İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. Yazılım

XP Açılımı Windows 8’e Yaradı

Windows XP’nin resmi desteğinin sona ermesiyle birlikte meydan en güncel sürüm olan Windows 8.1’e kaldı. Son bir güncellemenin yayınlandığı Windows XP, Net Applications verilerine göre global Windows kullanım oranında bir puan düşerek yüzde 26,29’a geriledi.

Erhan Kahraman

okunma

Windows 8 (Görsel: Kim for sure, CC BY-SA 4.0, Wikimedia Commons)

Windows XP’nin resmi desteğinin sona ermesiyle birlikte meydan en güncel sürüm olan Windows 8.1’e kaldı. Son bir güncellemenin yayınlandığı Windows XP, Net Applications verilerine göre global Windows kullanım oranında bir puan düşerek yüzde 26,29’a geriledi.

Üstelik bu tabloda tek kazanan Windows 8 değil. Bir önceki sürüm olan Windows 7 de XP ile vedalaşmayı başaran kullanıcıları toplamayı başardı: Windows 7 kullanım oranı yüzde 48,77’den yüzde 49,27’ye yükseldi.

http://static.shiftdelete.net/img/article_new/windows-7-221380354748.jpg

En yüksek kazanımı ise Windows 8.1 göstererek bir puanlık artışla kendi payını yüzde 5,88’e ulaştırdı. Windows 8’in payındaki yüzde 0,05’lik azalma da güncellemeler hesaba katıldığında normal karşılanabilir.

Rakamlar şimdilik yüzde 1 seviyelerinde olsa da, genel tabloya bakıldığında Microsoft’un kullanıcıları istediği yöne çektiği açıkça görülüyor. Windows XP’den en yeni sürüme göç önümüzdeki aylarda da ivmelenerek devam edecek.

:: Siz hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (7)

SDN Okuru

Bırakın Allah aşkına önceden ucuzdu kaç ay ucuz satıldı bu işletim sistemi. 29 TL'ye satılıyordu bazı şartlarda olanlara ama 79 TL ye herkese satılıyordu. Öyle 1 ay da değil kaç ay kaç. Sen şuna para vermek istemiyorum desene...

SDN Okuru

Xp'den 8 e geçince de mal gibi kalıyo insan 20 senedir bilgisayar kullanıyorum sanki fareyi ilk defa tutuyorum gibi geldi

SDN Okuru

Kesinlikle haklısın zaten 8.1 update 1 ile sistem gereksinimleri daha aşağı çekildi

SDN Okuru

İş yerimde 10 yıllık bilgisayarda win 8.1 kurulu gayet güzel çalışıyor. Windows 8 ilk çıktığı zaman 79 liraya güncelleniyordu 29 liraya bile güncelleyenler oldu. Şu anda 140tl civarında güncelleniyor. Bir kaç ay oynayıp kenara kaldırdığımız oyunlara bu kadar para vermesini biliyoruz. Uygulama içi içeriklere kendimizi kaptırıp gereksiz paralar vermesini biliyoruz.

SDN Okuru

Millette para varmi nasil alsin.. 10yillik bilgisayar nasil 8.1 kaldirsin

SDN Okuru

aynen

SDN Okuru

Ne XP imiş arkadaş, yıllar eskiremedi, burda şunu söyleyebiliriz ki, microsoft gerçekten iyi yazıyor.

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.