Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Windows Server 2012 Bulutlara Çıkartıyor

Ana sayfa /

Microsoft, geleceğin bulut işletim sistemi Windows Server 2012’nin genel kullanıma sunulduğunu duyurdu. ABD’deki lansmanının ardından bir gün sonra Microsoft Türkiye’nin İstanbul’da düzenlediği özel bir zirvede tanıtılan Windows Server 2012 bulutun gücünden sonuna kadar faydalanabilmeyi sağlıyor.

15 yılı aşkın süredir bulut hizmetlerine yatırım yapan Microsoft, Windows Server 2012‘yi, 200‘ün üzerinde bulut hizmeti sunan yüz binlerce sunucudan güç alan küresel veri merkezleri işletme deneyimini kullanarak tasarladı.

Microsoft’un hazırladığı Windows Server 2012 infografiği ile öne çıkan özellikleri görsel olarak görebilirsiniz. İnfografiği aşağıya ekliyoruz.

Reklam
Reklam

İnfografiğin büyük halini görebilmek için üzerine tıklayın

Windows Server 2012’nin tanıtımının yapıldığı zirvenin açılışını gerçekleştiren Microsoft Türkiye Genel Müdürü Tamer Özmen, “Microsoft Türkiye olarak kurumlarımızın hem Türkiye hem de dünya çapında rekabet güçlerini artıracak yeni ürün ve hizmetleri tüm dünya ile aynı anda sunabilmek için çalışıyoruz. Tanıtımını yaptığımız Windows Server 2012 bunun en güzel örneklerinden biri. ABD’de gerçekleştirilen global lansmanın hemen ertesi gününde Windows Server 2012’yi Türkiye’ye getirebildiğimiz için çok mutluyuz. Bu etkinlik dünyada sadece 10 ülkede gerçekleştiriliyor. Kurumlarımızın karlılık ve verimliliğini artıracak yenilikleri Türkiye’ye taşımaya devam ederek iş ortaklarımızla birlikte verdiğimiz danışmanlık ve destek hizmetleriyle her zaman onların yanında olacağız. Bu önemli lansmanımızda bizleri yalnız bırakmayan iş ortaklarımız HP, IBM ve Netapp’e bu vesileyle bir kez daha teşekkür etmek isterim” dedi.

Windows Server 2012 Microsoft’un bu yıl içerisinde duyurduğu yeni Windows Azure ve System Center 2012 çözümleri ile birlikte kurumlara özel, barındırılan ve genel bulutlarda, uygulamaları ve hizmetleri yönetme ve sunma gücü sağlıyor.

:: Windows Server 2008’den 2012’ye geçmek için bu özellikler yeterli mi?

 

 

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam