İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil
  3. Akıllı Telefon

Xiaomi, 4 Ayda 15 Milyon Sattı!

2010 yılında kurulan Çin Merkezli teknoloji şirketi Xiaomi’nin son yıllardaki yükselişi önlenemez bir şekilde devam ediyor. Huawei’nin hemen ardından Çin genelinde en çok satan ve en çok ilgi gören şirket, 2016 yılının ilk çeyreği itibariyle rekor bir satış rakamlarında ulaşmış durumda.

Ata Ateş

okunma

Xiaomi, 4 Ayda 15 Milyon Sattı!

2010 yılında kurulan Çin Merkezli teknoloji şirketi Xiaomi’nin son yıllardaki yükselişi önlenemez bir şekilde devam ediyor.

Huawei’nin hemen ardından Çin genelinde en çok satan ve en çok ilgi gören şirket, 2016 yılının ilk çeyreği itibariyle rekor bir satış rakamlarında ulaşmış durumda.

Xiaomi, geçen yılın başında üretimini gerçekleştirdiği 80 milyon akıllı telefonu satacağı iddiasında bulunmuştu. Fakat şirket, azımsanamayacak bir rakamı elde etse de, 70 milyon adet satarak hedefine ulaşamamıştı.

Şirket ise başarısızlık olarak kabul edilmese de, beklentilerin altında kalan satış rakamlarına bu yıl ulaşacak gibi gözüküyor.

Mi Pad 2, Redmi Note 3, amiral gemisi Mi 5 çözümleriyle yeni yıla hızlı bir giriş yaptı.

Yeni yıla yaptığı hızlı girişin faydasını fazlasıyla gören şirket, 2016’nın 4 aylık süreçteki ilk çeyreğinde 14.8 milyon adet akıllı telefon sattı.

16-04/19/xiaomi-mi5-phone-9-1461053336.jpg

IHS analisti Kevin Wang tarafından hazırlanan raporda, 14.8 milyon adetlik satış rakamlarının yalnızca Çin merkezli olduğu belirtildi. Yani cihazların satıldığı diğer ülkelerdeki satışlar eklendikçe rakamların daha da büyüyebileceğini ifade edebiliriz.

Şirketin Mi 5 cihazının Hindistan pazarında henüz satışa çıkmadığını söylemek gerekiyor. Xiaomi’nin yılın ikinci yarısında Xiaomi Max ve Mi Not 2 cihazlarının tanıtımını gerçekleştirmesi bekleniyor.

Android Headlines’da yayınlanan raporda ayrıca Çin ve Hindistan merkezli cihazlarının satışını gerçekleştiren firmanın, gelecek yıl hedeflerinde farklı ülke pazarlarına açılmak olduğu belirtiliyor.

:: Xiaomi’nin tüm dünyada satılabilecek ürünler üreteceğini düşünüyor musunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (15)

SDN Okuru

Mi4 4G lte kullanıyorum çok memnunum hiz tasarım herşeyi 10 numara

SDN Okuru

Neden mi satılmıyor ? Bu ülkede android de samsung a 2 kat fazla para vermek insanların hoşuna gidiyor. mi 5 399 dolar fakat 699 dolar

SDN Okuru

Buradaki rakamların yüksek olmasının sebebi Çin halkının ürünlerine sahip çıkması ve devletin bunu desteklemesidir. Bizde devlet desteği de yok halkın sahiplenmesi de yok.

SDN Okuru

arkadaşlar turk malı kullanalım . genç arkadaşlar sizde telefon üretebilirsiniz bunu unutmayın ve vazgeçmeyin.

SDN Okuru

Hindistan'da mi5 sadece 32 gb versiyonu olarak olsa da satılıyor. haber yeniyken bilgi eski kalmış. Bir Xiaomi mi5 prime (64gb) kullanıcısı olarak markayı yakından takip ediyorum.

SDN Okuru

arkadaşlar ben hepsiburada ya sordum biliyorsunuz Xiaomi Türkiyede Hepsiburada ile anlaşmalı ve telefonun Türkiye de satılıp satılmayacağı kesinleşmemiş daha merakla bekliyoruz

SDN Okuru

böyle firmalar bizden de çıkması lazım...

SDN Okuru

PowerBank, akıllı bilelim,led lamba,şu pH ölçeri ve action kamerasına kullanıyorum.memnunum.Çinde rahatlıkla ürünlerini getirtebiliyorum

SDN Okuru

Mi 5 almayı düşünüyorum ama telefon karaborsaya düşmüş neredeyse, hiçbir yerde stok yok.

SDN Okuru

Türkiye ye de gelsin artık

Daha fazla yorum (4 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.