Zoom, video konferans uygulaması olarak tanınan platformunu daha da genişleterek kelime işlemci pazarına giriş yaptı. Dün resmi blogunda yapılan duyuruya göre, Zoom Docs adlı yeni araç, toplantıların verimliliğini artırmak amacıyla AI Companion ile donatıldı ve hem ücretsiz hem de ücretli abonelere sunuluyor.
Zoom Docs’un özellikleri ve kullanım alanları ne olacak?
Zoom Docs, ücretsiz ve ücretli aboneler için herhangi bir ek ücret olmadan sunuluyor. Ücretsiz kullanıcılar, AI Companion olmadan 10 paylaşılan belge ve sınırsız kişisel belge oluşturabiliyor. Ücretli Zoom Workplace planları ise herhangi bir paylaşılan belge sınırlaması olmaksızın AI Companion’a erişim sağlıyor. Bu yeni araç, kullanıcıların meslektaşlarını yorum ekleme seçeneği ile birlikte belgelerde etiketlemelerine olanak tanıyor ve belgelerine görseller, tablolar ve madde blokları eklemelerini mümkün kılıyor.
Zoom’un Baş Ürün Sorumlusu Smita Hashim, “Zoom Docs, yerleşik yapay zeka ile ilk Zoom Workplace ürünümüzdür; Zoom Meetings’ten gelen bilgileri sorunsuz bir şekilde eyleme dönüştürülebilir belgeler ve bilgi tabanlarına dönüştürerek ekiplerin anlamlı işlere odaklanmasını sağlar,” dedi. Hashim, Zoom Docs’un Zoom Workplace ücretli lisansları ile ek bir maliyet olmaksızın sunulduğunu ve AI Companion’ın her adımda kullanıcıları desteklediğini belirtti.
Zoom Docs, toplantı özetleri oluşturmak ve ortak düzenlemeyi kolaylaştırmak için tasarlandı. AI Companion, metni uzatma veya kısaltma gibi çeşitli seçenekler sunarken, belgenin tonunu belirli bir kitleye uygun hale getirmek için de kullanılabiliyor. Ayrıca, Zoom Docs üzerinden toplantılar oluşturma imkanı da mevcut.
Zoom Docs, dil bilgisi hatalarını yakalama ve metni anında dokuz farklı dile çevirme yeteneğine de sahip. Ancak, AI Companion’ın yetenekleri bölgesel olarak kısıtlanabilir. Zoom Docs’un sunduğu bu yenilikler hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmında bizimle paylaşmayı unutmayın.
{{user}} {{datetime}}
{{text}}