Teknoloji Haberleri - ShiftDelete.Net
Reklam
Reklam

Yüksek kapasiteli İHA Aksungur seri üretime girdi!

Ana sayfa / Teknoloji Haberleri

Türkiye savunma sanayii tarafında çalışmalarına devam ediyor. Teknoloji tarafında ürettiğimiz en katma değerli araçlar olan İHA’lar, daha fazla bölgeye ulaşıyor. Aksungur( Anka-2) için TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil bir açıklama yaptı. “Daha çok yük taşıyabilen, daha çok havada kalabilen Anka-2’mizin (Aksungur) seri üretimine başladık.” diyerek müjdeli haberi veren Kotil, ilerleyen süreçte ismini daha çok duyacağımız Aksungur’u seri üretimle daha fazla bölgeye ulaşacağına vurgu yapıyor.

Tam otonom AKINCI TİHA inişte ve kalkışta başarılı oldu!

AKINCI TİHA uçuş testini başarıyla geçmişti. Bunun ardından 4 Kasım 2020 tarihinde Tam otonom AKINCI TİHA iniş ve kalkışı tamamladı!

Aksungur artık seri üretimde

Daha önce aralık ayında üretime geçileceğinin duyurulduğu İHA için, Kotil, Anka’nın devamı olan Aksungur’un seri üretimine geçtiklerini duyurdu; “Daha çok yük taşıyabilen, daha çok havada kalabilen Anka-2’mizin de seri üretimini yapıyoruz. Anka-2 48 saat havada kaldı. Dolayısıyla uzak yerden kontrol edilebileceği için, Türkiye’nin herhangi bir noktasında kumanda merkezinden her tarafa gidip gelebiliyorlar. Bugün dünya turu atmıyorlar ama inşallah yakında dünya turu atan İHA’larımız olacak.” dedi.

Reklam
Reklam

Anka-2 yani bir diğer adıyla Aksungur, yüksek faydalı ve yük kapasiteli İHA olarak tanımlanıyor. Gözetleme, Keşif ve Taarruz Görevleri için Anka-Aksungur İHA Sistemi; gündüz/gece istihbarat, gözetleme, keşif ve taarruz görevleri’ni EO/IR, SAR ve SIGINT faydalı yükleri ve çeşitli havadan yere silahlarla icra eden orta irtifa uzun havada kalışlı bir insansız hava aracı sistemi olarak konumlandırılıyor. Anka-Aksungur 40 bin ft’e kadar uzun süreli operasyonlara imkân veren iki adet çift turboşarjlı dizel PD-170 motoruna yer veriliyor.

Anka-2 Aksungur‘un motor tipi, PD-170 çift turbo dizel olurken, 2X170 HP( deniz seviyesi, ISA) motor gücüne sahip. Kanat açıklığı 24M, azami kalkış ağırlığı ise 3.300 kilogram oluyor. Bu araç tam otonom operasyon sağlarken, çift yedekli; otomatik uçuş kontrol sistemi, otomatik kalkış ve iniş sistemi, elektrik güç üretim sistemi ve yedekli şifrelenmiş sayısal veri linkine sahip.

Araçta aynı zamanda zorlu şartlarda buzdan koruma sistemi, SATCOM ile görüş hattı ötesi operasyon esnekliği ve DO-178 B uyumlu yazılımının yanında DO-254 uyumlu donanım mevcut.

Reklam
Reklam

Yorum Ekleyin


Reklam
Reklam