2010 yılında kurulan ve 2011’de ilk akıllı telefonunu piyasaya süren Xiaomi, son zamanların en çok tercih edilen markaları arasında yer alıyor. Çin merkezli marka, cep telefonu ürünlerinin yanı sıra özellikle ev teknolojisi, kulaklık, akıllı saat ve tablet gibi ürünleriyle de ilgi görüyor.
Ülkemizde fazlasıyla tercih edilen Xiaomi hakkında çok sorulan sorulardan bir tanesi de “Xiaomi nasıl okunur?” sorusudur. Bu sorunun cevabını ve daha fazlasını sizler için derledik.
Yaklaşan Xiaomi etkinliğinde Watch Color 2 sürprizi
Xiaomi yeni akıllı saat modeli Watch Color 2 tanıtım tarihini açıkladı. Çinli marka Watch Color 2 için ilk özellikleri de paylaştı.Xiaomi nasıl okunur?
Dünyanın pek çok yerinde satış rekoru kıran Xiaomi hakkında merak edilen “Xiaomi” kelimesinin nasıl okunduğudur. Gün geçtikçe daha da artan ilgiyle birlikte sorulan sorular da artış göstermektedir. İşte bu sorunun cevabı…
“Xiaomi” kelimesindeki X harfi s ve h harflerinin birleşmesinden oluşmaktadır. Kelime içerisinde bulunan X harfi yerine s ve h harflerini koyduğunuz zaman ortaya “Shiaomi” kelimesi çıkıyor. Böylece Shao-mee şeklinde okunması gereken bu kelimenin Türkçedeki telaffuzu “Şaomi” şeklindedir.
CEO Lei Jun, Xiaomi kelimesinin anlamını ve hikâyesini açıklıyor
“Xiaomi nasıl okunur?” sorusundan sonra merak edilen bir başka soru da Xiaomi kelimesinin ne anlama geldiği oluyor. X,aomi, 11 yıl içerisinde bir teknoloji devi haline gelmeyi başarmıştır. Bu süreç içerisinde Xiaomi adının ne anlama geldiğini ve nasıl ortaya çıktığını CEO Lei Jun açıkladı.
Şirketin kurulumundan itibaren Lei Jun, farklı adların düşünüldüğünü söyledi. Bunlar “kırmızı yıldız”, “kırmızı biber” ve “kara pirinç” gibi isimlerdir. Ancak Lei Jun, bu isimlerin yönetim kurulu tarafından kabul edilmediğini de ifade ediyor. Daha sonrasında Çincede pirinç anlamına gelen “mi” kelimesine odaklanıldığı ve şirketin yatırımcılarından olan Liu Qin’in, Xiaomi’yi bu kelimeden türettiğini açıkladı.
Xiaomi’nin logosu ne anlama geliyor?
Geçen yıllar içerisinde Xiaomi logosu farklı tasarımlara sahip olmuştur. Ancak bu duruma rağmen logo üzerinde yer alan “mi” kelimesi varlığını koruyor. Logo üzerinde yer alan “mi” logosu kimilerine göre ters çevrildiği zaman “kalp” kelimesine benzetilmektedir.
Xiaomi kelimesinden bu gibi anlamlar çıkaran kişilerin yanı sıra anlam çıkaramayan kişiler de bulunmaktadır. Sonuç olarak tüm bu fikirlere ve düşüncelere rağmen logoyla ilgili net bir bir açıklama bulunmamaktadır.
Xiaomi olarak yazılır Çöpomi olarak okunur 😎
Tamam çöpple abi
Apple hep zirvede çünkü iOS bambaşka bir ayrıcalık. Ağlayarak günlüğüne yazabilirsin Anonim Çöpdroidci kardeşim 😎
Kardeşim İOS bekle bekle İOS mu dedim? Pardon yanlış yazmışım ÇÖPOS yazacaktım. Kardeşim sen ağlayarak ÇÖPOS telefonunu kullan tamam mı? Çünkü Android, ÇÖPOS’a bin basacağı için anlatmak için kelime bulamıyorum 😀
haklısın 😄
Merhaba arkadaşlar.
Bu Xiaomi modeli çok iyi model ama. Tamam İOS başkaa bişey.
Ama Mİ modelleri Samsung piçi gibi yalnız android değil yani. Bunda android le beraber MİUİ- de var yani. Fark yaratıyor.
Benim 2k TL’ye aldığım Xiaomi senin 6k’lık iPhone’u tokatlarken gülüyorum şuan 😀
Mr.kapitalist her telefonun kendine özgü havası vs özellikleri vardır misal xiaomi yıllardır 120 90 hz ekranları kullanıcılarına F/P eşliğinde sunmasına rağmen maalesef’ki Apple bu hizmeti daha 13 modelinde sunacak üstelik bu özellik sadece pro modellerinde olucak nasıl bir şey paranla rezil olmak anlatırmısın kutunun içinden sadece telefon çıkıyor 😁 yakında parça parça onuda satarlar sizde alırsınız vallahi.
Xiaomi şuan dünyada telefon olarak 1. Sırada. Gider 10 yıl önceki telefonla kıyaslarsa tâbi olmaz. Bi mi 10 t pro ya göz at. Yazık kafana 🤣
Yaralı kuşa taş atılmaz. Apple zaten onu bunu sata sata söğüşleyip duruyor bunları, bir yeri bozulsa onarıma paraları yetmeyince onartmak yerine gidip ANCA ikinci el yedek parça olarak satabiliyorlar. Adamlar zaten mağdur, bir de siz vurmayın şu gariplere.
Zirvedekiler hep kötülenir sen kendini avutmaya devam et 😉
Xiaomi mi zirvede hahaha güldürme beni
Ben azerbaycabliyim Azrerbaycanda boyke soyleniyor:iksyomi
İksayomi diye okunuyordu ilk başlarda, sonradan şayomi diye okunmaya başlandı, ucuza kalite alabiliyoruz sayende, iyiki varsınn şayomiiii 😀
Düzgün okuyun artık şu şaomiyi Allah Allah
Şayomi diyodum ben hep 😂
Ucuz alacak kadar zengin değilim daha xiaomi boyle bilinir değilken ürünlerini aldım ya özellikler Çin bölgesine aitti yada tr ye destek vermiyordu bugünün parası ile rahat 5000 usd harcamisimdir. İkinci el olarak satmak istedim bazı ürünleri para etmesi o yuzden desteği uzun olan ürünler almak lazım
Böyle dayanıklı telefon elimde var, KitKat yüklüydü, şimdi Android 11 yüklü ama donanım olarak tıkanıyor, Kit-Kat olarak kullansam yazılım olarak destek dışı kalacak. Sonuçta hem donanım hem de yazılım olarak zaman eskitiyor zaten. Değişime ayak uydurmak için pahalı değil yeni teknolojiyi kullanan ucuz telefonu satın almak daha mantıklı diye düşünüyorum. 2 yaşındaki Xiaomi telefonum isi bugün satılan çoğu telefonla yarışacak kadar sıfır ayarında ve yeniliklerle uyumlu. İlk defa bir telefonum 2 yıl sonra çöp olmadı, pili bile ilk günkü gibi.
sdn ve boş haberleri