eminim

    9. Anonim

      İşletim sistemi “geliştiriyorum” diyen bir şirket, en çok kullanılan, beğenilen, alışılmış özellikleri çıkarmaya çalışmaz. Madem yeni bir şey çıkarıyorsun, eskisini silme ki ona dönebilme özelliği de olsun. Belki ben Windows XP’ye kadar süregelmiş başlat menüsünü daha çok seviyordum… Önce Windows 7 ile onu “Tüm Programlar” gibi bir şeye çevirdiler, sonra metro arayüzü saçmalığı, kullanıcılar tam bunlara alışmışken 3-5 uygulama kısayolundan oluşan bir sekme yapıp, adını başlat menüsü koyuyorlar. Varsayılan olarak programların hepsini görmek istiyorum arkadaş, başlat menüsüne her tıkladığımda o kutunun sağ üstündeki küçük butona tıklamak istemiyorum.
      Rezalet…

    Diğer yorumları gör (10) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap