Reklam
    Reklam
    Akıllı Telefon

    Yeni Nesil Exynos’lar Yolda

    Samsung’un Fransa’daki araştırma ve geliştirme merkezinden gelen bilgilere göre Samsung yeni nesil Exynos işlemci yongaları üzerinde çalışıyor. Adlarının kısaca Exynos 7890 ve Exynos 7650 olduğu görülen çiplerin yeni neslin güçlü örnekleri olacağı söyleniyor.

    Şirketin aşırı ısınma problemleri yaşayabilen Exynos 5 serisinden sonra, Exynos 7420 üzerinde çalıştığı ve sıradaki amiral gemisi olması beklenen Galaxy S6 ile Exynos 7 serisinin gücünü göstereceği de biliniyor.

    Reklam
    Reklam

    Qualcomm’un Snapdragon 810’u ve Exynos 7 serisinin  farkı ise dikkatleri çekiyor. 14nm’lik yeni nesil, Qualcomm’un 20nm değerindeki mimarili Snapdragon 810 işlemci yongasını da geride bırakabiliyor.

    Ortaya çıkan görseldeki bir başka detay da Exynos 7650’nin ilk 64-bit’lik 7 serisi örneği olacağı. Bakalım Samsung’un yeni adımları akıllı telefon pazarında yaşadığı ürkütücü gerilemeye deva olacak mı?

    :: Samsung yeni Exynos çipleri ile ne kadar ileri gidebilir?

    ×

    Yorumunuz gönderildi,
    onaylandıktan sonra yayımlanacak.

    17 Yorum

    1. SDN Okuru

      Exynos 5 ısınıyor mu ?

    2. SDN Okuru

      Millet süper bilgisayar islemcili telefon istemiyor tasarimli,sarji uzun giden , ele alındığında kalitesini hissettiren kullanışlı telefonlar istiyor . Kacimiz yukledigimiz gtayi saatlerce oynuyoruz ki.

    3. SDN Okuru

      Hadi be kim tutar seni samsung

    4. SDN Okuru

      Qualcomm geleceğe dönük ciddi hazırlık içerisinde bununda sebebi samsung'un çok sağlam adımlar atması

    5. SDN Okuru

      Exynoslar snapdragonlardan cok guclu

    6. SDN Okuru

      14 nm mi ben şok ben iptal

    7. SDN Okuru

      ürkütücü gerileme demek bence yanlış bir ifade sonuçta her firma için bir doygunluk seviyesi vardır yani ürettiği güçlü telefonlar neticesinde insanlar artık yeni model alma ihtiyacı hissetmiyor s4 sahibi s5 almak yanıp tutuşmuyor sonuçta s4 de yeterli bir güce sahip tabi bu durum iphone için geçerli değil çünkü her yeni apple ürünü hem prestij hemde bir önceki nesilden güç olarak daha iyi durumda oluyor bununda sebebi apple tam sınırda bir donanım ile telefonu piyasaya çıkartıyor
      özellikle ayfon 6 çıktıdığında 1gb ram miktarını görünce 6s çıktığında 6 sahiplerinin bu durum karşısında aşırı bir tepki göstermesi içten bile değil sen yeni bir model çıkarıyorsun ve gitmiş 1 gb ram ile 5s sahibi olarak sırf 6s de rami arttıracaklarını bildiğim için almama sebebim

    8. SDN Okuru

      Cabuk Isiniyo exynos 5 note 3 te oldugu gibi

    9. SDN Okuru

      İşlemci çok iyi ancak bir öncekine göre aynı grafik birimini kullanacak yanılmıyorsam

    10. SDN Okuru

      Samsung exynos forewer 😀

    11. SDN Okuru

      bir note 2 sahibi olarak note 5 i beklemem için sebebler
      1- note 2 ilk 2 gm ramli ve hala güncel olan bir telefon yeni bir telefon almam için ram miktarı en az 2 katına çıkması lazım .
      2-yeni alacağım telefon yeni trendlere uymalı . 64 bit işlemci çağını en verimli şekilde kullanabilecek ve ısınmadan yapabilecek . note 4 exnose modeli ile çok güven veriyor.
      3-samsung ilk defa amiral gemisinde kamerada optik sabitleme getirdi ilk tecrübesi oldu sonraki tecrübesi elbet belirgin farkla daha iyi olacak
      4- şuanki hiç bir samsung telefon iphonelardaki gibi parmak izi sensörü pratik çalışmıyor.
      5-şirketin kendine samimi şekilde özeleştiri yaptıktan sonra çıkacak modeller daha çok çalışılmış olur.
      6-galaxy s5 ve note 4 sefie kameralar sanki çay demliğine bakar gibi kafayı küçültüyor diğer yerlere de ver Allh ım ver der gibi gerçek geometriyi yansıtmayan çekimler yapıyor tamam net çekiyor ama geometriyi düzgün çıkar bari samsung 🙂 xperia z2 insanı olduğu gibi çıkarıyor.
      7- 14 nm demek pilden ödün vermeden daha çok performans daha az ısınma demek . unutulmamalıdır ki bir işlemci ne kadar güçlü olursa olsun sıcaklık değerleri korunmuyorsa performansı bariz şekilde düşer.
      saygılar ve sevgiler
      üyeniz muikka

    12. SDN Okuru

      Samsung un işlemcileri Qualcomm işlemcilerle çok rahat yarışır, hatta geçtiğine de çok kez şahit olduk.. exynos ların geri kaldığı nokta grafik işlemci tarafı, eğer grafik yongasını üzerine iyi bir çalışma yaparsa samsung, qualcomm un tekelini kırar diye düşünüyorum.

    13. SDN Okuru

      Samsung işlemci konusunda aştı resmen. Telefonlarının tasarımı da düzelirse tutabilene aşk olsun.

    14. SDN Okuru

      14nm büyük avantajlar sağlıyor.hem ısı olarak hem güç tüketimi olarak ama burda asıl soru çekirdek frekanslarını yüksek tutup aynı güç tüketimi mi yoksa frekansı aynı tutup daha düşük güç tüketimi mi? Bence frekansı aynı tutup güç tüketimini düşürürse daha akıllıca olur.Samsungu bu yüzden seviyorum hep birşeyler yapıyor,boş durmuyorlar,rakebet ortamı yaratıyor.

    15. SDN Okuru

      Madem 64 bit neden hala bilgisayar oyunları oynanmıyor telefonlarda

    Diğer yorumları gör (16) Yorum Yap

    Yorum Yaz

    Mobil Versiyondan Çıkış Yap