İçeriğe geç
ShiftDelete.Net
Haber ara/ SDN'ye SorGiriş
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnceleme

Xperia XZ Premium: Uzun Kullanım Testi

Xperia XZ Premium UKT videomuzda, kamera özellikleri ve üst düzey teknik özelliklerle dikkat çeken cihazın kullanıcı deneyimine yakından bakıyoruz.

Emin Çıtak

okunma

Xperia XZ Premium: Uzun Kullanım Testi

Xperia XZ Premium UKT videomuzda, kamera özellikleri ve üst düzey teknik özelliklerle dikkat çeken cihazın kullanıcı deneyimine yakından bakıyoruz.

Xperia XZ Premium özellikleri

İlk olarak tasarımdan başlayacak olursak cihaz şu anda ülkemizde parlak krom ve derin deniz siyahı olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle satılıyor.

17-09/09/xz-premium-ukt-3.png

Alıştığımız Omnibalance tasarımı devam ederken, metal tasarımla birlikte cihazın ön ve arkasında Corning Gorilla Glass 5 cam teknolojisi kullanılmış. Yine yan tarafta home butonuna entegre edilmiş parmak izi sensörü yer alırken, IP68 sertifikası sayesinde cihaz suya ve toza dayanıklı.

5.5 inç boyutlu ekranda IPS LCD panel kullanan telefon, HDR destekli 4K çözünürlük sunuyor. Ancak cihaz arayüz ve oyunlarda 1080p Full HD çözünürlük kullanırken, uygun içeriklerde 4K çözünürlüğü kullanıyor. Ekran 4K iken 807 ppi gibi oldukça yüksek bir piksel sıklığı ile karşılaşıyoruz.

Gücünü Snapdragon 835 işlemcisinden alan telefonda bu işlemcinin yanı sıra Adreno 540 GPU, 4 GB RAM ve 64 GB dahili depolama alanı bulunuyor. Ayrıca microSD kart desteği sayesinde hafızayı genişletebiliyoruz.

17-09/09/xz-premium-ukt-2.jpg

Neden Uzun Kullanım Testi (UKT) yapıyoruz?

Bir telefon ilk çıktığında sorunsuz gibi gözükse de, 2 – 3 aylık bir kullanımın ardından yaşattığı deneyimleri de paylaşmamız gerekiyor. 

Örnek vermek gerekirse belli bir kullanım süresi sonunda arayüzde başlayan kasmalar, kasada olan deformeler, ortaya çıkan çeşitli hatalar ve bize sunduğu genel deneyim, bu video serimizin temel odak noktası.

Xperia XZ Premium: Uzun Kullanım Testi

Dilerseniz sözü daha fazla uzatmayalım ve sizi video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler.

#video_15394#

:: Siz XZ Premium hakkında ne düşünüyorsunuz?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (24)

SDN Okuru

ben bir sony sever olarak bu telefona para vermem. HDR destekli 4 K ekran var, Sony kendi ürettiği bir sanal gerçeklik gözlüğü yok. Dışarıdan farklı bir marka bul al. Samsung gibi kapsamlı bir çözüm sunmuyor. Bende kavrama için çerçevelerin kalın tutulduğunu düşünüyorum ama bu kadar da kalın çerçeve olmamalı. Su geçirmezlik için mecbur deniliyordu S7,S8,Note8 o çerçeveler olmadan da su geçirmez... Tasarım bıktırdı. Hala kamera konusunda beklenilen başarıyı yakalayamadı. Dxomark Kıyaslamalarında hala ilk 3'de değil... Kamra işinde bu kadar uzman bir firma olduğu düşünüldüğünde resmen rezillik... Ağır ve hantal. YA en azından LG g6 kadar az bir çerçeve olsa ona da eyvallah...

SDN Okuru

UKT'yi özetleyecek olursam cihaza tasarımından başka bir kulp takılamamış (sorun bulunamamış). Elbette XZ Premium yılın en iyi cihazlarından biri ancak bana göre telefonları ekosistemleriyle ve aksesuarlarıyla birlikte değerlendirmek gerekir. Eğer cihazlara bu perspektiften bakarsak, Türkiye piyasası için maalesef Apple ve Samsung'tan başka pek mantıklı alternatif kalmıyor. Zira HTC malumunuz battı batacak; U11 sadece internette satılıyor, Çinlileri ise ekosistem ve aksesuar olarak saymaya gerek yok, geriye yakın zamana kadar Apple, Samsung ve Sony kalıyordu mantıklı paketler sunabilen cihazlarıyla. Ancak şimdi Sony de TR'den yavaş yavaş çekiliyor; XZ Premium tek başına çok güzel bir cihaz ancak orijinal kılıfı, kaliteli kulaklığı, kimi zaman akıllı saati vb. pek çok aksesuarı ile desteklenmedikçe Sony ne yazık ki Samsung'un en azından TR piyasasında gerisinde kalmaya mahkum. Ki satışlarından kar elde edebilen Dünya'da sadece 2-3 telefon üreticisi kaldı (Apple %85 faaliyet karı, Samsung %10 civarı); kalan %5'te geri kalan tüm üreticilere hatta özellikle Çinli üreticilere düşüyor. Yakın zamanda üst ligde Apple ve Samsung'tan başka üretici kalmazsa şaşırmayın, akıllı telefon sektörü de aynı İşlemci, Ekran Kartı vb. sektörler gibi tröstler oluşturmaya çoktan başladı. İşte şimdilerde ellerindeki son şansı değerlendiriyorlar Huawei, Xiaomi, Nokia (HMD) gibi firmalar. Belki de 5 yıl sonra günümüzde nasıl ki Intel ve AMD'den başka işlemci üreten (RISC hariç = ARM) veya Nvidia ve AMD'den başka ekran kartı üreten firma kalmadıysa (son kullanıcıya yönelik), Apple ve Samsung'tan başka akıllı telefon üreten de kalmayabilir. Tabii yerel üreticiler (Çinliler, Hintliler vb.) bir süre daha ayakta kalacaktır. Ancak akıllı telefonların geleceği de rekabet açısından hiç iç açıcı görünmüyor ne yazık ki. (Not: Sony Xperia Z2 kullanıcısı.)

SDN Okuru

7Plus Red im var non stop devam umrumda değil telefonlar artık

SDN Okuru

bende samsung s7 var gece yatarken birakiyorum sabaha kadar 2% batarya gidiyor androidler bataryami yiyor bu neyin kafasi?

SDN Okuru

Balta gibi cihaz

SDN Okuru

18.07 de yazan arkadaş.. Bu sayadıklarını çerçevesiz telefonda halledenler var canım.. Boşuna nefesini tüketiyosun

SDN Okuru

Telefonu elinize aldığınız zaman gerçekten kaliteli bir telefon tuttuğunuzu anlıyorsunuz teknoloji mağazalarından gidip deneyimleyebilirsiniz,tek eksiği ekrana göre kasa büyük olmuş ama 18.5 a 9 ekran olarak demiyorum kamera da dediğiniz gibi kaliteli ise alınabilecek bir telefon olmuş yinede fiyatının düşmesi lazım

SDN Okuru

Bıktım iphonedan, Xperia Xz Compact çıksın da alak sony piyasaya ucuz sür bari faydalanak

SDN Okuru

Son dönemlerde izlediğim en verimli videolarınızdan biri olmuş, teşekkürler. Normalde bu tasarımı şık bulan ve ekran kasa oranına çok da takılmayan bir kullanıcıyım. Aynı yorumu XZ için yapsanız katılmazdım fakat söylediğiniz gibi XZ Premium gerçekten hantal hissiyatı veriyor. Hemen hemen aynı özelliklerde çıkacak oldukça şık görünen XZ1 varken bu telefonu almazdım şahsen. Ha tasarım şık desek de sıkmaya başladı mı? Evet. Özünü kaybetmeden, her telefonun birbirine benzemesi gibi saçma trende uyum sağlamadığı sürece bir şeylerin değişmesini ben de umuyorum açıkçası. Son olarak kamera konusundaki gelişmelere değinmeniz çok iyi fakat daha fazla fotoğraf örneği ve kıyaslama videosu vs gelirse daha da memnun oluruz.

SDN Okuru

incelemeleriniz gerçekten çok yüzeysel ve eksik.

Daha fazla yorum (7 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.