App Store üzerindeki yerli uygulamalara dikkat çekmek isteyen Apple, Yerli Plaka hikayesiyle bu uygulamalara dikkat çekiyor. Türkiye’nin dört bir yanından en başarılı uygulamalar bir araya geliyor!
App Store’da Yerli Plaka rüzgarı
01 Adana: Bunny Golf Arcade
20 yıldan uzun süredir dünyanın her yerinden müşterilere illüstrasyon, animasyon ve dijital oyun çalışmaları yapan Mehmet Saygın, kendine ait ürünler yapma niyetiyle önce “Super Lemon Games” yapısını kurmuş. Bunny Golf Arcade, Super Lemon Games’in iOS için geliştirdiği ilk oyun. Mehmet’in anlatımıyla “Bunny Golf Arcade etrafta zıplayıp duran, havuç yiyip yuvalarına ulaşmaya çalışan aşırı sevimli tavşanlarla dolu bir oyun.”
06 Ankara: Mobu 2
2012 yılında Ankara’da ATOM (Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi)’da kurulan Panteon ilk başlarda tarayıcı tabanlı strateji oyunları geliştiren bir stüdyoyken, iPhone ile başlayan mobil devriminin üzerine 2013 yılında mobil oyunlar geliştirmeye niyetiyle ilk oyunları olanı ve MoBu oyun serisine başlamış. “MoBu Macera Başlıyor” kullanıcılar tarafından çok beğenilmiş ve kısa sürede dünyada bir çok ülkede uygulama listelerinde ilk 10’a yerleşmiş.
Ufuk Şahin “gerçek zamanlı multiplayer ve çeşitli büyü kartlarıyla zenginleştirilmiş, görsel kalitesi bir üst seviyeye taşınmış güzel bir oyun” olarak tanımlıyor Mobu 2’yi ve geliştirmeye devam ettiklerinin oyun serisinin 3.sü üzerinde de çalışabileceklerinin sinyallerini veriyor.
16 Bursa: Ulak
ULAK; motorlu kuryeye ihtiyacı olan kişilerle, güvenilir motorlu kuryeleri buluşturan yani hayatımızı kolaylaştırırken bize zaman kazandıran bir uygulama. Sabri Sami Toker ve Peakode işbirliğiyle 2015 yılında geliştirilmeye başlayan uygulama Türkiye’de 50’den fazla şehirde e-ticaret teslimatlarını gerçekleştiriyor. App Store da yayına çıktıktan sadece 3 gün sonra “Yeni ve Dikkate Değer” kategorisinde öne çıkarılmış ve “Mart Ayının En İyileri” kategorisinde yer almış Ulak.
26 Eskişehir: Oddmar
Oddmar iskandinav mitolojisinden ilham alan öyküsüyle sürükleyici ve destansı bir oyun deneyimi sunuyor. Bilkent Üniversitesi’nde tanışan iki arkadaş Özgür Taşkın ve Ferhat Aydoğan tarafından kurulan Mobge’nin geliştirdiği Oddmar, bu sene Apple Tasarım Ödüllerinde “En İyi Oyunlar” kategorisinde ödül kazandı ve uluslararası bir başarıya imza attı.
35 İzmir: Bilgi Maratonu
Bilgi Maratonu uygulamasının yaratıcılarından Gripati Digital Entertainment kurucu ortağı Emre Pehlevan uygulama geliştirme hikayesini “inişler ve çıkışlarla dolu 8 yıllık bir oyun girişimi macerası” olarak tanımlıyor. Bilgi Maratonu – Dünya Turu ile klasik bir bilgi yarışmasından çok üst hedefi olan bir oyun tasarlamayı hedefleyen Emre “her doğru cevabın koşan bir çöp adamın aldığı mesafeyi beslemesi ve bu adamın koşarak yeni ülkelere ulaşması oyunu diğerlerinden ayıran artı bir özellik oldu” diyor.
41 Kocaeli: Outdoor Turkiye
Doğa yürüyüşü sırasında kaybolduktan sonra bu sporun tutkunlarını anlayan ve onlara yönelik bir uygulama olmadığını farkeden Darwin Digital Strateji Atölyesi’nin geliştirdiği Outdoor Türkiye sadece yön bulmak değil aynı zamanda ülkemizdeki birbirinden güzel doğa sporları parkurlarına ait hiçbir ortak veri tabanı oluşturma gayretiyle doğmuş.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}