Google, Android işletim sistemine Oreo kod adıyla dahil ettiği Android O sürümünü resmi olarak duyurdu ve geliştirici sürümünü yayınladı. Bu işletim sisteminin getirdiği yeniliklerin bazılarını sizler için derledik.
Android O ile neler geliyor?
Android O işletim sistemi, Google’ın stok Android arayüzünde olmayan ancak 3. parti yazılımlarla ve üreticilerin kendi arayüzleri ile kullandığı bazı özellikleri getiriyor. Aşağıdaki linke tıklayarak Android O hakkında bütün gelişmeleri takip edebilirsiniz.
Android O hakkında tüm detaylar!
Android O (Oreo) sürümü ile birlikte Picture in Picture, yeni bildirim şekilleri, bildirim kategorize etme özelliği, yeni renk gamutları ve daha çok sayıda yenilik işletim sistemine geliyor. Bu yeniliklerin geliştirici sürümünde yer alan önemli ve ileriye dönük değişiklikleri sizler için derledik.
#video_14368#
Dandroid kod adı osman geliyor
baya bi yenilenmiş ,,,, yaws şu pil olayını halledemediniz daha yok bildirim yok bilmem ne,,,
Benim açımdan İşe yaramaz bir sürü özellik
İos a laf atanlar android çok gelişiyor maşallah 😀 😀
İngilizce öğretmeni sözde ama daha kelimelerin telaffuzuna dili dönmüyor… Kaan bey nasıl olacak bu iş? Vasıfsız mısın?
Kablosuz ses artik daha kaliteli en guzel ozelligi bu sanki.. ama bunlari 8.0 yerine 7.2 surumu ilede getirebilirdi.. ciddi bir yenilik yok suan…!
Yeni renk gamutlari
Fena görünmüyor. Nexus 4'ümde deneyeceğim inşallah.
Biz bu yenilikleri yenilik olarak adlandırmamız abes kaçar. Bu basit yenilikler olsa olsa birkaç kritik hata güncellemesi olarak adlandırılabilir. Zaten birçoğu Samsung arayüzünde olan özellikler dışında diğerleri hemen hep basit özellikler, diğerleride yıllardır iosta olan birkaç ekleme olmuş. Kendine has bi güncelleme derseniz görünmüyor.
Yenilik diyorsanız bana göre gelmesi gereken yenilikler:
– Tüm telefon ekranı wifi ile wifi alıcısı takılı masaüstü bilgisayar monitörüne, wifi destekli televizyona, laptop'a yada tablete tek tuşla aktarması gerekli, üstelik karşı taraf için bir yazılım gerektirmeden. Youtube videoları bu tür şekilde aktarıyorsa, ekranda aktarılabilir herhalde. Bilgisayarlara pencere şeklinde aktarım yapması gerekli ki dosyalarımızı oradan sürükle bırak ile direk bilgisayarımıza aktarmalıyız.
– Arkaplanda çalışma özelliği. Artık bir medya açtığımızda örneğin bir mediaplayerden, youtubedan, internet tarayıcısından yada benzeri şekilde video, ses açtığımızda onu arka plana attığımızda mediayı oynatmaya devam etmesi. Aynen bir radyo nasıl arkaplanda çalışıyorsa ben youtubedan bir video açıp onu arka plana atacağım ve oradaki videoyu bir popcast gibi arkaplanda dinlemeye devam edip başka uygulamalarla ekranda çalışmaya devam edeceğim.
– Mobil internete DNS ipsi atanabilmeli, Wifi'ye bunu yapıyoruz ama Mobil internete de gelmesi lazım.
– Kişiselleştirilebilir arayüz imkanları. Örneğin en basitinden uygulamasız fotogalerimden seçtiğim birkaç fotoğrafı gün aşırı gibi arkaplanda değiştirme özelliği vermesi lazım artık.
– Uygulamalara daha gelişmiş özellikler ekleme desteği gelmeli. Misal bir sürü fotoğraf düzenleme uygulaması var ama bunlar halen photoshoptaki gibi layer sistemi ile çalışmıyorlar, bu tür gelişmiş uygulamalara artık geçilmeli.
– Farklı kullanıcı adları ile oturum açma imkanı. Artık bir çok kişi çocuğu için vs. telefonunu kullandırabiliyor oyun falan oynasın diye. Tamam telefonlar kişilere özeldir ama gene de bunu tercih etmek isteyenlere çocuk hesabı, ebeveyn hesabı diye ek oturum açma seçenekleri eklenmeli.
– Gmail'siz farklı mail adresimizle kayıt olma imkanı verilmeli, madem açık kaynak, o zaman Gmail zorunlu olmasın.
– Ekran çözünürlüğü tüm telefonlar için verilsin. Bunu sadece Samsung, LG vs. gibi bir iki firma kendisi veriyor bildiğim kadarıyla, buda androidin alt yapısında olmadığı için (en azından öyle biliyorum) tam verim vermiyor kanımca. Böyle bir özelliğin gelmesi lazım.
– En başta mobil internetin kota tassurrufu ve pil tasarruf için gelişmiş hale getirmeli. Örneğin bize telefon uyanıkken 4,5G aktif olsun, ekran kapalıyken 2G'ye çevirsin kendini yada 15 DK'de bir mobil interneti aç bildirimleri al hemen geri mobili kapat gibi oto seçenekler sunmalı, böylece biz kendi elimizle internetimizi sürekli açıp bildirimlere var mı diye bakmayalım, yada mobil açıkken kullanmadığımız halde durduk yere pilimizi yemesin. Madem pil teknolojisi daha fazla gelişemiyor bari böyle seçeneklerle işlemlerimiz gelişsin.
– Kurulu gelen uygulamaları tamamen kaldırma yada telefonu ilk kurarken Android'in çalışması için lazım olan uygulamaların haricindeki uygulamaları kurup, kurulmamasını tek tek sorması lazım. Örneğin bazı telefonlarda Google+, Hangouts, Gdrive, Facebook vs gibi kimi gerekli kimi gereksiz birçok uygulama ile geliyor, bize bunları telefonumuzun ilk kurulumunda kurulacak ve kurulmayacakları seçtirmeli. Özgür bırakmalı, dayatma yapmamalı.
Bunlar olması imkansız şeyler değil. Google yenileme yapacaksa böyle dişe dokunur yenileme yapmalı.
Nasıl beta kullanıcısı olunuyo