İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Mobil

Xiaomi kurucu ortağı istifa etti

Xiaomi kurucu ortağı istifa etti. Firmanın aynı zamanda Çin Başkanı olan Lei Jun'un ayrılığı şirket içi rollerde birtakım değişikliklere yol açacak. Xiaomi bundan sonra ne yapacak?

Deniz Keskin

Güncelleme: okunma

Xiaomi kurucu ortağı istifa etti

Xiaomi cephesinden gelen beklenmedik ayrılık teknoloji basınında gündem oldu. Xiaomi kurucu ortağı Lei Jun istifa etti. Jun’un istifa etmesi şirket içi rollerde de bir takım değişikliklere rol açtı. Yaşanan bu üst düzey istifanın ardından, Jun’un yerine kim geçecek?

Xiaomi kurucu ortağı istifası şirkette değişikliklere yol açtı

Yaşanan ayrılığın ardından Lei Jun‘un görevlerini, Redmi’nin lideri Lu Weibing devralacak. Bu ayrılığın diğer yansımaları şöyle olacak:

Eski başkan Lin Bin, Xiaomi Başkan Yardımcılığı, eski CFO Zhou Capital ise Uluslararası Ticaret Başkanlığı rollerini üstlenecek.

Yaşanan bu değişimin, şirketini gelecek planlamasına nasıl etki edeceğini şimdiden öngörmek zor. Ancak, Xiaomi ile yollarını ayıran Lei Jun, bu konuyu ele alarak bir istifa mektubu yazdı.

Lei Jun istifa etti

İstifa mektubunda Lei Jun işten ayrılma isteğini oldukça zarif bir şekilde ifade etti. Şirketten ayrılan yönetici yazısında gelecek yılın, Xiaomi için oldukça önemli olduğuna dikkat çekti. Daha güçlü grup ve yönetici kadrosuna ihtiyaç olduğunu belirten Jun, bunun için inovasyonu sürdürmek gerektiğinin altını çizdi. Ayrıca Jun, önümüzdeki yılın özellikle 5G açısından büyük önem taşıdığını da vurguladı.

Markanın gelirleri son dönemde azalıyor

Firma yöneticisi ve aynı zamanda kurucu ortağı olan Jun‘un istifa sebeplerinden biri olarak tahmin edilen durum şirketin kazançlarındaki gerileme. Yılın üçüncü çeyreğinde Çin pazarındaki yavaşlama nedeniyle Xiaomi’nin akıllı telefondan elde ettiği gelir yüzde 7.8 azaldı. Bir analiz firmasının raporundan alınan bilgiye göre de şirketin pazar payı geçen yıl yüzde 13.1’ken bu yıl yüzde 9’a düştü.

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (4)

Teknoloji Dostu

İstifası markaya zarar verecek oda bunu biliyor. Bununla beraber umarım yeni markasında başarısız olur... ki buda pek olmayacak gibi çünkü herşey kendi planı doğrultusunda işliyordur.

Okur

Yeni bir marka geliyor desene

Teknoloji Dostu

Sadece istifa etti şirketteki ortaklığı devam ediyor hala.

Okur

Hayır yeni bir marka ile geliyor weibo da açıklamlarına bak

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.