Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Windows Phone 8 Video İnceleme

Ana sayfa /

Microsoft‘un yeni mobil işletim sistemi Windows Phone 8, 29 Ekim‘de tanıtıldı. HTC ve Nokia başta olmak üzere çeşitli modellerle hızlı bir giriş yapan Windows Phone 8 işletim sistemi, pek çok kullanıcı için kapalı bir kutu.

Windows Phone 8 işletim sistemli HTC 8X‘i ilk olarak inceledik. HTC 8X incelememize buradan ulaşabilirsiniz. HTC‘den sonra elimize Nokia Lumia 920 modeli de ulaştı. Lumia 920‘nin de incelemesine buradan ulaşabilirsiniz.

Windows Phone 8 başta olmak üzere Microsoft’un mobil platformu bizlere neler sunuyor? Kullanımı nasıl? Bu incelememizde ve makalemizde tüm bunların cevabını bulabileceksiniz. İlk olarak sizlerle video incelememizi paylaşıyoruz. Daha sonra detaylı makalemizi okumak isteyenler, sonraki sayfadan yazımızı okuyabilirler. İyi seyirler.

Reklam
Reklam

#video_6621#

Windows Phone 8 hakkında hazırladığımız makaleye sonraki sayfadan ulaşabilirsiniz.

{pagebreak::2}

Alt Yapısını Windows’tan Alıyor:

Akıllı telefonlarda .NET, C ve C++ dillerine destek verecen Windows Phone 8, Windows 8’in NT çekirdeğini kullanıyor. Yani bilgisayar alt yapısına sahip olacak. Bu da uygulama geliştiricilerin işini oldukça kolaylaştıracak. Windows 8 için geliştirilen uygulamalar, Windows Phone 8‘e de uyarlanabilecek.

HTML5 Destekli Tarayıcı ve Gelişmiş Senkronizasyon:

Windows Phone 8, Windows 8’deki gibi HTML 5 destekli Internet Explorer 10 tarayıcısıyla beraber geliyor. SkyDrive ve Xbox Companion senkronizasyonlarının yanında, Windows 8 ile arasında ActiveSync gibi devamlı bir senkronizasyon söz konusu olacak.

Daha Az Veri Kullanımı:

Microsoft mobil veri kullanımına da el atıyor. Windows Phone 8 ve Windows 8’de kullanılacak olan IE 10, yüzde 30’daha az veri kullanımı gerçekleştiriyor. Ayrıca veri paketinize göre kota koyabileceksiniz.

Sesli Asistan Tell Me:

Windows tuşuna basılı tuttuğunuzda çıkan Tell Me adlı sesli asistan, Siri ve Google Now benzeri bir yazılım.  Bu sistemin alt yapısı, geliştiriciler tarafından kullanılabiliyor ve uygulamalarına entegre edilebiliyor. Bulut tabanlı çalışan sistem, Windows Phone 8 sisteminde ve uygulamalarında çalışacak. Unutmadan hatırlatalım Tell Me, Türkçe desteklemiyor. Ayrıca internet bağlantısı olduğu sürece kullanabiliyorsunuz.

Arttırılabilir Hafıza ve Yeni Disk Yönetimi:

Windows Phone 8‘in bir diğer yeniliği de SD kart girişi olması. Bu sayede hafıza üzerinde çok daha yüksek geliştirmeler yapabiliyoruz. Windows Phone 7′deki en büyük eleştirilerden birini bu şekilde gideren Microsoft, hafıza konusunda pek çok sorunu aşmış durumda.

Yedekleme konusunda da geliştirilen Windows Phone 8, uygulama listesi ve uygulama ayarlarını yedekleyebildiği gibi, fotoğraf – video ve mesajlarınızı da yedekleyebiliyor. Yedeklenen dosyalar sizin bulut depolama alanınıza yani SkyDrive’a gidecek.

Yeni gelişmelere göre Windows Phone 8‘de yüklenen uygulamaları harici hafızaya taşıyabiliyoruz. Android ve benzeri bir sisteme geçiş yapılıyor.

{pagebreak::3}

Daha Çok Özelleştirme:

Pek özelleştirilemeyen Windows Phone 7‘den sonra Windows Phone 8 daha özelleştirilebilir bir platform olarak dikkat çekiyor.

Windows Phone 8 ile beraber artık kilit ekranını da değiştirebiliyoruz. Kilit ekranında istediğiniz bildirimleri görüntüleyerek, ilk hamlede bu uyarılara gidebileceksiniz. Ayrıca kilit ekranında kullanılacak duvar kağıdı gibi görsel ögeleri de değiştirebileceğiz. Facebook hesabımızdaki tüm fotoğrafları kilit ekranında görüntüleyebileceğimiz gibi, Bing üzerinden çeşitli görselleri de alabiliyoruz.

Metro arayüzünde 3 farklı logo büyüklüğü seçebiliyoruz ayrıca renk seçeneklerinde de 20 farklı renk seçeneği bulunuyor. Arka plan temasında da beyaz ve koyu renk seçeneği mevcut.

Daha Yüksek Donanım Gücü:

Windows Phone 7 ve 7.5 platformlarında çoklu çekirdek desteği bulunmuyordu. Windows Phone 7 modelleri birbirlerine oldukça benzer yapıdaydı. Tek çekirdekli işlemcilerle beraber 480 x 800 piksellik ekranlarla beraber platform pek gelişemedi.

Windows Phone 8 ile beraber bu sınırlandırmalar çok daha ileri seviyeye çıkartılıyor ve daha güçlü cihazlar karşımıza geliyor.

1.5 GHz hızında çalışan Qualcomm’un yeni nesil Krait çekirdek tasarımını kullanan çift çekirdekli MSM8960 işlemcisi, başta olmak üzere artık Windows Phone 8’de çoklu çekirdek desteği bulunuyor. Yeni nesil Adreno 225 ve 320 GPU’larının desteklendiği sistemde, çözünürlük sınırıda 768 x 1280’e çıkartıldı.

:: Windows Phone 8, sizce Android ve iOS‘a kafa tutabilir mi?

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam