Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Yeni Trend Google Glass Hakkında Her Şey

Ana sayfa /

Google‘ın uzun süredir üzerinde çalıştığı akıllı gözlük projesi, artık proje aşamasından çıktı ve hayatımıza giriş yaptı.

Geçtiğimiz yıl ön sipariş veren 8000 kişiden 3000 kişilik bir grup, ilk gözlüklerini yavaş yavaş almaya hak kazandılar. Önümüzdeki 6 aylık süreçte üretilmiş yeni gözlüklerin de parti parti pazara sunulması bekleniyor.

Google Glass’ın Özellikleri Belli Oldu

Reklam
Reklam

Geçtiğimiz haftalarda teknik özellikleri açıklanan Google Glass‘ın sunduğu özellikler büyük beğeni topladı.

Kullanıcılarına sanki 2.5 metre uzaklıktan, 25 inçlik bir ekrana bakarcasına bir görüntü kalitesini aktaracak olan Google Glass, normalde bir insanın görebildiği her şeyi görebilmesini de sağlayacak.

Hayatta gördüğünüz ve anı kaydetmek istediğiniz zaman kullanacağınız 5 Megapiksellik kameranın bulunduğu Google Glass, 720p çözünürlüğünde HD video kaydı da yapabiliyor.

Bluetooth ve Wireless ile kablosuz bağlantıları destekleyen Google Glass, uzun kullanımda sağlığımıza ne kadar etki eder bilinmez ama teknoloji neredeyse gözümüzün içine kadar girdi diyebiliriz.

Yüze uyumu nasıl olacak?

Google, Glass‘ı pek çok farklı yüz şekline uyumlu olacak şekilde tasarlanmış. Nasıl kulak içi kulaklık aldığınızda içerisinden 3 ya da daha farklı kulak giriş kauçuğu bulunuyorsa, Google Glass‘ta da burun farklılıklarına karşı iki farklı klips ile satışa sunulacak.

Zengin renk seçenekleri

En büyük rakibi Apple‘ın aksine zengin renk seçenekleri sunmayı seven Google, Sergey Brin‘in bizzat denediği 5 farklı renk ile, hem bayanlar için hem de erkekler için farklı seçenekleri sunacak.

Turuncu, turkuaz, siyah, beyaz ve fümeden oluşan ilk nesil Google Glass modelleri, Çin merkezli Foxconn tarafından üretiliyor.

Google Glass ile her türlü sesi duyun!

Bone Conduction adı verilen ses sistemi sayesinde size gerekli bilgileri sesli olarak sunabilen Google Glass, yeri geldiğinde sizlere müzik de dinletebilecek kapasitede.

Üzerindeki dahili mikrofon ile sesli komutları algılayan Glass, ayrıca hoparlör ile sesli yanıtları ve komutları duymanızı sağlıyor.

{pagebreak::2}

Kullanmanız için telefona ihtiyacınız var

Google Glass, etkili bir çalışma için Bluetooth ile bağlandığı bir telefona ihtiyaç duyuyor. Android 4.0.3 Ice Cream Sandwich işletim sistemi ve üzeri sistemlerde çalışabilen MyGlass adlı uygulama, Glass‘a GPS ve SMS gibi bilgilerin iletimini sağlıyor.

Dahili depolaması da var 

Google Glass, piyasadaki pek çok akıllı telefondan daha fazla dahili depolama alanı sunuyor. MicroSD gibi herhangi bir ek hafıza modülüne sahip olmayan cihazda 16 GB hafıza bulunuyor. Bu hafızanın 12 GB‘ı, kullanıcılar tarafından kullanılabiliyor.

En büyük sorunu şarj!

Nasıl akıllı telefonlarla pil sorunu yaşıyorsak, diğer tüm akıllı cihazlarla bu sorunu yaşayacağız gibi gözüküyor. Piyasadaki akıllı kol saatleri gibi Google Glass‘ın da pil ömrü neredeyse bir gün olarak belirtiliyor. Yani her gece Google Glass‘ı şarj etmeniz gerekecek.

 

Sağlığı da etkileyebiliyor

Google Glass‘ın şimdilik bilinen net bir zararı yok fakat bazı kullanıcılarda baş dönmesi, göz kanlanması ve mide bulantısı gibi yan etkiler yapabiliyor. Uzun kullanımda 3D gözlüklerden bile etkilenen insanlar, Google Glass‘ı uzun süre kullandıklarında da etkilenebilecekler.

Google, Glass‘ı 13 yaş altı kullanıcılara önermiyor. Çocuk gelişimine zarar verebileceği söylenen cihazı ayrıca lazer ile göz tedavisi geçirmiş olanların da doktor kontrolüyle kullanmaları tavsiye ediliyor.

Kafatasımıza yakın konumlanan Glass, sürekli Bluetooth ve Wireless sinyalleriyle alış veriş içerisinde olacak. Bu da tam olarak kanıtlanmamış olsa da, ileride bazı negatif süreçleri hızlandırabilir.

Bakalım Google Glass, yaygın satışa çıktığında nasıl bir taleple karşılaşacak?

:: Google Glass almayı düşünüyor musunuz?

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam