Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Windows 8 Nasıl Sıfırlanır?

Ana sayfa /

Microsoft’un pek çok yapısal değişikliğe gittiği Windows 8 işletim sistemi, genel sistem yönetimi konusunda da bazı değişikliklere sahip.

Eskiden cihaza bir uygulama yüklediğinizde ve bu yazılım sistem içerisinde silinmemekte diretiyorsa, F8’e basıp cihazı güvenli modda açardık ve uygulamayı silerdik. Bu işi pratikleştirse de ters açıdan düşündüğümüzde büyük bir güvenlik açığına işaret ediyor.

Artık admin hesabına sahip olmayan hiç kimse, güvenli modda cihaza müdahale edemiyor. Ayrıca admin de olsanız güvenli modda silme ayarını aktif etmesseniz müdahale edemiyorsunuz. Kısaca bunun gibi pek çok değişikliğe sahip olan Windows 8, sıfırlama konusunda da kullanıcılara farklılıklarla geliyor.

Reklam
Reklam

Sıfırlamaya başlayalım

Bu rehberimizde hedef olarak taşınabilir bilgisayarlar ve x86 işlemcili tabletlerdeki Windows 8 Pro işletim sistemini seçtik. Yani Windows RT’de ya da masaüstü bilgisayarlarda daha farklı işlemler yapılabilir. Bunu baştan belirtelim.

Ne yapmak istediğinize karar verin

Microsoft, bizlere 3 farklı sıfırlama seçeneği sunuyor. Sıfırlamayla ilgili ayarlara gelmek için izleyeceğiniz yol; Ekranın sağ tarafından içeri doğru çekitğimizde açılan kısımdan “Ayarlar” kısmına giriyoruz. Ayarlar kısmının en altındaki “Bilgisayar ayarlarını değiştir” kısmına tıkladıktan sonra açılan menüden “Genel” sekmesini açıyoruz.

Genel kısmının altında ise sıfırlama seçenekleri karşımızda. Eğer bilgisayarın içerisine kurulan işletim sisteminden bağımsız dosyalar sizin için önemliyse (Müzik, resim, video, vb) “Dosyalarınız etkilemeden bilgisayarınızı yenileyin” ibaresi altındaki başlayın butonuna basın.

Diğer bir sıfırlama seçeneği ise “Her şey kaldırın ve Windows’u yeniden yükleyin” ise diskinizde yer sistem hariç tüm dosyaları silerek, Windows’u sıfırlar ve cihazı fabrika ayarlarına geri döndürür. Bundan sonra cihaz içinde yedeklenmemiş duran içeriklerin silineceğini unutmayın.

Microsoft’un ayarlara eklediği son seçenek ise “Gelişmiş Başlangıç”. Böylece harici bir USB, DVD okuyucu gibi medyadan cihazı açıp, tamamen formatlayıp başka bir sistem kurabilirsiniz. Tabi bu çok tavsiye edilen bir seçenek değil. Daha çok gelişmiş başlangıcı sistem hatalarını gidermek için kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Bilgisayarı fişe takmayı unutmayın!

Taşınabilir aygıtlarda Microsoft, güvenlik için bu işlemleri yapmadan önce şarj cihazına bağlamanızı zorunlu kılıyor. Yani takmadan bu işlemi yapmak isteseniz, bir uyarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Bizden söylemesi.

#video_3158#

:: Windows 8’i sıfırlamada sorun yaşadınız mı?   

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam