Reklam

4.5 G için En İyi LTE Kategorileri

72
Reklam

1 Nisan itibariyle Türkiye‘de 4.5 G dönemi resmen başlıyor. LTE Advanced olarak yurt dışında kullanılan 4.5 G teknolojisiyle beraber, artık telefon alırken LTE kategorilerine de bakmamız gerekiyor.

4.5G ile ilgili tüm sorular ve cevapları

Telefonunuz 4.5 G destekliyor mu? Destekliyorsa hangi hızları destekliyor?

LTE Cat, LTE kategorileri nedir? Ne işe yarar?

4.5 G ile beraber LTE teknolojisinden tam anlamıyla yararlanmaya başlayacağız. Kullandığınız telefon 4.5 G / LTE desteğine sahipse, telefonda kullanılan modemin bir kategorisi olmak zorunda.

İşte o LTE kategorisine göre telefonunuzun internet hızı değişkenlik gösteriyor. Kullandığınız operatör, 300 Mbps indirme hızı sunuyorsa, sizin telefonunuz da LTE Cat 4 ise, maksimum 150 Mbps indirme hızına ulaşabiliyorsunuz. Yani internet hızını tam olarak kullanamıyorsunuz.

4.5 G destekli, uygun fiyatlı 10 telefon

LTE Cat 3, Cat 4, Cat 6, Cat 7 ve Cat 9 arasındaki farklılıklar neler?

Reklam

LTE Kategorileri 2011 yılından günümüze hızlı bir şekilde güncellenerek geldi. LTE Cat 2 ile 50 Mbps indirme, 25 Mbps yükleme hızı sunulurken, LTE Cat 3 ile beraber bu hız 100 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme seviyesine çıktı.

Günümüzdeki popüler LTE kategorilerinin indirme hızlarını da alt alta yazalım.

LTE Cat 2 50 Mbps indirme, 25 Mbps yükleme

LTE Cat 3 100 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme

LTE Cat 4 150 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme

LTE Cat 6 300 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme

LTE Cat 7 300 Mbps indirme, 100 Mbps yükleme

LTE Cat 9 450 Mbps indirme, 50 Mbps yükleme

LTE Cat 10 450 Mbps indirme, 100 Mbps yükleme

Dilerseniz sözü çok uzatmadan, LTE kategorileriyle ilgili hazırladığımız videomuzu sizlerle baş başa bırakalım. İyi seyirler…

#video_11492#

 

:: Sizin telefonunuzun LTE kategorisi ne? İndirme hızlarında yetersizlik hissederseniz, telefonunuzu değiştirir misiniz?

72 Yorum

  1. Mantiken 20 mbps alicagimiz icin Cat99 da olsa o hizi yakalayamayacagimiz icin Cat4 ile Cat 10 arasinda fark olmayacak 🙂

  2. Sacmalama neden degistirim teli. Yurdum insaninin cogu 2gb'lik paket kullaniyo. Telin LTE'si 1500 olsa ne olur ?? Hizdan once adam akilli tarife sunsunlar..

  3. Ulan kota niye erken bitsin günde 100 mb internet kullanıyorsan tek fark o 100 mb interneti daha hızlı kullanacaksın 10 mb dosyayı 4g ile indirince 20 mb olarak mı iniyor ?? Mantıklı konuşun beyler

  4. Ah teknik terimlere inanıpta telefon alan bilgisizler isterse categori 10 olsa ne olcak verilcek olan kotlar yüzleri güldürmeyecek hiç boşuna sevinmeyin ayrıca heryerede çok yüksek hızlı 4.5g gelmeyecek gelse bile yoğunluktan yüksek hızlı olmayacak

  5. cat2 olsa nolur cat10 olsa nolur cat2 enfazla 25mbit destekliyormuş zaten türkiye ortalamasının kat kat altında bir hız.

  6. Olayı yanlış anlayanlar var indirme hızın artınca 50mblık bir oyun 100mb olmayacak
    Sadece 10dk da atıyom facebokta daha fazla gönderi okuayacan o kadar, o tarz zamanlarda bir kota kullanımında artış olacak

  7. buradan cat xxxx modemlerin indirme yükleme hızlarına bakarak telefon seçecek çok fazla bilgisi olmayan arkadaşların dikkatine !! kotanızın çabucak bitmesini istemiyorsanız sizlere tavsiyem şudur ki çok fazla indirme yükleme hızı olmayan bir modeme sahip telefonları tercih etmeniz faydanıza olacaktır. yüksek hızlarda indirmeye sahip modemler kotanızı çok çabuk bitireceğinden tavsiyem ister uyun ister uymayın cat 4 olsun. 8 mbps indirme hızı kişisel bilgisayarınızda sizi ne kadar zorluyor önce bunu düşünün daha sonra 16 yada 24 mbps olsa ne kadar rahatlatır farkını anlayın ondan sonra bir daha düşünün. yüksek indirme hızlarını destekleyen modemler düşmanınız olacaktır bir arkadaş tavsiyesi. 150 mbps hızı desteklesin zaten hiçbir ihtiyacınız kalmaz emin olun herşeyi rahat rahat halledersiniz ki bu hız bile kota düşmanı olabilecek seviyede bilinçsiz kullanımlarda. bu tavsiyem günlük basit işler için internet kullanan arkadaşlara facebook,youtube,twitter,instagram vs vs.. dikkatli olun bilinçli olun. sevgilerle

  8. Tolga abi çok süper anlatmışsın ağzına ve yüreğine sağlık.GM5 Plus gelirse hemen incelemeni istiyorum.Sen çok güzel inceliyon ve açıklıyorsun.

  9. Bağlantılar stabil değil ve alt yapı eksik o hizlara ulaşılabilir olsa bile sana gelene kadar hız zaten düşecek

  10. tolga bey merak ediyorum bu lte cat kategorileri avrupa yada amerikada da aynı standartlardamı eyer öyleyse biz neden 4g değilde 4.5 g diyoruz?
    yada bizim (g) yi buçuk yapan nedir?

  11. Piyasaya yeni çıkacak olan Sony X performance modeli hangi (cat?) Kullanılmakta bu konuda youtube kanalında telefonlar hakkında bir bölüm yayinlarsaniz sevinirim. Denizli'den slmlar ii geceler.

  12. youtube'dan video açtığında hızın yüksek olunca 240-360p açmayacaksın ama 1080p açacaksın ve normalde harcadığından çok daha fazla gidecek kotandan. bilinç bu noktada önemli.

  13. Xiaomi Mi5 Prime CAT12 modem ile 600/150 Mbps destekliyor. bir süre daha Türkiye'nin altyapı geliştirmesini beklemek gerekecek.

  14. 4g (LTE) ilk çıktığında 50 mbit falandı, daha sonra zamanla geliştirilip bugünkü hızlara çıkarıldı. 450mbit destekliyor artık ve dünyada "LTE Advanced" olarak geçiyor. biz de tüm dünyanın yapamadığını yapmıyoruz tabi ki gidip onların teknolojiyi getirdiği son noktayı satın alıp ülkemize döşüyoruz. Windows'u tüm service pack'leri çıkıp stabil çalışır hale geldikten sonra yüklemek gibi bir şey yani.

    4 değil de 4.5 denmesinin sebebi de kimse RTE'nin karşısına geçip gerçekleri konuşamıyor.

  15. Normalde LTE'ye 4G deniyor. 25 – 50 Mbps hızlardan 100 – 150 Mbps hızlara çıkıldı. Son 2 yıldır LTE Advanced denen 300 Mbps ve üstü 450 Mbps seviyesine kadar hızlara çıkılıyor. Biz de LTE Advanced'a 4.5G diye isim uydurduk. Yani 4.5 G diye bir şey biraz bizden katma

  16. BEN BU RAKAMLARA HALA GÜLÜYORUM :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) İLK ÖNCE ŞEBEKE PROBLEMİNİ GİDERSİNDE :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

  17. Tabiki de aslında 4G kullanacağız. Fark ise şurada; normalde 4G yalnızca internet iletişimi sağlar ve şu anda kullandığımız şebekelerdeki gibi ses aktarımı yoktur. Dünyada 4G'ye geçildikten sonra internet üzerinden ses aktarımında bir takım sıkıntılar olduğundan ayrı bir ses iletim katmanı eklendi ve VOLTE (Voice Over LTE) geliştirildi. Buna LTE-A (Advanced) de diyenler var, 4.5G de. Bizim ülkemizde de bu teknolojinin ihalesi yapıldı. Fakat bu özelliği destekleyen bir altyapı ülkemizde yok. Biz 4G kullanacağız ve 4G'nin internet üzerinden ses iletimine alternatif olarak görüşmelerimiz CSFB (circuit switched fallback) ile 3G veya 2G şebelerine düşülerek yapılacak. Anlayacağınız LTE-A ya da 4.5G bizim için şimdilik yok denilebilir. Yalnızca ihalesi yapıldı ve bu yüzden bu şekilde lanse ediliyor.

  18. kısaca cat size farklı frekansları birleştirerek hız artışı sağlıyor yani adsl de tek hat 16mbit ise 3 hatla 48mbit kullanmak gibi

  19. aslında ülkemiz 4g ye geçecekti ilk ihale öyleydi ihale bedeli 2.3 milyar avro (26 mayıs 2015) ama sonra ertelendi ve 5g ile uyumlu olarak yenilendi ve 27 ağustos da yapıldı 3.96 milyar avro bu ihaleye 4.5g dendi niye böyle diye soranlar hem 4g hem de 5g uyumlu olacak ileriye dönük 4g ye geçseydik 5g için tekrar altyapı kurulumu gerekli idi ama şimdi reklamlarda da gördüğümüz gibi turk telekom giga 4.5g diyor 1gbit hız wifi birleştirme bu hızları elde ediyorlar teorik olarak

  20. Konun RTE ile alakası yok. Açıklamaya çalışan insan RTE nefreti yüzünde durumu çarpıtmaya çalışmış. Kendisi LTE 4G ile 4.5G arasındaki farkı işine gelmediği için çarpıtmış. 4G ile 300 Mbit/s hızlara ulaşılırken, 4.5G ile bu hız 375 Mbit/s'ye ulaşabiliyor. 4.5G daha hızlı ve daha gelişmiş bir altyapıya sahip. Bundan dolayı 4.5G ismi verilmiş.

  21. aslında operatörlerin vermesi lazım 4.5g uyumlu telefonları nasıl olsa bir telefondan fazla kazanacaklar bu şey gibi kayseri de zamanında elektrik hattı çekmişler ama bakmışlar köyde elektrik kullanan yok sonra bedava ütü soba dağıtmışlarki yavaştan kullansınlar diye

  22. 4g nin sesle alakası yok 4.5g denilmesi daha hızlı 4g ye göre olduğundan yoksa ses normal 2g 3g üzerinden yapılıyor ihaledeki 900 ses bandı 2100 ise 3g / 2g ses bandı şu an ses için 4g kullanılmıyor volte kullanmaya gerek yok mevcut şebeke yeterli ses için

  23. Aga meizu m1 note 4.5 g destekliyor ama operatörler desteklenmediğini söylüyor fena moralim bozuk he..

  24. Zaten altyapı vardı 5 senedir.Sadece 4g frekanslarının ihalesi yapılmamıştı.Baz istasyonları her ülkede aynı.Sadece frekansları ihakeye açmamışlardı.O istasyonların hepsi 2g,3G,4G özelliklerine sahipti zaten 🙂 Bir muhendis olara anca bu kadar basitlestirebildim.

  25. iPhone 6s de cat6 destekliyor Samsun'a gelince s7 örneğini veriyor İphone gelince iPhone 6 diyor neden 6s değil?

  26. 4.5G 4G uyumlu diye 4G olmaz ama 4G dir yani aslında isimlendirmenin ne onemi var edge de 2.75G deniliyordu 3G de ise umts hsdpa hspa hspa+ wcdma bir sürü çeşit var şimdi biz 3.5G hspda kullanıyorken 3G dir bu diyemeyiz niye 3G aslında umts di ve hızı 384kbit e kadardı onun için geç geçtik daha hızlı kullanacağız ne kaldı ki şurada 1 nisana göreceğiz bakalım hızları

  27. cat 12 : 600 download 150 upload – cat 16 : 1gbs download 150 mb upload… s830 dan itibaren olacak modemlerde bunlar.. 5G ye hazır şimdiden 😉 bunlarıda ekleyelim..

  28. beyefendi ULAN sözcüğünü kullanmadan yazı yazamıyormusunuz? sizi kınıyoruz ve tanımıyoruz..ayıp ya.!

  29. 4.5 G yok ise,,neden bu işin içinde bulunan özel sektör demiyorki ..ey BİLGİ İLETİŞİM BAŞKANLIĞI neden milleti aldatıyorsunuz.?

  30. o kadar acaip isim varki özellikle ingilizce ve başka lisanlar..toplasan kitap olur..belkide işkembei kübradan atıyorlar..mibipies de buna eşittir. işkembei kübra..BÜYÜK İŞKEMBE..

  31. cat 4 minimumu yeterli abi neden tam olarak kullanamamak nedir zaten şu anda speed test yaptığımda fahrettin altay izmirde otiriyorum 12 megabit çekiyor 150 megabit nerdeee 12 nerde neden gidipte fazlasını alıyım zaten 4.ç5g berbat Türkiyede

  32. Kişisel yorum, bunla ilgili bir kural olduğunu bilmiyordum..

    mebepese,
    emebepes,
    mebepees,
    daha birsürü kombinasyonla söyleyebilirim ister misin 🙂

Yorum yap

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

Exit mobile version