İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Windows Phone 8’de Windows 8 Çekirdeği

Geçtiğimiz günlerde sizler için Windows Phone 8 ile ilgili bilgileri toparladığımız bir rehberi yayına sokmuştuk. O rehberimize buradan ulaşabilirsiniz. Windows 8‘in ilk açık betasının çıkmak üzere olduğu dönemde, Windows Phone 8 ile ilgili bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Tolga Cem Küçükyılmaz

okunma

Windows Phone 8 (Görsel: Enterely, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

Geçtiğimiz günlerde sizler için Windows Phone 8 ile ilgili bilgileri toparladığımız bir rehberi yayına sokmuştuk. O rehberimize buradan ulaşabilirsiniz.

Windows 8‘in ilk açık betasının çıkmak üzere olduğu dönemde, Windows Phone 8 ile ilgili bilgiler de gelmeye devam ediyor.

Windows Phone yöneticisi Joe Belfiore‘nin yaptığı açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Windows 8 ile Windows Phone 8′in aynı çekirdek yapısına sahip olacağını belirten Belfiore, çekirdek ve arayüz dışında uygulamalar da benzer olacak. Aynı platformu kullanacağı için Windows 8 için yazılacak uygulamalar, Windows Phone 8‘e de kolay adapte olacak. Windows Phone için yazılan uygulamaları da çalıştıracak olan Windows Phone 8‘in, geniş bir uygulama yelpazesine ulaşması bekleniyor.

Ayrıca Windows Phone 8‘de, grafik teknolojileri ve güvenlikte de Windows 8 alıntıları olacağı iddia ediliyor. Windows Phone 8‘de Directx alt yapısının olması bekleniyor.

:: Windows Phone 8, iOS ve Android’e ciddi rakip olabilir mi?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (3)

SDN Okuru

Tadından yenmez valla,bekliyoruz..

SDN Okuru

microsoft'a yakışan haberler. dünya DEVİ bomba gibi geliyor...

SDN Okuru

yok artık microsoft şahlanıyorsun bakıyorum da:D heyecanla bekliyoruz tabiki wp7 ye de yükseltme imkanı istiyoruz :)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.