Reklam
    Reklam
    Akıllı Telefon

    Xiaomi’den ekrandan ayrı çentik tasarımı!

    Üç ön kameralı telefon için bir patent alan Xiaomi bu kez ekran çentiğini başka bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. İşte ekrandan ayrı çentik tasarımı!

    Geçtiğimiz günlerde üç ön kameralı telefon için bir patent alan Xiaomi bu kez ekran çentiğini başka bir boyuta taşımaya hazırlanıyor. Çinli akıllı telefon üreticisinin aldığı yeni patentte ekran çentiği ekranın dışarısında tutuluyor.

    iPhone X’ten bu yana akıllı telefon üreticileri tarafından benimsenen çentiği bugüne kadar birçok farklı tasarımda gördük. Bu yeni tasarımda ise sanki açılabilir yapıdaki ön kamera sabitlenmiş gibi bir görünüm sunuluyor.

    Reklam
    Reklam

    Xiaomi ekrandan ayrı çentik için patent aldı!

    Patent görsellerinde ekranın üst tarafında bir çıkıntı şeklinde duran çentiğin çift ön kameraya ev sahipliği yaptığını görüyoruz. Buna ek olarak telefon görüşmelerinde kullanılan ahize bu çentik içerisine taşınmış durumda.

    Bu çentiğin arka tarafı boş görünüyor. Arka tarafa üreticinin logosu veya LED flaş yerleştirilebilirdi. Tabi, henüz bir patent olduğu için tasarım aşamasında bahsettiğimiz bu değişiklikler kolayca hayata geçirilebilir.

    Reklam
    Reklam

    Bunun Xiaomi tarafından alınan bir patent olduğunu ve hayata geçirilip geçirilmeyeceği konusunda herhangi bir garantisinin olmadığını tekrar hatırlatmak isteriz. Çentiğin dışarı taşındığı bu tasarımı beğendiniz mi?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    24 Yorum

    1. Anonim

      yapma bunu yapma evladım.

    2. 123456

      Bence çok kötü. Umarım öyle bir telefon yapmaz Xiaomi.

    3. Anonim

      Saçma sapan bir tasarım olmuş, ekran teknolojileri çok gelişmiş olmasına rağmen hala ekranı kamera gibi kullanamıyoruz.

    4. Teknoloji Dostu

      Tutmaz bence. Gizlenen kamera tasarımından önce olsa neyse de bu saatten sonra anlamsız.

    5. Eclipse34

      Çentik açılıp kapanıyorsa fena durmaz ama devamli açık kalıyorsa kötü olur.

    6. Teknoloji Dostu

      Benim gözüme batar. Kıl testersiyle keserim fazlalığı

    7. Teknoloji Dostu

      yine xiaomiden efsane bisey cikacak

    8. Ozgur capkan

      Biraz daha sivri olması lazım ki kürdan olarak kulanılabilsin

    9. Teknoloji Dostu

      Telefon kafa üstü bi düştü mü o telefon biter o şekilde olmadı hiç

    10. Teknoloji Dostu

      Gizlenebiliyorsa tutar, değilse tutmaz..

    11. Teknoloji Dostu

      Cihaza arama geldiğinde o çıksa cebindeyken ne olur sizce

    12. Teknoloji Dostu

      Tutmaz çünkü gelen aramada çıktığını düşünün birde cepte ise kırılır çıkmasın sabit kalsin

    13. Ismail Sarii

      Eğer ufak bir çıkıntı olursa sıkıntı olmaz

    14. Ismail Sarii

      Ama aramaya cevap verirken yada arama yaparken çıkarsa uygun

    15. Anonim

      Korkunç görünüyor bu haliyle. Umarım üretilmez

    16. Teknoloji Dostu

      Çok saçma umarım böyle bir şey yapmazlar…

    17. Teknoloji Dostu

      Bu çentik hikayesi kabak tadı vermeye başladı. İkiyıl önce böyle bir konu yoktu. Telefonlarda haber yapacak birşey bulamayınca, çentik diye bir konu attılar ortaya, yok çentikli yok çentiksiz. Milletin başke derdi yok bunun haberi habire gündeme geliyor. Kişisel olarak bu saçma konunun sürekli gündeme gelmesinden sıkıldım.

    18. Teknoloji Dostu

      Bu çentik hikayesi kabak tadı vermeye başladı. İkiyıl önce böyle bir konu yoktu. Telefonlarda haber yapacak birşey bulamayınca, çentik diye bir konu attılar ortaya, yok çentikli yok çentiksiz. Milletin başka derdi yok bunun haberi habire gündeme geliyor. Kişisel olarak bu saçma konunun sürekli gündeme gelmesinden sıkıldım.

    19. Teknoloji Dostu

      Bence çok güzel olur alışılmışın dışında

    20. Teknoloji Dostu

      Sabit çıkıntı güzel beğendim

    21. Anonim

      Tırtıklı mı tırtıksız mı?

    22. Teknoloji Dostu

      1 kere denerler olmadı dön başa

    Diğer yorumları gör (23) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap