Windows XP İçin Önemli Uyarı!
Microsoft uzun bir uğraştan sonra 13 yıllık işletim sistemi Windows XP‘ye verdiği desteği geçtiğimiz Nisan ayında sonlandırmıştı. Burada yer alan haberimizde sizlerle ayrıntılarını paylaştığımız gelişmeden sonra yaşananlar MS’in Windows XP‘den kolay kurulamayacağını gösteriyor.

Microsoft uzun bir uğraştan sonra 13 yıllık işletim sistemi Windows XP‘ye verdiği desteği geçtiğimiz Nisan ayında sonlandırmıştı. Burada yer alan haberimizde sizlerle ayrıntılarını paylaştığımız gelişmeden sonra yaşananlar MS’in Windows XP‘den kolay kurulamayacağını gösteriyor. Birkaç gün önce ortaya çıkan bir yöntem Windows XP kullanıcılarının 2019‘a kadar önemli güvenlik güncellemelerini almasını sağlıyor.

Destek süresini uzatıyor
Registry hack yöntemi restoranlarda, lokantalarda, bilet satış makinalarında ve çeşitli alanlarda kullanılan Windows Embedded PosReady 2009 için yayımlanan güncellemelerin Windows XP‘ye yüklenmesine izin vererek, işletim sisteminin güncel kalma süresini 5 yıl daha uzatıyor.
Nasıl çalışıyor?
Windows XP‘yi bu yöntem ile güncel tutmak ise oldukça basit. Boş bir not defteri dosyası açarak içine “Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINESYSTEMWPAPosReady]”Installed”=dword:00000001” kodunu yazmak, dosyayı .reg uzantılı olarak kaydetmek ve bir kez çalıştırmak güncellemeleri almak için yeterli. Bu işlemden sonra Windows Activation Center‘da birçok yeni güncelleme ortaya çıkacak.
Microsoft uyardı!
Microsoft ise bu yönteme karşı Windows XP kullanıcılarını uyardı. Yapılan açıklamada yöntemin işletim sistemi için tam bir koruma sağlamadığı ve bu işlemden sonra alınacak güncellemelerin kullanıcıları sorunlarla yüz yüze getirebileceği belirtiliyor.
:: Windows XP kullanmaya devam ediyor musunuz?
Haberde hata mı var?Bize bildirin
Senin fikrin ne?
Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?
Forumda konuşulanlar
- Windows 11’den WhatsApp ve Spotify için önemli yenilik!0 cevap
- Windows 10 için önemli açıklama! 2030’a kadar…0 cevap
- 88% Discount Coupon Code: IObit Start Menu 8 PRO - Bringing Back Start Menu to Windows - Windows 11/10/8 İçin Klasik Başlat Menüsünü Geri Getirin0 cevap
- Giveaway: WinX MediaTrans & MacX MediaTrans Free Full Version License Key for Windows/Mac - Windows ve Mac için Ücretsiz Tam Sürüm Lisans Anahtarı1 cevap
Yorumlar (9)
İnternet cafeler xp 'yi bırakırsa 'Türkiye'de XP kalmaz' denecek kadar az kullanım olur ;)
ben hiç bir zaman windows xp kullanmadım ve asla kullanmayacağım;windows 7 ' nin ultimate sürümü çok güçlü. bütün windows kullanıcılarına win7 ultimate tavsiye ediyorum 2020 yılına kadar denesinler ; 2020 yılında win7 desteği bitiyor
Amd işlemcide mac osx nasıl çalştırıcaz?
02.06.2014 12:04 Win7 Mac OS X 10.9'dan önceki en iyi işletim sistemidir demek istedin ^^
abi win7 varken xp de ne oluyo ya donanımlar aldı başını gitti hala xp diyonuz :)
14 yil diyor la abartmayin eski iste adam daha ne yapsin
yav bırakın artık şu xp yi cidden...kesinlikle çağdışı kaldı xp...en iyi işletim sistemi hala win7'dir
Yenisini üste çıkarmak için eskisine vur baltayı. Microsoft prensiplerinden.
10 sene önce XP bu hallere düşecek deseler inanmazdım :D