Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Yarınlar Türkiye’nin, Microsoft’la Teknoloji Herkesin

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

“Yarınlar Türkiye’nin, Microsoft’la Teknoloji Herkesin” sloganı ile Türkiye’de 25. Yılını kutlayan Microsoft Türkiye, teknolojisiyle kurumların ve bireylerin gücüne güç katmaya, yeni yatırımlar sektöre öncülük etmeye devam ediyor.

Yarınlar Türkiye’nin, Microsoft’la Teknoloji Herkesin

Türkiye’de teknoloji ile büyümek isteyen firmaların en iyi çözüm ortağı olma hedefiyle faaliyetlerini yürüten Microsoft Türkiye, çeyrek asırlık sürede 12 bin iş ortağıyla, 1000’in üzerinde kurumsal şirketi ve 700 bini aşkın KOBİ’yi en yenilikçi ve güvenilir teknolojilerle buluşturdu. Teknolojinin lider kurumu, şimdi Türkiye’nin girişim ekosisteminin dünya ile yarışacak bir rekabet gücüne kavuşması için tüm deneyimini girişimcilerle paylaşıyor.  

Türkiye, bugün girişimcilik ekosisteminin sağlığı sıralamasında 137 ülke arasında 37’inci sırada yer alıyor. Türkiye’deki yerli yazılım ekosisteminin desteklenmesi bu kapsamda çok büyük önem taşıyor. Microsoft Türkiye önümüzdeki dönemde bu yerel girişimleri küresel pazarlara taşımayı ve Türkiye’nin global teknoloji pazarına yön veren ülkeler arasında yer almasını hedefliyor. Halihazırda, 2000’in üzerinde yerel girişimi yenilikçi teknolojisi, global deneyimi ve bilgi birikimiyle destekleyen Microsoft, bu sayıyı artırarak, yerli yazılım şirketlerinin arkasındaki güç olmayı amaçlıyor. 

Reklam
Reklam

Türkiye Bilişim Pazarının Yarısı Yazılıma Emanet

Microsoft İş Ortakları, Kanal ve KOBİ Segmentinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Tarık Tüzünsü, Türkiye’deki her ölçekten şirketi bilişim gücüyle uluslararası platformlarda rekabet edecek bir noktaya taşımayı hedeflediklerini belirtiyor ve sözlerine şöyle devam ediyor: “Microsoft Türkiye olarak yerli yazılım şirketlerinin en yeni teknolojilerle tanışması, dijital dönüşüm yolculuklarında en rekabetçi teknolojik çözümlerle buluşup dış pazarlarda öne çıkması için çalışıyoruz. Hedefimiz milyar dolarlık Türk yazılım şirketi yaratmak. Bilgi teknolojileri pazarının bileşenlerine baktığımızda bugün 116 milyar TL’lik pazarın %45’ini yazılım pazarının oluşturduğunu ve bu oranın 2013 yılında %35 olduğunu görüyoruz, toplam ihracatımızda da teknolojinin payı %1. Güney Kore, Estonya gibi ülkelere baktığımızda bu oranların çok daha yüksek olduğunu görüyoruz. Sektör bazında yıldan yıla büyüme olsa da Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecinde hala gidilecek yol olduğunu gözlemliyoruz. Bu nedenle, teknolojide yazılıma önem vermek, yazılım ihracatını arttırmak ve ürettiğimiz tüm sanayi ürünlerini daha akıllı ürünlere dönüştürmek geleceğimiz için çok önemli” dedi.

Microsoft Türkiye olarak, yerli yazılım ekosistemine farklı platformlarda çok önemli katkılar sunduklarını belirten Tarık Tüzünsü, bu katkıların yalnızca şirketleri inovatif ürün ve hizmetlerimizle desteklemekle kalmadığını belirtti ve şöyle devam etti: “Türkiye’nin yerli yazılım ekosistemini güçlendirmek adına ayrıca, Minik Parmaklar Geleceği Programlıyor projesi ile binlerce çocuğumuzun kalbine yazılım geliştirmenin ateşini küçük yaşlarda aşılamaya çalışıyoruz. Bunun yanında, Açık Akademi online platformumuzda şu ana kadar her yaştan 280 bin kişiye yazılım geliştirme dersi verdik. Start-Up’lar için bulut ve teknoloji programımız kapsamında öncü 50 Türk Yazılım şirketi programımızla ise Start-Up modundan çıkarak büyümüş Türk yazlım şirketlerinin çözümlerini yurtdışına satabilmeleri için onlarla birlikte satış/pazarlama aktiviteleri gerçekleştiriyoruz.”

Yerli yazılımda Türkiye’nin gurur tablosu:

Türkiye’nin yerli yazılım ekosisteminin gelişmesi için Microsoft’un verdiği maddi ve teknolojik desteklerle kendini dünyaya kanıtlamaya başlayan bazı yerli yazılım şirketlerinden örnekler şöyle sıralanıyor:

Kimola bir tüketici içgörü Platformu. Markaların pazarlama ve araştırma ekiplerinin, hedef kitlelerini belirlemelerini ve anında tüketicileri hakkında detaylı, derin analizler almalarını sağlayan platform, günlük operasyonlarını Microsoft’ un Office 365 ve Azure platformu ile ölçeklendiriyor.  Platform, Microsoft’un dünyanın farklı yerlerindeki sunucu ve ürünleri üzerinden kesintisiz bir hizmet sağlayabiliyor.

Çok sayıda çalışanı olan kurumların, açık pozisyonlarını daha hızlı ve uygun kişilerle doldurabilmelerine yardım edecek bulut çözümler sunan Peoplise de Microsoft Azure altyapısıyla hizmet veriyor. Bugün 10 ülkede 61 büyük kuruma hizmet vermekte olan Peoplise, Microsoft desteğiyle, insan kaynaklarında chatbot teknolojilerinin dünyadaki ilk örneklerini sunuyor. Gerekli anlarda esneyebilen ve kullanım sıklığına göre maliyeti düşürebilen hizmetler sunan Microsoft Azure, kuruma verimlilik ve tasarruf sunuyor.

Endeksa ise Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir otomatik gayrimenkul değer tahmin platformu. Platform, bölge bazında satış, kira verileri, geri dönüşüm süresinin yanı sıra bölgede oturanların demografik bilgileri, sosyo-ekonomik statüleri, bölgedeki yaşam alanları gibi veriler sağlıyor. Sistemin temelini oluşturan değer tahmin algoritmaları, Microsoft Azure ve Microsoft Machine Learning Server üzerinde çalışıp en faydalı sonuçları sağlıyor.

Microsoft for Startups

Türkiye’de 2000’in üzerinde yerel girişimle iş birliği içinde olan Microsoft Türkiye, yerli yazılımlar başta olmak üzere, Start-Up’ları, girişimciliği ve inovasyonu desteklemeyi önceliklendirerek bilişim sektörünün ekonomide yarattığı katma değeri ve istihdamı artırmayı hedefledi. Geliştirilen Microsoft For Startups programı kapsamında İTU, ODTÜ, StartersHub, KWORKS ve Workup ile iş birliği içinde yürütülen Microsoft For Startups Programı kapsamında girişimlere şu faydalar sağlanıyor:

Programa dâhil olan Start-Up’lara sadece teknoloji desteği verilmiyor, iş geliştirme ve pazarlara açılma konularında da destek sağlanıyor. Teknoloji ve iş geliştirme uzmanlarıyla mentorluk desteği veren Microsoft, yazılım şirketlerine ve Start-Up’lara geniş müşteri ve iş ortağı ağı ile buluşma imkânı sunuyor. Şirketler ayrıca Microsoft’un çeşitli çözüm kataloglarında yer alabilme fırsatı gibi imkânlardan da faydalanabiliyor.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam