İçeriğe geç
Haber Akışı SDNTV İnceleme Forum Yapay Zeka Akıllı Telefon Elektrikli Otomobil Oyun ShiftDelete.Net Global Teknoloji Haberleri Mobil Otomobil Donanım Savunma Bilim Sosyal Medya İnternet Giyilebilir Teknoloji Rehber Ürünler Sinema Dizi Akıllı Ev Motosiklet Mikromobilite Kripto Para Sağlık Teknolojileri Son dakika Yazarlar
  1. Ana sayfa
  2. İnternet

Yandex, Google’a Dava Açıyor

Rusya menşeli arama motoru Yandex, ülkemizde son yıllarda göstermiş olduğu performans ile isminden söz ettirmiş ve rakiplerini bazı alanlarda geride bırakmayı başarmıştı. Birçok kez de Yandex ve Google arasındaki rekabetinin kızıştığına tanıklık etmiştik.

Ender Öztürk

okunma

Yandex, Google’a Dava Açıyor

Rusya menşeli arama motoru Yandex, ülkemizde son yıllarda göstermiş olduğu performans ile isminden söz ettirmiş ve rakiplerini bazı alanlarda geride bırakmayı başarmıştı. Birçok kez de Yandex ve Google arasındaki rekabetinin kızıştığına tanıklık etmiştik.

Bu rekabet önümüzdeki günlerde daha da kızışacağa benziyor. Çünkü Yandex, Google’a dava açma kararı aldığını açıkladı. Davanın sebebi ise Android! Bildiğiniz gibi Android işletim sistemi Google’a ait ve bu sistemi kullanan cihazlarda doğal olarak Google’ın uygulamaları ön yüklü olarak geliyor. İşte dananın kuyruğu da burada kopuyor.

Yandex, Android’in açık kaynağa dayalı bir sistem olduğunu ancak bunun Google tarafından suiistimal edildiğini dile getiriyor. Madem bu sistem açık kaynak peki, o zaman neden Google’ın uygulamaları önyüklü olarak geliyor ve kullanıcılar bunları kullanmaya yöneltiliyor?

15-02/20/basliksiz-2.jpg

Prestigio, Fly ve Explay gibi Android cihaz üreticilerinin Yandex ile ortaklığı olmasına rağmen bu firmalar cihazlarında Yandex’in uygulamalarına ve arama motoruna yer veremiyor. Yandex de bu durumdan şikayetçi olduğu için Google’a dava açacağını açıklıyor.

Google uygulamaları kaldırılsın

Yandex’e göre Android cihazlarda Google’a ait sadece Play Store uygulaması bulunmalı. Kullanıcılar hangi arama motorunu seçeceğine ve hangi uygulamayı kullanacağına kendi karar vermeli.

Yandex’in bu sözlerinden sonra tahminlerimize göre diğer firmalar da Google’a bu yüzden dava açacaktır. Bakalım ilerleyen günlerde bizleri neler bekleyecek.

:: Yandex, Google’a dava açmakta haklı mı?

Haberde hata mı var?Bize bildirin

Senin fikrin ne?

Bu gelişme hakkında sen ne düşünüyorsun?

Yorumlar (60)

SDN Okuru

yandex aslında kötu yani sizce nasıl ola bilirki yani

SDN Okuru

aynısını avp.birliği Windows,a dava açmıştı..exloper internet için. yantex bu konuda haklı. andoid,i zorla Google dolduruyor..mecbur değil telefon alanlar onu kabullensin.. YANTEX AÇ DAVAYI ANDOİD,İ KAPAT.. zaten bizlerde andoid,den kaçıyoruz..buzhane ,dondurucu ve basit ve virüslü bir sistem mi çekirdekmi veya başka bi isimmi her neyse beşpara etmez ANDOİD. birisi wind..1520 ye geçmiş andoidden..tabiiki 1520 donmuyor. kullanıcı lumia 1520,e sinir olmuş...neden donmuyor diye. çünkü andoid hangi telefonda olursa olsun..kesinlikle donuyor. ve binlerce programı da VURÜSLÜDÜR. 4.4.4.te takılan note4 ve benzerleri 5.0,a dahi geçemiyor. çünkü.. BLUTUT -- WİFİ--NETWORK hep sorunlu daha çare bulamadı avandacı Google..ayrıca gizli veya açık olan Google play birçok programı arka alanda çalışıyor..PİLİ YİYOR.bitiriyor. en iyisi .......windowsstur..geleceğide parlaktır. ve w10 da telefonlara geliyor..hem telf.hem bilgisayar cebinde ve evindede aynısı.. ve DONMA YOK.. HERŞEYİ TIKIR TIKIR SAAT GİBİ ÇALIŞIYOR. araştırın..Windows kullannanların kulübüne girin öğrenin..ve gerçeği görün. andoid iyi olsaydı .L, e geçmezdi. ANDOİD ÇALINMA BİR LİNUX ÇEKİRDEĞİDİR..gerçeği budur. çalıntı maldanda hayır gelmiyor..görünen köy.kılavuz istemez.

SDN Okuru

haklılar. zamanında nasıl windowsa hangi browser'i kullanmak istiyorsun ekranı eklendiği gibi androidde de benzer özellikler eklenmeli.

SDN Okuru

boşver

mfunlu

Yandex kazansa birde süper olur.

SDN Okuru

google Türkiye'yi sevmiyor daha ödeme yapmýyor sen kimi savunuyon?

batu78

klakson123 Nickli Üyeden Alýntý Ne demiþ atalarýmýz "kedi uzanamadýðý ciðere mundar dermiþ". aynen

thefmk

yandex sonuna kadar haklý, bu tekelciliðe birinin dur demesi lazým

ekwebtasarim

Dava açmak yerine kendilerini geliþtirmeleri gerek

SDN Okuru

Adı üstünde açık kaynak kodlu yandex çok istiyorsa kendine göre bi android derlesin bakalım müşteri bulabiliyormu yandex şansını denemiş büyük ihtimal davayı kaybeder.

Daha fazla yorum (46 yorum daha)

Yorumlar yapay zekâ destekli ön elemeden geçer; son karar moderatördedir. Topluluk kuralları

Günün teknolojisi, sabah 08.00’de

Seçtiğiniz konularda günün 5 önemli haberi, her biri 30 saniyelik özetiyle. Reklamsız, tek tıkla ayrılırsınız.