172 x 115 x 148 mm boyutlarında ve 780 gram ağırlığındaki OLO, 400 santimetreküp üzerinde hacimle yazdırma işlemi yapabiliyor. Hemen hemen her boyuttaki iOS, Android, Windows Phone kullanan akıllı telefonla uyumlu çalışan ürün, çok ucuza harika 3D modeller yaratıyor.
OLO nasıl çalışıyor?
İster bilgisayardan, ister telefondan bir 3D model beğendiğinizde, ya da gerekli uygulamalar ile kendi modelinizi yaptığınızda, onu telefon uygulamasına gönderiyorsunuz. Telefonun üzerine OLO’nun yazdırma film şeridi koyuluyor. Sonra da yazdır butonuna basılıp, ürünün kendisi yerleştiriliyor. İçine koyulan OLO özel sıvısı, 3D yazıcı sayesinde iştediğiniz şekile giriyor.
Türk Liselilerden Patent Başvurusu
İçine dökülen OLO’nun özel reçinesi iki farklı şekilde geliyor. Biri sert obje yapmak için, ikincisi de esnek obje yapmak için. Böylece ürünün içine dökülen özel reçine sıvısı, istediğiniz 3D şekile dönüşüyor. 1 cm katman atılması yaklaşık 46 dakika sürüyor.
Bir şişe 3D reçinesi 15 dolar olduğundan, ürünün ölçülü kullanımını önemi ortaya çıkıyor. Yazdırmak istediğiniz ürünün ne kadar sıvıya ihtiyaç duyacağını görebildiğinizden, fazla harcama yapmıyorsunuz. Devrim niteliğindeki OLO, boyutlarıyla uygun her 3D objeyi, her an her yerde yazdırabileceğinden, birçok teknoloji devi tarafından yılın icatlarından biri olarak görülüyor. 4 adet kalem pil kullanan ürün, telefon sadece uçak modundayken çalışıyor.
NASA Uzaya 3 Boyutlu Yazıcı Gönderiyor
Kickstarter’ı şu anda sallayan OLO, 80 bin dolar hedefe sahip. Şimdiden 951 bin dolar gibi bir paranın toplanmasıyla, Kickstarter’ın da en iyilerinden biri olmaya hazırlanan OLO, sadece 99 dolar.
OLO 3D yazıcının nasıl çalıştığıyla ilgili daha detaylı bilgiler için, buraya tıklayarak Kickstarter sayfasına gidebilirsiniz.
:: Akıllı telefon için 3D yazıcı OLO hakkında ne düşünüyorsunuz?
bu yaygınlaşır işte taşıması da kolay
Mükemmel
Kullandığı teknoloji geçen sene tanıtılmıştı. Telefonun ekranında ki görüntüyü mevcut şeklin katmanlarını dondurmak için kullanıyor. Proje güzel ancak dahili bir ekran ekleyip telefonu devreden çıkarsalardı daha iyi olurdu. Saatlerce telefondan uzak kalmak hiç hoş değil.
3D'ye geçince kartuşlar olmuş reçine. Evler ve otomobil gibi çok işlemden geçen üretimler de 3D ile tasarlanıp hayata geçirilse tam süper olacak.(Gaffur!) 🙂
dahili ekran daha büyük boyut vs ye girildiğinde mevcut 3d printer olayina dönüp fiyat avantajını kaybeder. 99 dolar cok iyi fiyat
Nerde satılıyor